Πολλοί είναι οι άνθρωποι παγκοσμίως που θέτουν ως στόχο να χάσουν κιλά χωρίς όμως να αντέχουν να φτάσουν μέχρι το τέρμα ή χωρίς να καταφέρνουν να μείνουν για πολύ στο ποθητό βάρος. Αν και πολύς κόσμος σπεύδει να ρίξει το φταίξιμο στον εαυτό του, τις περισσότερες φορές η δίαιτα είναι η αιτία που δεν έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο Δημήτρης Οικονομάκης είναι ο ιδρυτής του καινοτόμου προγράμματος διατροφής MyFlex που εστιάζει όχι στις θερμίδες αλλά στα θρεπτικά συστατικά που προσφέρει κάθε τροφή στον οργανισμό. Μέσα από μια ευέλικτη διατροφή, ο καθένας μπορεί να κατανοήσει την επιστήμη πίσω από την τροφή, να εκτιμήσει τα οφέλη που προσφέρει όχι μόνο σε σωματικό αλλά σε ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο και να φτιάξει τη σχέση με το σώμα του χωρίς να απαρνηθεί το καλό φαγητό.

.

Πώς συνδυάζονται τα χορταστικά γεύματα και το αδυνάτισμα στο MyFlex;

Αν οι άνθρωποι γνώριζαν από μικροί πώς να τρέφονται σωστά και πώς να διαβάζουν τις ετικέτες των προϊόντων, θα ήταν πολύ πιο εύκολο να μην πέφτει κανείς σε παγίδες και να μην πιστεύει μύθους σχετικά με την απώλεια βάρους. Η αλήθεια είναι ότι μόνο προσφέροντας επαρκείς ποσότητες τροφών με μπόλικα θρεπτικά συστατικά αποκτά ο οργανισμός την ενέργεια που χρειάζεται, για να εκτελεί τις ζωτικές λειτουργίες για την επιβίωσή του αλλά και την πνευματική διαύγεια μαζί με τη σωματική αντοχή για να ανταποκρίνεται στις διάφορες καθημερινές υποχρεώσεις. Έτσι, όσοι ακολουθούν το πρόγραμμα MyFlex έχουν την ενέργεια να κινούνται περισσότερο στην καθημερινότητά τους, να δοκιμάζουν νέα χόμπι, να ασχολούνται με τη γυμναστική ή την άθληση, να βγαίνουν έξω και να απολαμβάνουν τη ζωή. Με αυτόν τον τρόπο, η απώλεια βάρους έρχεται φυσικά, χωρίς καν να το καταλάβουν. .

.

Πώς ξεχωρίζει το πρόγραμμα διατροφής MyFlex από άλλες δίαιτες;

Οι έμπειροι διαιτολόγοι στο επαγγελματικό διαιτολογικό γραφείο MyFlex συζητούν με κάθε πελάτη ξεχωριστά και ενημερώνονται για το ιατρικό τους ιστορικό, τη φυσική τους κατάσταση και τους στόχους τους, ώστε να διαμορφώσουν ένα εξειδικευμένο πλάνο για τις δικές τους ανάγκες και απαιτήσεις. Οι αριθμοί των συνολικών θερμίδων, πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπιδίων θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του οργανισμού και τις φιλοδοξίες του. Το ίδιο ισχύει και για τα γεύματα, αφού χορτοφάγοι ή άνθρωποι με αλλεργίες αναγκαστικά θα πρέπει να αποφεύγουν ορισμένες τροφές. Όλα τα πλάνα διατροφής έχουν όμως δύο κοινά: είναι χορταστικά και απολαυστικά. Μάλιστα, για να λαμβάνουν όλοι θερμίδες πλούσιες σε μακροθρεπτικά συστατικά προτείνονται εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής από το Flexstores από κορυφαίες μάρκες του κλάδου.

Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η απώλεια βάρους με κοινότοπες και βαρετές δίαιτες που δεν φτάνουν ούτε καν τις 2.000 θερμίδες, που είναι συνήθως το κατώτατο όριο πρόσληψης θερμίδων για μια γυναίκα, αποδυναμώνουν γενικά τον οργανισμό, καταστρέφουν τον μεταβολισμό του, βλάπτουν την ψυχική υγεία του ατόμου που συνήθως πέφτει θύμα σοβαρών ασθενειών όπως η ανορεξία ή η βουλιμία, και μπορεί ακόμα να οδηγήσουν και στον θάνατο.