Το κρύο, ο παγωμένος αέρας αλλά και το ξηρό κλίμα που επικρατεί στους εσωτερικούς χώρους λόγω του κλιματισμού, διαταράσσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό και απογυμνώνουν την επιδερμίδα από τα φυσικά έλαια και την υγρασία της. Ακόμα και ο λιπαρός τύπος μπορεί να αφυδατωθεί, την περίοδο που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Γι’ αυτόν τον λόγο, εμπλουτίζουμε την περιποίησή μας με αυτά τα καλλυντικά και χαρίζουμε στην επιδερμίδα μας την άνεση, την ελαστικότητα και τη λάμψη που της λείπει τον χειμώνα.

#1 Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός με ένα έλαιο καθαρισμού ή ένα balm

Αν η επιδερμίδα σας «τραβάει», βάλτε για λίγο στην άκρη το νερό micellaire και το καθαριστικό με οξέα και δραστικούς παράγοντες. Προτιμήστε ένα έλαιο καθαρισμού που θα φερθεί πολύ πιο «ευγενικά» στο δέρμα σας απομακρύνοντας απαλά αλλά αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους.

#2 Ενυδάτωση με ορό που περιέχει υαλουρονικό οξύ

Είναι η βάση της ενδυνάμωσης της επιδερμίδας. Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε κατευθείαν τον ορό ή το booster με υαλουρονικό οξύ. Κάντε ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί εντελώς, πριν περάσετε στο επόμενο βήμα.

#3 Θρέψη με ένα ενυδατικό έλαιο

Αν δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε άλλον ορό για κάποιον άλλο σκοπό, όπως για παράδειγμα για αντιγήρανση ή δυσχρωμίες, τότε περνάτε κατευθείαν στην εφαρμογή ενός ελαίου πλούσιο σε φυτικά εκχυλίσματα. Επιλέξτε ένα μείγμα με υψηλής ποιότητας βοτανικά εκχυλίσματα. Όπως για παράδειγμα, η αναπλαστική λεβάντα, το αντιγηραντικό τριαντάφυλλο, η ανακουφιστική καλέντουλα, το θρεπτικό νυχτολούλουδο. Το έλαιο προσθέτει άλλη μία στρώση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα και τη σφραγίζει τα κύτταρα ώστε να διατηρούν την υγρασία τους.

#4 Ανάπλαση με μία ενυδατική ή αντιγηραντική κρέμα

Οσο πιο ξηρή η επιδερμίδα τόσο πιο ενισχυμένη πρέπει να είναι η κρέμα. Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα τζελ ή τις λεπτόρρευστες συνθέσεις μέχρι το καλοκαίρι και επιλέξτε πλούσιες συνθέσεις σε λιπίδια. Αν έχετε ανάγκη για αντιγήρανση, τότε επιλέξτε μία σύνθεση με ρεσβερατρόλη, ισοφλαβόνες, τετραπεπτίδια, βιταμίνη Ε και λιπίδια, όπως έλαια από αργκάν, αβοκάντο και κράμβη. Συστατικά δηλαδή που προστατεύουν τα βλαστοκύτταρα του δέρματος και έχουν ανορθωτική, συσφικτική δράση.

#5 Για έξτρα θρέψη

Αντί για ενυδατική κρέμα νύχτας, απλώστε σε πρόσωπο και λαιμό μία μάσκα νύχτας που ενισχύει τη φυσική παραγωγή υαλουρονικού οξέος, μειώνει την απώλειά του, και παράλληλα «γεμίζει» τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Προτιμήστε μία σύνθεση που δεν ξεπλένεται και αφήστε την να δράσει όσο κοιμάστε.

#6 Επανόρθωση με ένα βάλσαμο χειλιών

Μην παραλείψετε αυτό το βήμα, που θα τα κάνει απαλά και θα τα ανακουφίσει από το τσούξιμο και το «τράβηγμα». Επιλέξτε ένα balm εντατικής επανόρθωσης από φυσικά συστατικά, όπως πρόπολη, βούτυρα shea, karite, κακάο, μέλι, βιταμίνη Ε και μελισσοκέρι. Αποφύγετε τα παράγωγα πετρελαίου, parabens και τεχνητά αρώματα, γιατί προκαλούν μεγαλύτερη αφυδάτωση και αλλεργική αντίδραση στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

#7 Ενυδατικό mist

Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας, νιώσετε ότι το δέρμα σας σας «τραβάει», ενυδατωθείτε πίνοντας ένα ποτήρι νερό. Επίσης ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα mist πλούσιο σε ιαματικό νερό, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Οι παράγοντες αυτοί θα δυναμώσουν τον υδρολιπιδικό φραγμό και θα ανακουφίσουν από την αίσθηση «τραβήγματος».