Είναι γνωστό ότι το υγιεινό αδυνάτισμα δεν περιστρέφεται συγκεκριμένα γύρω από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ή δίαιτα.

Αντ’αυτού πρόκειται για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με τακτική γυμναστική και κατανάλωση υγιεινών τροφών, που έχει ως αποτέλεσμα τους καλύτερους δείκτες υγείας και την καλύτερη διαχείριση του βάρους σας.

Διαβάστε επίσης: Λίπος στην κοιλιά: Ποιες τροφές να τρώτε καθημερινά για να μειωθεί

Μερικές από τις πιο αποδοτικές συνήθειες, που μπορεί να παραλείπετε, αλλά μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές σας, περιλαμβάνουν:

Δεν τρώτε σε μικρά πιάτα

Γνωρίζατε ότι μπορεί άθελά σας να τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε, απλά επειδή χρησιμοποιείτε μεγαλύτερο πιάτο; Η απλή αλλαγή σε πιάτο σε μέγεθος ορεκτικού θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες και τις μερίδες στο σημείο που χρειάζεται για να επιτύχετε το θερμιδικό έλλειμα, χωρίς να αισθάνεστε στέρηση.

Σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of the Association for Consumer Research, η χρήση μικρότερων πιάτων μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας φαγητού που τρώτε. Αναλύοντας 56 μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μειώνοντας το μέγεθος του πιάτου κατά το ήμισυ είχε ως αποτέλεσμα κατά μέσο όρο 30% μείωση της κατανάλωσης τροφίμων.

Δεν κινείστε αρκετά

Μην υποτιμάτε τη δύναμη της φυσικής δραστηριότητας, ειδικά όταν πρόκειται για αδυνάτισμα. Ακόμα και μερικά λεπτά σε διαφορετικές στιγμές μέσα στην ημέρα, μπορούν να αθροιστούν και να κάνουν σημαντική διαφορά.

Ενώ δίνουμε έμφαση στην προγραμματισμένη άσκηση, τείνουμε να ξεχνάμε ότι καθημερινές σας κινήσεις έχουν επίσης μεγάλο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους. Αυτός ο τύπος δραστηριότητας είναι γνωστός ως Θερμογένεση Δραστηριότητας Μη Άσκησης (NEAT).

Μελέτες δείχνουν ότι οι ασκήσεις NEAT, όπως το περπάτημα ή το να ανεβείτε τις σκάλες αντί να πάρετε το ασανσέρ, μπορούν να αυξήσουν αποτελεσματικά την ημερήσια καύση θερμίδων σας και να συμβάλουν σε έλλειμμα θερμίδων.

Πιο εύκολο αδυνάτισμα με journaling

Η καταγραφή (journaling) των σκέψεων, της προόδου, των διατροφικών σας επιλογών και συνηθειών μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε περισσότερο όλα όσα κάνετε ή παραλείπετε κατά τις προσπάθειές σας να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, σας κρατά στο σωστό δρόμο για την επίτευξη των στόχων σας.

Ξενυχτάτε

Ο ύπνος έχει υποτιμηθεί ιδιαίτερα ειδικά όταν πρόκειται για την επίδρασή του στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την έντονη επιθυμία για θερμιδικά σνακ (όπως τα comfort foods) και δυσκολεύει την τήρηση των διατροφικών σας στόχων.

Οι ειδικοί προτείνουν να κοιμάστε για τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε βράδυ για καλύτερα αποτελέσματα.

Τρώτε αργά τις λιχουδιές σας

Δεν πρέπει να στερείτε εντελώς από τον εαυτό σας τα πράγματα που αγαπάτε περισσότερο. Το παν είναι να τον περιποιείστε την κατάλληλη στιγμή και φυσικά, με μέτρο.

Όταν επιτρέπετε στον εαυτό σας να απολαύσει την αγαπημένη σας λιχουδιά νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μειώνετε την επιθυμία σας να το φάτε την νύχτα. Αν το στερηθείτε όμως, αυτή η λαχτάρα εντείνεται και είναι πιο πιθανό να φάτε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα από αυτήν που θέλατε εξαρχής.