Η σκανδιναβική φιλοσοφία ομορφιάς, δεν διαφέρει από την τάση εσωτερικής διακόσμησης που έχει σαρώσει τον κόσμο. Είναι μινιμαλιστική, είναι απλή, αλλά προσφέρει πραγματικά αποτελέσματα.

Άλλωστε, οι δερματολόγοι υποστηρίζουν την επιστροφή στην απλότητα. Για ένα πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας με τη σκανδιναβική σφραγίδα, ακολουθήστε το μάντρα:

Το λιγότερο είναι περισσότερο, η απόδοση είναι το κλειδί και επιλέξτε προϊόντα που είναι εύκολα στη χρήση και έχουν πολλαπλά οφέλη.

Διαβάστε επίσης: 6 πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά στην πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου

Οι γυναίκες της Σκανδιναβίας είναι φημίζονται για τη φροντίδα του δέρματός τους. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η επιδερμίδα τους είναι πάντα ενυδατωμένη και λαμπερή.

Αποκτήστε κι εσείς υγιή, λεία και λαμπερή επιδερμίδα με αυτά τα μυστικά ομορφιάς που ακολουθούν οι γυναίκες στη Σκανδιναβία:

Η ενυδάτωση είναι το παν

Αν και τα σκανδιναβικά καλοκαίρια (κατά μέσο όρο) είναι ζεστά και δροσερά, οι χειμώνες μπορεί να είναι πολύ ψυχροί. Ως εκ τούτου, η διατήρηση των επιπέδων ενυδάτωσης και του φραγμού υγρασίας του δέρματος είναι υψίστης σημασίας.

Η πολυεπίπεδη ενυδάτωση είναι το κλειδί για την επίτευξη της σκανδιναβικής λάμψης. Οπότε η χρήση πολλαπλών προϊόντων που ενισχύουν την υγρασία, όπως έλαια, οροί και mists είναι το πρώτο βήμα προς ένα πιο λαμπερό δέρμα.

Δεν ξεχνούν ποτέ το αντηλιακό

Όταν σκεφτόμαστε τον καιρό σε αυτές τις χώρες, το μυαλό μας αυτόματα πηγαίνει σε σύννεφα, χιόνι και κρύο. Αλλά στην πραγματικότητα, οι σκανδιναβικές χώρες έχουν άφθονο ήλιο και (ανεξάρτητα από τα σύννεφα ή όχι) η τακτική χρήση αντηλιακού είναι ζωτικής σημασίας για μια επιδερμίδα χωρίς φθορές.

Οι γυναίκες στη Σκανδιναβία κατανοούν την ανάγκη για αντηλιακή προστασία όλο το χρόνο. Η χρήση SPF είναι σημαντική αν θέλετε να διατηρήσετε την ομαλή, αψεγάδιαστη εμφάνιση του δέρματός σας.

Ενσωματώνουν το παγωμένο νερό στο skincare

Αυτό μπορεί να μην είναι για τους αδύναμους, αλλά ένα ιδιαίτερο σκανδιναβικό μυστικό ομορφιάς είναι να πλένετε το πρόσωπό σας με παγωμένο νερό πρωί-πρωί. Γενικά το μπάνιο με κρύο είναι μια αρχαία τεχνική που λειτουργεί στο συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα ως κουμπί επαναφοράς. «Καθαρίζει» τη νευρικότητα ή το άγχος.

Μινιμαλ μακιγιάζ για μάξιμουμ αποτελέσματα

Παρόλο που οι περισσότερες Σκανδιναβίδες έχουν αψεγάδιαστη επιδερμίδα, συχνά παραλείπουν το μέικ απ. Δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε μια πλήρη, προσεγμένη skincare ρουτίνα περιποίησης, πολλές αφήνουν τη φυσική τους επιδερμίδα να αναδειχτεί. Το να μένετε χωρίς μακιγιάζ μερικές ημέρες την εβδομάδα είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει το δέρμα σας.