ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ μας ταξιδεύει με τα «Παραμύθια από τις Χίλιες και μία Nύχτες»,

28 συναρπαστικά παραμύθια με άρωμα Ανατολής!

Ο Αλί μπαμπά και οι 40 κλέφτες, ο Σεβάχ ο θαλασσινός, και άλλες θρυλικές ιστορίες!

Τα διάσημα παραμύθια της Χαλιμάς, μας ταξιδεύουν στον μαγευτικό κόσμο της Ανατολής.

Ο βασιλιάς Σαρίγια θέλει να θανατώσει τη σύζυγό του τη νύχτα μετά τον γάμο τους. Για να αποφύγει την εκτέλεση, η Σεχραζάτ τού αφηγείται από τη νύχτα αυτή και πέρα ένα ατελείωτο παραμύθι. Για να μάθει πώς τελειώνει, κάθε μέρα που περνάει της χαρίζει τη ζωή. Την επόμενη νύχτα έρχεται η συνέχεια, αλλά το παραμύθι δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του. Αυτό συνεχίζεται από τη Σεχραζάτ για χίλιες και μία νύχτες, με την κάθε νύχτα να περνάει με ένα ακόμα ατελείωτο παραμύθι. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα τού χαρίζει αρκετά παιδιά και στο τέλος τής απονέμει χάρη.

Μαζί

Μία συλλεκτική προσφορά

Ελλάδα – Σμύρνη… Το χαμένο όνειρο

Του Γιώργου Καπράνου

Ενα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα για τη χαμένη πατρίδα.

Η προσωπική μαρτυρία ενός εθελοντή που έζησε από κοντά τον θρίαμβο, τα λάθη και όσα οδήγησαν από τον όνειρο της Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών στην Καταστροφή.

Το ιστορικό αυτό μυθιστόρημα επιχειρεί με όχημα τη μυθοπλασία -αλλά και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια- ν’ αναδείξει με ειλικρίνεια και ρεαλισμό πολλές από τις κρισιμότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο δικηγόρος Θάνος Αναστασίου, βρέθηκε στη Σμύρνη το 1919, ως εθελοντής. Υπηρέτησε στο γραφείο πληροφοριών της Στρατιωτικής Διοίκησης και από τη θέση του είδε κι έζησε όλες τις πτυχές του θριάμβου, αλλά και των λαθών, των ανταγωνισμών της ελληνικής πλευράς, που οδήγησαν -τελικά- στο εθνικό δράμα και στην απώλεια του ονείρου της Ελλάδας των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών.
Το ελληνικό δράμα είχε και κάποιες σωτήριες επεμβάσεις μεμονωμένων ατόμων. Ανάμεσά τους υπήρξε και κάποιος, που σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν την τεράστια προσφορά του καμιά επίσημη αναφορά και κανένα άγαλμα δε θυμίζει εκείνον τον ανθρωπιστή με την τεράστια δύναμη αποφασιστικότητας – το μικρόσωμο, καμπούρη και μύωπα πάστορα της Εκκλησίας των Διαμαρτυρομένων στη Σμύρνη, τον Άσα Τζένινγκς. Εκείνος, τις ημέρες της καταστροφής και του θανάτου, έσωσε χιλιάδες Ελληνες και Αρμένιους της Σμύρνης οργανώνοντας κι επιτυγχάνοντας την ασφαλή απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.
Το μυθιστόρημα αφιερώνεται στη μνήμη του Άσα Τζένινγκς ως ελάχιστη τιμή.

Aκόμη

VITA

Μαρία Μπεκατώρου

H παρουσιάστρια του «The Chase» στο MEGA, μιλάει για όλα!

Επίσης:

Christmas Joy

-Holiday make up looks!

-Fitness tips που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις μας!

-Πλάνο διατροφής για επίπεδη κοιλιά, λίγο πριν από τις γιορτές!

Ακόμα,

«ΟΠΑ NEWS»:

Η  επίσημη εφημερίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υπογραφή κορυφαίων πανεπιστημιακών.

Σε αυτό το τεύχος:

Ελληνική οικονομία:

Πώς θα ζεσταθεί ξανά η «μηχανή» της ανάπτυξης

Eπτά  οικονομολόγοι με καλή γνώση της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας παρουσιάζουν σημαντικά δομικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, και αναλύουν τις μακροοικονομικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα προκειμένου να διατηρήσει μακροχρόνια ικανοποιητικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης.

To Βήμα συνεχίζει με τις Μαθητικές του εφημερίδες.

Αυτή την Κυριακή, γράφουν, οι μαθητές των Τρικάλων.

Και

ΒHMAgazino

O Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Και στην απλή έκδοση των €2.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνονται τιμές βιβλίων: «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ»: €1,00 και «ΛΛΑΔΑ-ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ»: €1,25  )