Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα της περιποίησης τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπου δέρματος και δεν πρέπει να παραλείπεται σε καμία περίπτωση από την καθημερινή μας ρουτίνα. Μιλάμε για τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού. Και μάλιστα 2 φορές ημερησίως, πρωί και βράδυ. Και αν αυτό μας φαίνεται υπερβολικό, τουλάχιστον κάνουμε καθαρισμό κάθε βράδυ. Είναι το απαραίτητο βήμα προκειμένου να διατηρούμε όμορφη και φρέσκια επιδερμίδα μας, παρατείνοντας τη νεανικότητά της.

Γιατί το βράδυ ο καθαρισμός είναι must;

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο βραδινός καθαρισμός είναι πιο σημαντικός από τον πρωϊνό. Η συγκεκριμένη διαδικασία απελευθερώνει τους πόρους από το μακιγιάζ και τους ρύπους και το σμήγμα. Παράλληλα αφήνουμε την επιδερμίδα να «αναπνεύσει» ώστε να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της νυχτερινής περιποίησης. Αντίθετα, το να κοιμηθούμε χωρίς καθαρισμό, βλάπτει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την όψη της επιδερμίδας, προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα αν δεν την καθαρίσουμε πριν πέσουμε για ύπνο

-θαμπή όψη

-πρόωρες λεπτές γραμμές και ρυτίδες

-διαστολή πόρων και αγγείων

-ξηρότητα

-μαύρα στίγματα

-σπιθουράκια και ανομοιόμορφη υφή

-ξεσπάσματα ακμής

Τα συμπτώματα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο αν καπνίζουμε και αν πίνουμε αλκοόλ.

Κι όσο διανύουμε την δεκαετία των 20 ή των 30, μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ορατά αυτά τα σημάδια. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων, οι μεταβολικές διεργασίες της επιδερμίδας φθίνουν και τα σημάδια γίνονται περισσότερο ορατά.

Δείτε εδώ ποιο είναι το καλύτερο καθαριστικό και ποια λάθη να προσέξουμε.

Το πλάνο για βαθύ καθαρισμό

Αν έχουμε μέρες να καθαρίσουμε το δέρμα μας, τότε ακολουθούμε ένα πλάνο για βαθύ καθαρισμό. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη σωστή περιποίησή της. Αποσυμφόρηση των πόρων, λείανση της υφής, διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος και οξυγόνωση των κυττάρων. Ολα μαζί αποτελούν την απαραίτητη βάση προκειμένου οι μηχανισμοί της να λειτουργούν αποτελεσματικά.

  • Ντεμακιγιάζ και καθαρισμός
  • Απολέπιση
  • Μάσκα detox ή μάσκα για βαθύ καθαρισμό
  • Ατμοθεραπεία 20′
  • Εξαγωγή σμήγματος με τα χέρια (προαιρετικά)
  • Τόνωση