Τα matching tattoos (ταιριαστά τατουάζ) πρόκειται για ένα συμβολικό βήμα για δεκάδες ζευγάρια. Μερικές φορές είναι μια σύνθετη επιλογή ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα ζευγάρια κάνουν ταιριαστά τατουάζ σύμφωνα με τον κλινικό και συμπεριφορικό ψυχολόγο, Δρ Joshua Klapow.

Εξηγεί ότι οι προσωπικότητες του ζευγαριού, ο αριθμός των υπαρχόντων τατουάζ και ο χρόνος που είναι μαζί, είναι μόνο μερικές από τις λεπτομέρειες που συνήθως λαμβάνονται υπόψη.

Τα ταιριαστά τατουάζ ορισμένων ζευγαριών αντιπροσωπεύουν κοινά ορόσημα, όπως τα χρόνια που έχουν περάσει μαζί, ο αριθμός των παιδιών τους ή πολλές άλλες εμπειρίες που έχουν μοιραστεί ή βιώσει μαζί.

Διαβάστε επίσης: Μπορούν τα τατουάζ να βελτιώσουν την ψυχική υγεία;

Επειδή όμως, τα matching tattoos μπορεί τελικά να διαρκέσουν πολύ περισσότερο από την σχέση, οι tattoo artists συνιστούν να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

Ακόμα και τα matching tattoos δεν είναι πανομοιότυπα

Ακριβώς όπως δεν υπάρχουν δύο σώματα που να είναι ακριβώς όμοια, ούτε δύο άνθρωποι θα κάνουν τατουάζ πανομοιότυπα.

Εάν είστε 100%αφοσιωμένοι στην ιδέα ενός τατουάζ για ζευγάρια, φροντίστε να λάβετε υπόψη το χρώμα του δέρματος, την υφή και την ηλικία του συντρόφου σας. Οι χρωστικές δεν θα φαίνονται απαραίτητα ίδιες σε διαφορετικούς τόνους δέρματος και ορισμένα στυλ τατουάζ δεν διαβάζονται καλά στο δέρμα με υφή σε σύγκριση με το πιο λείο δέρμα.

Διαφορετικοί τύποι δέρματος αποδίδουν και διαφορετικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Ενώ το δέρμα μπορεί να επουλωθεί καλά σε κάποιους και το τελικό σχέδιο θα φαίνεται καθαρό, σε άλλους μπορεί να ξεθωριάσει με την πάροδο του χρόνου.

Αντισταθείτε στην παρόρμηση

Σίγουρα, ο χρόνος είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, η αγάπη είναι αγάπη και η ζωή είναι σύντομη.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν το ιστορικό και τον χρόνο που έχετε διανύσει στην σχέση μπορεί να σας προφυλάξει από ένα ενδεχόμενο λάθος παρόρμησης. Η νέα αγάπη είναι συναρπαστική αλλά εύθραυστη και το να κάνετε ένα μόνιμο τατουάζ για τον σύντροφό σας μπορεί τελικά να αποδειχθεί ένα περιττό βάρος.

Η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ είναι ακριβή, επώδυνη και δεν λειτουργεί πάντα

Εάν σκέφτεστε ότι «εάν χωρίσουμε, μπορώ απλώς να το αφαιρέσω» είναι σημαντικό να το ξανασκεφτείτε.

Η διαδικασία αφαίρεσης του τατουάζ με λέιζερ γίνεται σε πολλές συνεδρίες (συνήθως έξι, αλλά μπορεί να είναι πολλές περισσότερες) κατά τη διάρκεια 12 έως 24 εβδομάδων. Μια συνεδρία αφαίρεσης τατουάζ κοστίζει αρκετά κι ενώ μπορεί να είναι σύντομη, για ορισμένους ανθρώπους μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη.

Επιπλέον, η αφαίρεση τατουάζ με λέιζερ μπορεί να μην έχει τέλειο αποτέλεσμα. Ορισμένα χρώματα μελανιού, όπως το ανοιχτό μπλε και το πράσινο, απλώς δεν μπορούν να αφαιρεθούν πλήρως και μπορεί να αφήσουν απομεινάρια στην επιδερμίδα σας.

Μην «θυσιάσετε» το προσωπικό σας στυλ

Μιας και θα το βλέπετε (πιθανότατα) για το υπόλοιπο διάστημα της ζωής σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε κάτι που θα είστε σίγουροι ότι ταιριάζει με το προσωπικό σας στυλ, ύφος και τρόπο έκφρασης. Εάν έχετε ήδη κάνει τατουάζ, σκεφτείτε να επιλέξετε κάτι που ταιριάζει καλά με την υπάρχουσα τέχνη στο σώμα σας.

Μια πλήρης απόκλιση από την προσωπική σας αισθητική θα ξεχωρίσει περισσότερο στο μέλλον και θα είναι πιο δύσκολο να το αποδεχθείτε, εάν τελικά χωρίσετε με τον σύντροφό σας.

Με το ίδιο σκεπτικό, επιλέξτε έναν καλλιτέχνη που ειδικεύεται στο στυλ που προτιμάτε.