Το σπίτι πρέπει να είναι ένα καταφύγιο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να επαναφορτιστείτε και να είστε πιο ήρεμοι. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Πολλά οικιακά περιβάλλοντα δημιουργούν μια αρνητική ατμόσφαιρα που προκαλεί συμπτώματα στρες.

Επειδή όλοι μας περνάμε τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, είναι σημαντικό να τον κάνουμε να είναι ποιοτικός.

Διαβάστε επίσης: Κουζίνα: Όσα πρέπει να πετάξετε για να την ανανεώσετε

Ακολουθούν 4 τρόποι που μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας έναν πιο θετικό χώρο όπου ρέει αύθονη η αναζωογονητική ενέργεια.

1. Φέρτε το «έξω» μέσα

Η φροντίδα των φυτών και των λουλουδιών έχει πολλές χαλαρωτικές ιδιότητες. Το να φέρνετε την ύπαιθρο μέσα στο σπίτι είναι μια ευκαιρία να γίνετε δημιουργικοί και να γίνετε ένα με τη φύση.

Το πράσινο στο σπίτι σας μειώνει το άγχος και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φυτά εσωτερικού χώρου βελτιώνουν τη συγκέντρωση, καθαρίζουν φυσικά τον αέρα γύρω σας, καθώς και βελτιώνουν τη συνολική σας διάθεση.

Υπάρχουν ορισμένες επιλογές φυτών που είναι καλά προσαρμοσμένες στη διαβίωση στο σπίτι και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό, γεμάτο φύση περιβάλλον χωρίς το άγχος ή την ανησυχία ενός πιο δύσκολου είδους.

2. Declutter

Καθαρός χώρος, καθαρό μυαλό – ένα μάντρα που συνδυάζει ένα καθαρό σπίτι με μια ζωή χωρίς άγχος.

Μερικές φορές το να αποσυμφορήσετε το περιβάλλον του σπιτιού σας είναι το μόνο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε έναν πιο θετικό χώρο. Άλλωστε, το να προσπαθείτε να κάνετε δουλειά περιτριγυρισμένοι από ένα χάος ή να βυθίζεστε σε ένα καλό βιβλίο ανάμεσα στα χθεσινά άπλυτα είναι αρκετό για να αποσπάσει την προσοχή του οποιουδήποτε.

3. Αγκαλιάστε τη δομημένη απλότητα

Η μονοτονία σίγουρα δεν θρέφει την ψυχή ή το μυαλό, οπότε τώρα είναι η ώρα να αναδιακοσμήσετε, έχοντας όμως κατά νου ένα μινιμαλιστικό στυλ.

Η δομημένη απλότητα αναφέρεται σε ένα δημοφιλές σκανδιναβικό σχέδιο που υιοθετεί μια βασική αρχή: δημιουργήστε έναν αναζωογονητικό, θετικό χώρο απαλλαγμένο από ακαταστασία, τον οποίο μπορείτε να αποκαλείτε με υπερηφάνεια σπίτι σας.

Ενσωματώστε προσωπικές, χαρούμενες αναμνήσεις, όπως οικογενειακές φωτογραφίες, άνετους  καναπέδες και ξεθωριασμένους τόνους για να βοηθήσετε στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος.

4. Κάντε τα ουδέτερα χρώματα να ξεχωρίζουν (και αφήστε τον ήλιο να λάμψει)

Το φυσικό χρώμα και το φως αυξάνουν την απελευθέρωση σεροτονίνης στο σώμα σας, γνωστή και ως η ορμόνη της ευτυχίας. Φανταστείτε τη φύση και τι βλέπετε; Γαλάζιο ουρανό, καταπράσινα δάση και οροσειρές ντυμένες στα λευκά. 

Τα ουδέτερα και παστέλ χρώματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπαραστήσετε τη φύση στη σύνθεση του οικιακού σας περιβάλλοντος. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό ενσωματώνοντας αξεσουάρ όπως μαξιλάρια και ριχτάρια, καθώς και εμπνευστείτε από ό,τι βλέπετε έξω.

Φροντίστε να αφήσετε να μπει ο ήλιος και λίγος φρέσκος αέρας, τραβώντας τις κουρτίνες και ανοίγοντας ένα ή δύο παράθυρα. Η άφθονη πρόσβαση στο φως του ήλιου και στον καθαρό αέρα μπορεί να ανακουφίσει μέχρι και από συμπτώματα κατάθλιψης.