Λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων και εφαρμογών του, το λάδι καρύδας μπορεί να αποτελέσει ένα «σωσίβιο» για την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών μας και όχι μόνο, ειδικά το χειμώνα.

5 οφέλη του λαδιού καρύδας

Λόγω της πλούσιας σύνθεσής του, το λάδι καρύδας προσφέρει την ιδανική θεραπεία «απ’ την κορφή ως τα νύχια»…

Διαβάστε επίσης: Λάδι προσώπου: Μήπως το χρησιμοποιείτε λάθος;

#1 Φυσική ενυδατική κρέμα

Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν ψάχνετε για μια φυσική ενυδατική κρέμα για όλο το σώμα.

Προστατεύει και θρέφει το δέρμα αφού περιέχει λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργεί ένα φράγμα στο δέρμα για να διατηρεί την υγρασία του και το εμποδίζει από το να στεγνώσει.

Έτσι, μας προσφέρει μια λεία επιδερμίδα που τόσο ανάγκη έχουμε ειδικά κατά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

#2 Φυσικό ντεμακιγιάζ

Το λάδι καρύδας αφαιρεί ένα μέρος του σμήγματος από το δέρμα και τα υπολείμματα του μακιγιάζ και είναι το πιο ασφαλές και απαλό ντεμακιγιάζ.

Για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας, ξεκινήστε με τον καθαρισμό του με λάδι καρύδας και στη συνέχεια ολοκληρώστε με ένα απαλό πλύσιμο προσώπου σας με νερό. Αφού χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας, φροντίστε να καθαρίζετε καλά πάντα τα λιπαρά υπολείμματα στο πρόσωπό σας.

#3 Βοηθά στη μείωση της πιτυρίδας

Η πιτυρίδα είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τα μαλλιά μας και μπορεί να εμφανιστεί πιο έντονα το χειμώνα. Με τη βαθιά περιποίηση που προσφέρει στο τριχωτό της κεφαλής, το λάδι καρύδας μειώνει ως εκ θαύματος την πιτυρίδα.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μασάζ με ζεσταμένο λάδι στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας, να περιμένετε για 30 λεπτά και να ξεπλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν και άφθονο νερό.

#4 Περιποιείται σε βάθος τα μαλλιά

«Παλεύετε» με τα φριζαρισμένα, ξηρά μαλλιά το χειμώνα; Μην ανησυχείτε… Το λάδι καρύδας χρησιμεύει ως ενυδατικό και μαλακτικό. Βοηθά στην αποκατάσταση των θυλάκων των μαλλιών που έχουν καταστραφεί από τη ρύπανση ή τη βαφή.

Το να κάνετε μασάζ στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας με λάδι καρύδας και να το αφήνετε όπως είπαμε για περίπου 30 λεπτά προτού το ξεπλύνετε, θα σας χαρίσει βαθιά περιποίηση και ενυδάτωση.

#5 Όχι άλλα σκασμένα χείλη φέτος το χειμώνα

Το λάδι καρύδας είναι μια επιτυχημένη θεραπεία για τα σκασμένα χείλη καθώς είναι εμπλουτισμένο με πολλές βιταμίνες.

Ενυδατώνει και με συνεχή εφαρμογή, βοηθά στη διατήρηση και την αποκατάσταση των ραγισμένων χειλιών.

Ακατέργαστο ή εξευγενισμένο λάδι καρύδας για τα μαλλιά;

Υπάρχουν δυο βασικές κατηγορίες ελαίου καρύδας:

  • Το εξευγενισμένο που είναι επεξεργασμένο και δεν έχει ιδιαίτερο άρωμα ή γεύση.
  • Το ακατέργαστο που είναι παρθένο, δεν έχει υποστεί καμιά επεξεργασία και διατηρεί το άρωμα και τη γεύση του.

Το παρθένο λάδι καρύδας προτιμάται για θεραπείες στα μαλλιά. Υπερτερεί σε ωφέλιμα συστατικά, είναι οργανικό και διατηρεί όλο το άρωμα και τη γεύση του.

Το βρίσκουμε σε βαζάκια συνήθως σε στερεή μορφή και το λιώνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε. Καλό είναι να διατηρείται στο ψυγείο.