Οι περισσότεροι έχουμε μια γενική αίσθηση για το ποια προϊόντα πρέπει να περιλαμβάνονται στο καθημερινό μας πρόγραμμα περιποίησης. Εκτός από τα καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικά και τα αντηλιακά, ενσωματώνουμε στη skincare ρουτίνα μας επίσης ορούς, κρέμες ματιών, έλαια προσώπου κλπ. Ωστόσο το πραγματικό ερώτημα παραμένει: Είμαστε σίγουροι ότι εφαρμόζουμε τη σωστή ποσότητα από το κάθε καλλυντικό μας; Ας δούμε τι ισχύει πρακτικά για το καθένα.

#Καθαριστικό

Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιούμε υπερβολική ποσότητα. Κάτι τέτοιο είναι σπατάλη και δεν αυξάνει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού μας.

Αφρός: 1-2 πιέσεις της αντλίας του.

Τζελ ή αφρώδες γαλάκτωμα: Ποσότητα ίση με ένα νόμισμα των 5 λεπτών.

Νερό Καθαρισμού (Micellar Water): Βρέχουμε καλά (χωρίς να στάζει) την επιφάνεια ενός δίσκου από βαμβάκι ή επαναχρησιμοποιούμενα pads.

#Τόνερ, Essence

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε δίσκους από βαμβάκι ή επαναχρησιμοποιούμενα pads για την εφαρμογή τους γιατί χάνουμε πολύ προϊόν. Ως εκ τούτου, ρίχνουμε ποσότητα ίση με 1 κουταλάκι του γλυκού απευθείας στην παλάμη μας. Στη συνέχεια με το άλλο χέρι ταμπονάρουμε απαλά το προϊόν στο πρόσωπο και τον λαιμό.

#Ορός

Δεν χρειάζεται περισσότερο από μια ποσότητα ίση με δυο-τρία πατήματα της αντλίας του  για να καλύψει ολόκληρο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ. Ωστόσο, αν ο ορός μας είναι πιο λεπτόρρευστος, τότε τοποθετούμε 4 σταγόνες στο πρόσωπο. Για καλύτερη (και πιο ομοιόμορφη) εφαρμογή ορού, τοποθετούμε στο μέτωπο, στη μύτη, στο πηγούνι και σε κάθε μάγουλο. Στη συνέχεια ταμπονάρουμε απαλά  μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από την επιδερμίδα.

#Κρέμα ματιών

Μια ποσότητα κρέμας σε μέγεθος μπιζελιού είναι αρκετή για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Και τονίζουμε: «γύρω από τα μάτια», γιατί η κρέμα ματιών δεν προορίζεται μόνο για κάτω από τα μάτια, αλλά πάνω και γύρω από τις κόγχες.

#Ενυδατική κρέμα

Ποσότητα ίση με 2-3 πατήματα της αντλίας αν είναι σε dispenser. Αν είναι σε σωληνάριο ή βαζάκι τότε ποσότητα ίση με 2 μπιζέλια θα πρέπει να είναι αρκετή για να ενυδατώσει επαρκώς ολόκληρο το πρόσωπο και τον λαιμό μας.  Ωστόσο παίζει ρόλο και ο τύπος της επιδερμίδας. Για το κανονικό έως μεικτό δέρμα, μια ποσότητα μεγέθους 2 μπιζελιών είναι αρκετή. Εάν έχουμε υπερβολικά ξηρό δέρμα, και παρατηρούμε ότι απορροφά αμέσως την κρέμα ή εξακολουθεί να «τραβάει» προσθέτουμε περισσότερη ποσότητα.

#Ελαια προσώπου

Ισχύει ό,τι και για τον ορό. Ιδανικά εφαρμόζουμε τα έλαια προσώπου τη νύχτα, για να μην επηρεάζουν το αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Η σειρά τους στην περιποίησή μας είναι μετά την κρέμα νύχτας, προκειμένου να «κλειδώσουν» όλους τους θρεπτικούς παράγοντες της στο εσωτερικό της επιδερμίδας.