Η υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη που χαρακτηρίζει κατά κύριο λόγο τις γυναίκες, αδιαμφισβήτητα τις βοηθά να ξεχωρίσουν σε οποιαδήποτε δουλειά. Κι αυτό διότι μια γυναίκα έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται τα δικά της συναισθήματα έχοντας παράλληλα επίγνωση των συναισθημάτων των άλλων.

Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις συναισθηματικές πληροφορίες για να «καθοδηγήσει» τη σκέψη της και να επηρεάσει θετικά τους συναδέλφους της διαχειριζόμενη σωστά όποια κατάσταση προκύψει στον επαγγελματικό της χώρο.

Διαβάστε επίσης: Decluttering: Τα ψυχικά οφέλη της οργάνωσης του σπιτιού από την ακαταστασία

Γυναίκα και εργασία: Ένας επιτυχημένος συνδυασμός

Μια εργαζόμενη γυναίκα:

Ξέρει ακριβώς τι να πει

Κατά πλειοψηφία, οι γυναίκες σε υψηλές θέσεις εργασίας και μη, μπορεί να διακρίνουν εύκολα τυχόν «ταραχώδη» συναισθήματα που οι συνάδελφοί τους βιώνουν και να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση τους. Σαν αποτέλεσμα, καταλαβαίνουν καλύτερα την κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωπες και συνήθως ξέρουν ακριβώς τι να πουν για να την «ανακουφίσουν».

Διατηρεί την ψυχραιμία της και είναι άριστη στην επίλυση προβλημάτων

Οι πιο πολλές γυναίκες είναι πάντα σε θέση να αφομοιώσουν πληροφορίες με ήρεμο τρόπο και με πλήρη συγκέντρωση. Γνωρίζουν άλλωστε πολύ καλά πως τα ξεσπάσματα θυμού δε βοηθούν. Αντίθετα, μπροστά σε μια αναποδιά, η γυναίκα θα πάρει μια βαθιά ανάσα και ακολουθήσει μια στρατηγική ώστε να υπάρξουν λύσεις.

Είναι καλή ακροατής

Οι γυναίκες με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη είναι σιωπηλές καθ’ όλη τη διάρκεια μιας ομιλίας και περιστασιακά γνέφουν για να γνωρίζουν οι γύρω πως τους ακούν. Μόλις οι συνομιλητές της ολοκληρώσουν, τότε μόνο αξιολογεί και προσφέρει τις συμβουλές της.

Δέχεται την κριτική

Η πλειοψηφία των γυναικών δε φοβούνται την κριτική στη δουλειά τους. Στην πραγματικότητα, την… καλωσορίζουν. Ξέρουν πολύ καλά πως έτσι μόνο μπορεί να εξελιχθούν και να βελτιωθούν τα πράγματα συνολικά.

Αποπνέει αυτοπεποίθηση

Μπορείτε να ακούσετε τα βήματα μιας γυναίκας από μακριά καθώς μπαίνει στο κτίριο με αυτοπεποίθησης και γοητεία, έχοντας μια θετική στάση απέναντι στον εαυτό της και στη ζωή.

Συμπάσχει

Λόγω της υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης, οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τη γλώσσα του σώματος σε συνδυασμό με τη συναισθηματική κατάσταση ενός ατόμου. Μπορεί να αισθανθούν την ευαλωτότητα κάποιου ή τη νευρικότητά του. Σε αυτό το πλαίσιο, συμπάσχουν αλλά όχι με τρόπο απαισιόδοξο. Ίσα ίσα. Προσπαθώντας να βρουν τρόπους να ξεπεραστούν τα αρνητικά συναισθήματα και να μετατραπούν σε θετικά.

Κάνει μια παύση

Δεσμευόμενη να διατηρεί την ψυχραιμία της σε δύσκολες καταστάσεις, μια γυναίκα είναι σε θέση να κάνει μια παύση πριν από μια απάντηση.

Η γνώση ότι κάθε κατάσταση είναι προσωρινή και μπορεί πάντα να διορθωθεί είναι αυτό που τη βοηθά να ελέγχει τα συναισθήματά της και να αποτρέπει τις αυτοκαταστροφικές σκέψεις.

Επαινεί τους άλλους

Όλοι αγαπούν ένα προσγειωμένο και ειλικρινές άτομο που δε φοβάται να πει «μπράβο». Οι γυναίκες έχουν συχνά τα στοιχεία αυτά. Καταλαβαίνουν την έννοια της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. Ως εκ τούτου, δε διστάζουν να αναγνωρίσουν και να συγχαρούν την εξαιρετική δουλειά συναδέλφων.

Ζητά συγγνώμη

Οι περισσότερες γυναίκες αν κάνουν λάθος, θα το παραδεχτούν και θα το κάνουν με τέτοιο τρόπο που δεν έχουμε παρά, μαζί με όλα τα άλλα θετικά στοιχεία τους, πάντα να τις θαυμάζουμε και να τις σεβόμαστε.