Από τις πασαρέλες μόδας Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023 έως τις viral τάσεις μακιγιάζ στο TikTok, συγκεντρώσαμε κάποιες από τις τάσεις που κυριαρχούν ως επιλογές για τις εμφανίσεις μας όχι μόνο στο ρεβεγιόν αλλά και γενικά στις νυχτερινές εξόδους μας.

#1 Blusher than blush

Μπορεί να φαίνεται ένα απλό, φυσικό και μινιμαλιστικό μακιγιάζ, όμως το έντονο ρουζ είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από το no make up make up. Η Ashley Graham είναι φαν αυτού του λουκ.


Δείτε και εδώ


Τι κάνουμε

Ναι, το έντονο ρουζ τονίζει τα οστά του προσώπου μας και είναι σίγουρα μια τάση που θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο τις γιορτές αλλά και όλο τον χειμώνα. Απλώνουμε το προϊόν κατά μήκος των ζυγωματικών, ξεκινώντας από την περιοχή κοντά στους κροτάφους. Κάνουμε πολύ καλό blending ώστε να φαίνεται φυσικό το αποτέλεσμα χωρίς διχρωμίες. Για μεγαλύτερη διάρκεια, εφαρμόζουμε πρώτα ένα υγρό ή κρεμώδες ρουζ και στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω ένα ρουζ σε σκόνη. Προσέχουμε ώστε και τα δύο προϊόντα να είναι κατάλληλα για τον τόνο της επιδερμίδας μας.

Βonus tip: Δίνουμε έξτρα βάθος στο βλέμμα, απλώνοντας το ίδιο ρουζ στο κόκαλο των φρυδιών.

#2 Σαγηνευτικό και σέξι

Σε αυτήν την περίπτωση, τα σαγηνευτικά smokey eyes δεν πραγματοποιούνται με σκούρες σκιές, αλλά με λαμπερές μεταλλικές χρυσές, ασημί ή μπρονζέ αποχρώσεις που συνήθως δεν τολμάμε στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο τις γιορτές μπορούμε να τις δοκιμάσουμε.

View this post on Instagram

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)


Bonus tip: Mία μάσκαρα σε δαμασκηνί ή μπορντό χρώμα και το αντίστοιχης απόχρωσης μολύβι ταιριάζουν ιδανικά με αυτά τα smokey eyes.

#3 Ruby Red

Το πιο διαχρονικό προϊόν μακιγιάζ που τιμάμε όλο τον χρόνο και όχι μόνο τα Χριστούγεννα είναι το έντονο κόκκινο κραγιόν. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα κάνουμε τη διαφορά και θα το συνδυάσουμε με στρας σε στρατηγικά σημεία του βλέφαρου.


Τι κάνουμε

Το ζητούμενο εδώ είναι να επιλέξουμε τα κατάλληλα χρώματα στρας ώστε να δημιουργήσουμε μία αντίθεση με το τέλειο κόκκινο κραγιόν. Ιδανικά προσθέτουμε μερικές τουφίτσες βλεφαρίδων στην εξωτερική γωνία του ματιού, για ελαφίσιο βλέμμα.

Bonus tip:

Στην εσωτερική γωνία του βλέφαρου απλώνουμε ελάχιστο highlighter που θα φωτίσει ακόμα περισσότερο το βλέμμα.

 

#4 Το μολύβι αλλιώς

Θέλουμε να ξεχωρίζουμε χωρίς πολλά χρώματα και σκιές; Δοκιμάζουμε αυτό το μοντέρνο και φρέσκο μακιγιάζ, στο οποίο πρωταγωνιστεί το κυπαρισσί μολύβι. Φυσικά, δεν παραλείπουμε τις πλούσιες στρώσεις μαύρης μάσκαρα.

View this post on Instagram

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)


Τι κάνουμε

Απλώνουμε ένα primer ματιών για να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ πολλές ώρες. Στη συνέχεια κάνουμε blending 2 αποχρώσεις μπεζ nude σκιών, που θα χαρίσουν βάθος στο βλέμμα. Επειτα κάνουμε το περίγραμμα με το μολύβι προεκτείνοντας τη γραμμή στην εξωτερική γωνία του ματιού.

Bonus tip: Προαιρετικά, συνδυάζουμε 2 τάσεις σε 1, συνδυάζοντας το συγκεκριμένο μακιγιάζ στα μάτια με ελαφρώς πιο σκούρο περίγραμμα στα χείλη, που παραπέμπει στα 90s.

# 5 Natural Glow

Η ελαφριά βάση, τα ροδαλά μάγουλα και τα χείλη δημιουργούνται με glossy υφές ώστε να αποτυπώνουν μια υπέροχη ανεπιτήδευτη λάμψη στο πρόσωπο.

View this post on Instagram

A post shared by pati dubroff (@patidubroff)


Και εδώ:

View this post on Instagram

A post shared by pati dubroff (@patidubroff)


Τι κάνουμε

Αντί να εφαρμόσουμε το μέικ απ σε όλο το πρόσωπο με ένα σφουγγαράκι τύπου beauty blender, οι make up artists συμβουλεύουν να βάλουμε ελάχιστο κονσίλερ κάτω από τα μάτια καθώς και λίγο μέικ απ γύρω από την περιοχή της μύτης και όπου υπάρχουν σκιάσεις στο πρόσωπο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Bonus tip: Σταθεροποιούμε τη βάση με μία ιριδίζουσα πούδρα σεταρίσματος. Επίσης για να φαίνονται τα χείλη μας σαν να μην είναι βαμμένα, αλλά σαν να έχουν κοκκινίσει φυσικά,  περνάμε απαλά το κραγιόν. Στη συνέχεια, με το δάχτυλό μας ταμπονάρουμε το χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν θέλουμε πιο έντονο αποτέλεσμα.