Από τον καφέ μας μέχρι και τον χυμό, καθημερινά πίνουμε πολλά ροφήματα που μπορεί είτε να μας βοηθούν να διατηρήσουμε την σιλουέτα μας αψεγάδιαστη είτε να μας… υπονομεύουν με έξτρα περιττές θερμίδες. Ειδικά τον χειμώνα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε άφθονα ζεστά ροφήματα, που χαρίζουν μοναδική αίσθηση άνεσης και θαλπωρής όπου και αν βρισκόμαστε. Αυτά ωστόσο, έρχονται με αρκετές θερμίδες, ζάχαρη ή και αλκοόλ.

Αν προσπαθείτε να  χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας, δοκιμάστε τις ακόλουθες συνήθειες για να παρακολουθείτε αποτελεσματικά την πρόσληψη ζάχαρης και λιπαρών.

Όταν πίνετε τον καφέ σας

Τον χειμώνα θέλουμε να απολαμβάνουμε πολλά γλυκά ροφήματα καφέ, με έξτρα συστατικά όπως η σοκολάτα ή το κακάο δυστυχώς όμως, μας γεμίζουν με έξτρα θερμίδες. Αντ’αυτού προτιμήστε τον καφέ σας σκέτο ή τουλάχιστον με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (που έχει 20 θερμίδες).

Αν βάλετε γάλα, επιλέξτε ένα με χαμηλά λιπαρά ή και χωρίς.

Όταν πίνετε τον χυμό σας

Είτε μαζί με το πρωινό είτε ως αναζωογονητικό ρόφημα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, επιλέξτε φρεσκοστυμένο χυμό φρούτων χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Ένας φρέσκος χυμός θα σας ενυδατώσει και θα σας εφοδιάσει με βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα υγιές και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα κατά τους χειμερινούς μήνες, περίοδος που είναι γνωστή ως εποχή του κρυολογήματος ή της γρίπης, για να μην αναφερθούμε στον κίνδυνο του κορωνοϊού.

Όταν πίνετε αλκοόλ

Μιας και η περίοδος των γιορτών πλησιάζει θα αυξηθούν και τα δελεαστικά ποτά και cocktail. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε επιλεκτικοί με το αλκοόλ σας, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε την απώλεια βάρους.

Δυστυχώς, η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των συνολικών κενών θερμίδων που λαμβάνετε. Εάν πρόκειται να πιείτε, θυμηθείτε να τηρείτε τις διατροφικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ή ακόμα και να χάσετε βάρος, που δεν είναι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και όχι περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε ένα ποτό ή ένα μοκτέιλ χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Αν και αυτά τα ποτά μπορεί να έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, μην ξεχνάτε ότι εξακολουθούν να περιέχουν έξτρα ζάχαρη, που αυξάνει τις θερμίδες που προσλαμβάνετε.

Μια καλή επιλογή σε αυτήν την περίπτωση είναι το ξηρό κρασί ή το ξηρό αφρώδες λευκό κρασί.