Τα πιο πυκνά φρύδια και οι πλούσιες βλεφαρίδες είναι στην beauty wish list πολλών.

Το τέλειο μέγεθος και σχήμα φρυδιού για το πρόσωπό σας εξαρτάται από τα δικά σας χαρακτηριστικά. Εάν χωρίζαμε το φρύδι σας τρίτα, τότε το παχύ άκρο του θα πρέπει να ξεκινά από την βάση της μύτης σας. Το τόξο του θα πρέπει να βρίσκεται περίπου πάνω από το μάτι σας και το λεπτό του πρέπει να περνά ακριβώς από την άκρη του ματιού σας.

Πιο πυκνά φρύδια

Μπορείτε να «γεμίσετε» τα πιο αραιά φρύδια με πούδρα, μολύβι ή τζελ. Δοκιμάστε μια απόχρωση περίπου δύο τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σας, αν είστε μελαχρινή, δύο αποχρώσεις πιο σκούρες αν έχετε απαλά ξανθά ή γκρίζα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης: Μήπως χρησιμοποιείτε πιο πολλά προϊόντα skincare απ’ ότι πρέπει;

Κάντε μικρές απαλές πινελιές πάνω από το τόξα σας, γεμίζοντας τα κενά σας και ανακατέψτε με ένα πινέλο φρυδιών για να αφαιρέσετε το επιπλέον χρώμα.

Θυμηθείτε ότι το τέλειο φρύδι βασίζεται στη μοναδική δομή των οστών σας.

Go natural

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα λεπτά, σμιλεμένα φρύδια για ένα μοντέρνο λουκ. Για αυτό δοκιμάστε να αφήσετε τα φρύδια σας να μεγαλώσουν για λίγο και να αφαιρέσετε στην συνέχεια τις τρίχες που «χαλάνε» το φυσικό τους σχήμα.

Για να κάνετε την διαδικασία όσο το δυνατόν πιο εύκολη, επιλέξτε ένα τσιμπιδάκι με μυτερή γωνία στην άκρη του, που θα σας βοηθήσει να πιάνετε πιο μακριές τρίχες αλλά και πιο κοντές ή επίμονες.

Ανοιχτό βλέμμα

Οι πλούσιες βλεφαρίδες που γυρνούν προς τα πάνω θα κάνουν το βλέμμα και τα μάτια σας να φαίνονται πιο ανοιχτά. Πριν να βάλετε μάσκαρα, χρησιμοποιήστε ένα eye lash curler (ψαλιδάκι για βλεφαρίδες) με σταθερή πίεση χωρίς όμως να σφίγγετε πολύ δυνατά.

Δεν θέλετε να τσιμπήσετε το δέρμα σας, να τσακίσετε τις βλεφαρίδες σας ή να τις τραβήξετε προς τα έξω. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα που θα βλέπετε σταδιακά.

Διαφορετικό βουρτσάκι μάσκαρα

Η μάσκαρα, ανάλογα με το βουρτσάκι, μπορεί να κάνει τις βλεφαρίδες σας πιο γεμάτες ή πιο μακριές. Το βουρτσάκι από τρίχες από καουτσούκ καλύπτουν ακόμη και τις πιο μικρές βλεφαρίδες από τη ρίζα μέχρι τις άκρες, προσθέτοντας μήκος.

Οι πλαστικές τρίχες σας δίνουν μια καθαρή και φυσική όψη βλεφαρίδων. Οι τρίχες από ίνες χτίζουν το πάχος των βλεφαρίδων. Αν λοιπόν, θέλετε να δοκιμάσετε μια νέα εμφάνιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα νέο βουρτσάκι.