Εάν κάθε φορά που φοράτε το αγαπημένο σας αμάνικο μπλουζάκι, η προσοχή σας στρέφεται απευθείας στα χέρια σας και συγκεκριμένα στα μπράτσα σας και την τοπική τους χαλάρωση, τότε δεν είστε η μόνη, μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των γυναικών.

Όπως αναφέρει η διαιτολόγος, δρ Dana Ellis Hunnes, από το Ιατρικό Κέντρο του UCLA «οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποθηκεύουν λίπος στα χέρια, καθώς δεν καίνε τόσες θερμίδες όσο οι άνδρες κατά μέσο όρο.

Διαβάστε επίσης: Λεπτά και γραμμωμένα μπράτσα με αυτό τον συνδυασμό ασκήσεων

Επιπλέον, το λίπος αποθηκεύεται λιγότερο στις σπλαχνικές περιοχές όπως γύρω από τα όργανα και περισσότερο σε περιοχές όπως τα χέρια και τα πόδια εξαιτίας των γυναικείων ορμονών».

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να μειωθεί το λίπος στα χέρια;

Αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί, μιας και η απώλεια βάρους δεν είναι γραμμική.

«Πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε για να χάσετε λίπος και συνιστάται πάντα να αυξήσετε την μυϊκή μάζα στα χέρια σας, προκειμένου να αυξηθεί ο μεταβολικός ρυθμός και να μειωθεί το λίπος. Ένα κιλό μυών καίει 10 φορές περισσότερες θερμίδες από ένα κιλό λίπους», αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Dana Ellis Hunnes.

Ανάλογα με το τρέχον επίπεδο δραστηριότητας, τη διατροφή και τη γενετική σας κατάσταση, ο χρόνος που θα τα καταφέρετε μπορεί να ποικίλει.

Άλλοι παράγοντες όπως οι ορμόνες, ο ύπνος και το άγχος έχουν επίσης σημασία. «Ο ανεπαρκής ύπνος δυσκολεύει την απώλεια βάρους», προειδοποιεί η δρ Dana Ellis Hunnes.

Πώς θα το μειώσετε

Ένας συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης cardio και ενδυνάμωσης, θα μειώσετε φυσικά τα επίπεδα λίπους σε ολόκληρο το σώμα ακόμη και γύρω από τα χέρια σας.

Θα «χτίσετε» επίσης μυς, που θα αλλάξουν την όψη των χεριών σας καθώς θα «σφίξουν». Αν η χαλάρωση στα χέρια σας οφείλεται σε έλλειψη μυών, τότε η ενδυνάμωση και η οικοδόμηση των τρικέφαλων θα βελτιώσει και πάλι την όψη τους.

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρης της γυμναστικής, τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε με την σωστή διατροφή (και το θερμιδικό έλλειμα) να χάσετε λίπος και από την περιοχή των χεριών.

Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

#Αυξήστε τις φυτικές ίνες

Η αύξηση των φυτικών ινών μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε και να παραμένετε χορτάτοι περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι θα καταναλώνετε λιγότερα θερμιδικά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του συνολικού αριθμού των θερμίδων που καταναλώνετε σε μια ημέρα και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

#Γυμναστική με στόχο

Γνωρίζετε ήδη ότι η άσκηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και λίπος, αλλά και η επιστήμη το επιβεβαιώνει.

Όποια μορφή σωματικής δραστηριότητας κι αν επιλέξετε, αφοσιωθείτε σε κάτι που σας αρέσει γιατί όσο πιο πολύ σας αρέσει, τόσο πιο πιθανό είναι να το επαναλάβετε μέρα με τη μέρα και να χάσετε βάρος και ως εκ τούτου λίπος στα χέρια.

Εκτός από την αερόβια γυμναστική, μπορείτε να κάνετε και στοχευμένες ασκήσεις, όπως τα push-ups και οι πιέσεις για να δυναμώσετε τα χέρια σας και να σμιλέψετε την περιοχή που εμφανίζει χαλάρωση.

Διαβάστε επίσης: Λεπτά χέρια: Οι 3 κορυφαίες ασκήσεις εκτός γυμναστηρίου

Ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε περισσότερες φυτικές ίνες είναι ενσωματώνοντας σπόρους chia, που είναι γεμάτοι με φυτικές ίνες και ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά.

#Νερό και πάλι νερό

Φροντίστε να παραμείνετε ενυδατωμένοι όλη την ημέρα για να αυξήσετε την πιθανότητα απώλειας βάρους.

Αυξάνοντας την πρόσληψη του νερού, αντικαθιστώντας τα ζαχαρούχα ροφήματα με νερό και καταναλώνοντας νερό πριν το γεύμα σας μπορεί να εντείνετε τις προσπάθειές σας, αναφέρουν έρευνες. Επίσης, το νερό βοηθά σε μια ποικιλία βασικών σωματικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της πέψης, σύμφωνα με το Harvard Health.

#Αποφύγετε την ζάχαρη

Τα ζαχαρούχα ροφήματα και τρόφιμα, προσθέτουν περιττές θερμίδες χωρίς θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας.

Μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι χαμηλότερη σε θερμίδες, κάτι που μπορεί τελικά να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος συνολικά, αυξάνοντας την ενέργειά σας και την ευεξία σας.