Πρόκειται για ένα από τα πιο διαχρονικά λουκ που το βλέπουμε καθημερινά είτε γύρω μας είτε στις φωτό των διασήμων στο κόκκινο χαλί. Μιλάμε για τα smokey eyes που δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να μάθουμε τα μυστικά της επιτυχίας τους. Και πριν βιαστούμε να απορρίψουμε αυτό το μακιγιάζ με το σκεπτικό ότι είναι πολύ έντονο για τα γούστα μας, λέμε το εξής: Smokey eyes δεν είναι μόνο το έντονο, σκούρο βάψιμο, γιατί έχει και άλλες εκδοχές.

Πώς κάνουμε smokey eyes

Βήμα #1: Με ένα απαλό μολύβι στο χρώμα της αρεσκείας μας κάνουμε ένα παχύ περίγραμμα των ματιών, ξεκινώντας από την εσωτερική και φτάνοντας στην εξωτερική γωνία.

Βήμα #2: Στη συνέχεια με ένα μικρό σφουγγαράκι (το διαθέτουν ενσωματωμένο πολλά μολύβια ματιών) «μουντζουρώνουμε» τη γραμμή και κάνουμε blending.

Αν το μολύβι μας δεν έχει σφουγγαράκι, χρησιμοποιούμε ένα μαλακό πινέλο με στρογγυλεμένες άκρες και κοντές, πυκνές τρίχες. Το συγκεκριμένο σχήμα είναι ιδανικό προκειμένου να εξασφαλίζει ακριβή εφαρμογή και ταυτόχρονα να «σβήνει» σωστά το χρώμα.

Αν θέλετε να εμπνευστείτε περισσότερο, δείτε το βίντεο που ακολουθεί: