Καθώς κάνετε scroll στην αρχική σας, μπορεί να έχετε πέσει πάνω στα οφέλη της πόζας γιόγκα με τα πόδια ψηλά στον τοίχο.Είναι μια απλή κίνηση με επεξηγηματικό όνομα.

Ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι αναξιόπιστο μέρος για συμβουλές γυμναστικής, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει αλήθεια πίσω από την τάση…

«Τα πόδια πάνω στον τοίχο είναι μια τροποποίηση από την κλασική στάση. Μοιάζει περισσότερο σαν στήριξη στους ώμους», εξηγεί η Lori Rubenstein Fazzio, κλινική καθηγήτρια yoga και υγείας στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. «Είναι μια τροποποίηση αυτής. Δεν υπάρχει στα κλασικά κείμενα της yoga ως στάση».

Διαβάστε επίσης: Αναπνοή γιόγκα «kapalbhati»: Πώς να είστε fit απλά αναπνέοντας

Αν και υπάρχουν μερικές προσαρμογές, ο σύγχρονος τρόπος για να το κάνετε είναι ακριβώς όπως ακούγεται – βάζοντας τα πόδια σας στον τοίχο. Σε τι βοηθάει αυτό όμως;

Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος

Με το να τοποθετείτε τα πόδια σας σε ύψος πάνω από την καρδιά σας, βοηθάτε το σώμα σας να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, σύμφωνα με την Dezza Pastor, εκπαιδεύτρια yoga και διαλογισμού.

Επιπλέον, είναι ένα αντίδοτο στην ορθοστασία και την κάθετη στάση που παίρνουν οι περισσότεροι άνθρωποι που κάθονται σε μια καρέκλα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Η στάση μπορεί επίσης να βοηθήσει στη φροντίδα των ποδιών. Μετά από μια μέρα ορθοστασίας ή καθιστικής εργασίας, τα υγρά συγκεντρώνονται στα πόδια σας. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο.

Λειτουργεί και ως διάταση της οπίσθιας κινητικής αλυσίδας

Υπάρχει επίσης το φυσικό όφελος της πραγματικής διάτασης της οπίσθιας γραμμής του σώματος. Αυτό ξεκινά από τα πέλματα των ποδιών και φτάνει μέχρι τις γάμπες, τους οπίσθιους μηριαίους, τους γλουτούς, την πλάτη και τον αυχένα.

Όταν κάθεστε για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, ορισμένες από αυτές τις περιοχές μπορεί να κολλήσουν και να σφίξουν. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τεντώσετε απαλά την πίσω πλευρά του σώματος.

Είναι χαλαρωτική

Όταν κρατάτε τη στάση για μερικά λεπτά επιτρέπετε στο σώμα σας να καθίσει σε ηρεμία.

Επιβραδύνοντας την αναπνοή σας, προσπαθείτε στην πραγματικότητα να επικαλεστείτε το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα για να αναλάβει την εξουσία.

Όταν το εξασκείτε συστηματικά, εκπαιδεύετε το σώμα σας να σταθεροποιείται και να βρίσκει αυτή την αίσθηση χαλάρωσης. Και ποιος δεν θέλει λίγη ηρεμία να προστεθεί στην ημέρα του;