Τι είναι αυτό που κάνει τα πόδια σου να εμφανίζουν όψη «λεπιών» στη διάρκεια του χειμώνα; Πρώτα από όλα, οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς εγκαταλείπεις το ζεστό σου σπίτι ή αυτοκίνητο για τον παγωμένο έξω κόσμο. Έπειτα, το γεγονός ότι μέχρι την άνοιξη το σώμα σου θα παραμένει καλυμμένο κάτω από ρούχα και καλσόν ίσως σε κάνει να αμελείς τη ρουτίνα περιποίησης που εφαρμόζεις ευλαβικά το καλοκαίρι.

Δίνοντας στο σώμα σου την απαραίτητη φροντίδα, και χρησιμοποιώντας προϊόντα σχεδιασμένα για την πολύ ξηρή επιδερμίδα σου, θα δεις το δέρμα σου να παραμένει λείο και απαλό ακόμη και στη διάρκεια των ψυχρών μηνών και θα απαλλαγείς από την ξηροδερμία, τη φαγούρα και τις ενοχλήσεις. Αξίζει μια προσπάθεια, έτσι δεν είναι;

Μην το παρακάνεις με το ντους

Η προσωπική σου υγιεινή δεν έχει καμία σχέση με το τρίψιμο του δέρματός σου με το σφουγγάρι μέχρι να κοκκινίσει. Κάνε απαλές κινήσεις στη διάρκεια του ντους, ώστε να απομακρύνεις μεν τους ρύπους και τον ιδρώτα, όχι όμως και τα φυσικά έλαια που χρειάζεται το δέρμα σου προκειμένου να παραμένει υγιές. Και όσο δελεαστικό και αν είναι στη διάρκεια μιας παγωμένης μέρας, μην περνάς πολλή ώρα κάτω από το καυτό νερό. Οι ξηρές επιδερμίδες έχουν την τάση να αφυδατώνονται ακόμη περισσότερο όταν βρέχονται για πολλή ώρα.

Διάλεξε το σωστό καθαριστικό

Αναζήτησε ένα ήπιο καθαριστικό σαπούνι που θα σε κρατήσει καθαρή χωρίς να αφυδατώσει την επιδερμίδα σου, όπως το Savon Surgras της σειράς Atopicalm της Dermagor. Η ήπια σύνθεσή του είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη φροντίδα του ευαίσθητου και ξηρού δέρματος, ενώ περιέχει λιποαμινοξέα, έλαια αμυγδάλου και ινδικής καρύδας πλούσια σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, αλλά και μια σειρά από επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Έτσι, καθαρίζει σε βάθος ενώ παράλληλα ενισχύει το υδρολιπιδικό φιλμ, προστατεύοντας από τα στοιχεία του νερού που ξηραίνουν το δέρμα – και είναι κατάλληλο για χρήση από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών.

Τόλμησε την απολέπιση

Μπορεί να σου ακούγεται λάθος, όμως δεν είναι: η (πολύ) ήπια απολέπιση σε αραιά διαστήματα, μπορεί να ενισχύσει την υγεία του δέρματός σου – πρώτα από όλα, επειδή θα επιτρέψει στην ενυδατική σου να εισχωρήσει σε βαθύτερες στιβάδες. Απλώς προτίμησε απαλά απολεπιστικά, όπως μια βούρτσα με φυσική τρίχα ή ένα scrub με βάση τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι επίσης ήπιες και προσεκτικές.

Έχε το νου σου στην πετσέτα

Οι κινήσεις που κάνεις βγαίνοντας από το μπάνιο, χωρίς καν να τις σκέφτεσαι, μπορεί να ευθύνονται επίσης σε κάποιο βαθμό για την ξηροδερμία σου. Αντί να στεγνώνεις το δέρμα σου σκουπίζοντας με έντονες κινήσεις με την πετσέτα, χρησιμοποίησέ τη «ταμποναριστά». Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ενυδατώσου. Καλά.

Ακούγεται αυτονόητο, όμως η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί. Και όταν λέμε σωστή, εννοούμε με το σωστό προϊόν. Ευτυχώς, σε αυτή την περίπτωση έχεις στη διάθεσή σου αρκετές επιλογές.

Η Atopicalm Crème Nourrissante, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να ανακουφίσει τα πολύ ξηρά προς ατοπικά δέρματα, επαναφέροντας την υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας, εμποδίζοντας την απώλεια νερού, ρυθμίζοντας το pH και ανανεώνοντας το δέρμα. Έχει δοκιμαστεί σε μεγάλα δερματολογικά κέντρα της Γαλλίας, σε μεγάλο αριθμό ατόμων με ξηρό και ατοπικό δέρμα. Δυο εφαρμογές την ημέρα φάνηκε ότι μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ξηρότητα, την παραγωγή «λεπιών» και τον ρυθμό απολέπισης, την ερυθρότητα και τον κνησμό ενώ κυκλοφορεί σε εκδοχή για σώμα (Corps) και πρόσωπο (Visage).

Αν πάλι προτιμάς ένα προϊόν τόσο για το πρόσωπο, όσο και για το σώμα σου – και ιδανικό για την χειμερινή σου περιποίηση -, αυτό που ψάχνεις είναι η Atopicalm Cold Cream, μια υπερενυδατική κρέμα που ρυθμίζει το pH της επιδερμίδας και αποτρέπει την αφυδάτωση. Περιέχει λιποαμινοξέα, γλυκερίνη και αγνό κερί μέλισσας, ενώ προστατεύει από εξωγενείς βλαπτικούς παράγοντες όπως το κρύο και ο αέρας. Το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη αίσθηση άνεσης και απαλότητας.

Αντίστοιχα πολυχρηστικό είναι και το Atopicalm Nourrissante Fusion, το θρεπτικό λάδι σώματος με φυτικό έλαιο jojoba, βιταμίνη Ε, υποαλλεργική φιλμογενή βάση και λιποαμινοξέα. Η σύνθεσή του ενυδατώνει, μαλακώνει και ρυθμίζει την ξηρότητα, επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργία του υδρολιπιδικού φιλμ του δέρματος και είναι κατάλληλη για χρήση σε πρόσωπο, σώμα, μαλλιά και νύχια.

Χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου jojoba, το λαδάκι προστατεύει από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, αναδομεί την τρίχα χαρίζοντας στα μαλλιά λάμψη και δύναμη, συμβάλλει στη βελτίωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας μειώνοντας την εμφάνιση ουλών και ραγάδων και περιορίζει τους ερεθισμούς αφήνοντας το δέρμα σου απαλό και βελούδινο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Atopicalm Nourrissante Fusion. Συγκεκριμένα:

  • Κατά τη διάρκεια του ντους: Μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, μετατρέπεται σε γαλάκτωμα που θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα. Αρκεί να το εφαρμόσεις μετά το αφρόλουτρο και μετά να το ξεβγάλεις.
  • Μετά το μπάνιο: Εφάρμοσέ το σε στεγνό δέρμα για εντατική φροντίδα της ξηρής επιδερμίδας.
  • Για τα μαλλιά: Άπλωσέ το στις ξηρές άκρες για επανόρθωση και προστασία από το καθημερινό styling.
  • Για τα νύχια: Άπλωσέ το στη βάση των νυχιών για ενυδάτωση και θρέψη – αλλά και για να δημιουργήσεις την ιδανική βάση για το μανικιούρ σου.
  • Στην εγκυμοσύνη: Η εφαρμογή του δυο φορές την ημέρα, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση ουλών και ραγάδων.

Ανακάλυψε τη σειρά Atopicalm της Dermagor.