Είτε αναζητάτε έναν φυσικό τρόπο για να ενισχύσετε την υγεία σας είτε απλά θέλετε να ενυδατωθείτε, πάρτε μια κούπα ζεστό νερό, προσθέστε λίγο λεμόνι και μέλι και απολαύστε ένα απλό μα «θαυματουργό» για τον οργανισμό μας ρόφημα.

Διαβάστε επίσης: Υγεία: Το άγνωστο αντιοξειδωτικό που θα την «εκτινάξει»

Τα πολλαπλά οφέλη του νερού με λεμόνι και μέλι για την υγεία μας

Το νερό με μέλι και λεμόνι:

Βοηθά την πέψη

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ, το οποίο διεγείρει την παραγωγή οξέος του στομάχου και πεπτικών ενζύμων, βοηθώντας στην πιο αποτελεσματική διάσπαση των τροφών.

Το μέλι είναι ένα φυσικό πρεβιοτικό, που σημαίνει ότι μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη των καλών βακτηρίων του εντέρου, γεγονός που βοηθά την πέψη.

Τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα και να ανακουφίσουν δυσμενή συμπτώματα όπως η παλινδρόμηση οξέος και το φούσκωμα.

Επιπλέον, το ζεστό νερό καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα και προάγει την «κανονικότητα» του εντέρου.

Συνοψίζοντας, η ενσωμάτωση του νερού με μέλι και λεμόνι στη διατροφή μας, προωθεί την υγιή πέψη και βελτιώνει τη συνολική υγεία του εντέρου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το απλό αυτό ρόφημα ξεχωρίζει για τις αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, επομένως υποστηρίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση, ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος, η αποφυγή του καπνίσματος και της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, είναι επίσης σημαντικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας.

Κάνει καλό στο δέρμα μας

Τα λεμόνια είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Το μέλι έχει επίσης, όπως προαναφέρθηκε, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προωθούν την υγεία της επιδερμίδας.

Η κατανάλωση του εν λόγω ροφήματος βοηθά επίσης στην ενυδάτωση που ως γνωστόν είναι σημαντική για ένα υγιές δέρμα.

Καταπραΰνει το λαιμό

Το νερό με λεμόνι και μέλι είναι μια χρήσιμη θεραπεία για λοιμώξεις του λαιμού. Και τα τρία στοιχεία μαζί, μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση όταν μια μόλυνση στο λαιμό μας ταλαιπωρεί.

Προλαμβάνει την πέτρα στα νεφρά

Οι πέτρες στα νεφρά συνήθως προκαλούνται από τη συσσώρευση ορισμένων μετάλλων στα ούρα.

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό άλας, το οποίο είναι μια ένωση που βοηθά στην πρόληψη αυτού του προβλήματος, δεσμεύοντας το ασβέστιο και άλλα μέταλλα στα ούρα και εμποδίζοντάς τα να σχηματίσουν πέτρες.

Το μέλι πιστεύεται επίσης ότι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των νεφρών από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

*Μην ξεχνάτε

Σε κάθε περίπτωση, όσο ωφέλιμο κι αν είναι οτιδήποτε καταναλώνουμε, η υπερβολή ποτέ δεν βγαίνει σε καλό. Η κατανάλωση υπερβολικού χυμού λεμονιού είναι για παράδειγμα επιβλαβής καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών με την πάροδο του χρόνου.

Επομένως, καλό θα ήταν να ενσωματώσετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα ζεστό νερό με λεμόνι και μέλι, κάνοντας πάντα και τα απαραίτητα διαλείμματα ώστε να προστατέψετε και να βελτιώσετε και όχι τελικά να βλάψετε την υγείας σας.