Mια σαλάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, που προέρχονται από τα λαχανικά της, αλλά και από το σουσάμι. Γευστική και ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να καταναλώσετε στο σπίτι, ή να πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

 Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

 

Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα:

176 θερμίδες,

14,4 γρ. λιπαρά,

3 γρ. φυτικές ίνες

Υλικά για 4 μερίδες

200 γρ. κόκκινο λάχανο (λεπτοκομμένο)

2 καρότα (τριμμένα)

1 μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού (ψιλοκομμένα)

50 γρ. φύτρα φασολιών

2 κουταλιές σουσάμι

200 ml γάλα καρύδας light (καλά χτυπημένο)

2 κουταλιές χυμό λάιμ

2 κουταλιές light σος σόγιας

 

Εκτέλεση

  1. Αναμείξτε το λάχανο, τα καρότα, το βασιλικό και τα φύτρα φασολιών σε μια σαλατιέρα.
  2. Βάλτε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίστε το μέχρι να χρυσίσει. Στη συνέχεια, αναμείξτε το γάλα καρύδας με το χυμό λάιμ και τη σος σόγιας και περιχύστε τη σαλάτα.
  3. Πασπαλίστε με σουσάμι και σερβίρετε.