Η καθημερινή δουλειά είναι αδιαμφισβήτητα αγχωτική. Ακόμη κι αν λατρεύουμε αυτό που κάνουμε, αφού τελειώσει, χρειαζόμαστε χρόνο για χαλάρωση και «αποσύνδεση». Κι αυτό, είναι αδύνατο αν μονίμως έχουμε το κινητό ανά χείρας.

Όταν έχετε περάσει μια κουραστική μέρα, ειδικά εάν ήσασταν μπροστά από μια οθόνη, χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα διάλειμμα. Και σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε που δεν περιλαμβάνουν καθόλου χρόνο οθόνης.

Διαβάστε επίσης: Διατάσεις: Χρησιμοποιώντας μόνο το… πλαίσιο της πόρτας

Παραγωγικά πράγματα που είναι ωφέλιμο να κάνετε μετά τη δουλειά

Πηγαίνετε για περπάτημα

… Για τρέξιμο, στο γυμναστήριο, για γιόγκα και γενικά «φροντίστε» το σώμα σας με τη γυμναστική μετά τη δουλειά. Ακόμη και λίγα λεπτά άσκησης μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε. Με την καθημερινή σωματική άσκηση, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης γρήγορα ενώ θα είστε συνολικά υγιείς.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Ενισχύστε τον εγκέφαλό σας με μια συνήθεια όπως το διάβασμα. Σταδιακά, θα αισθάνεστε όλο και καλύτερα αν διαβάζετε έστω λίγες σελίδες κάθε μέρα.

Με τον καιρό, θα δείτε τον εαυτό σας να αλλάζει, να ωριμάζει, να αντιμετωπίζει τα πράγματα από μια διαφορετική σκοπιά.

Καθαρίστε το σπίτι

Η καθαριότητα μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που θέλετε να κάνετε μετά από μια αγχωτική μέρα στη δουλειά, αλλά μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα έχετε ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον και περισσότερο ελεύθερο χρόνο το Σαββατοκύριακο. Βάλτε λίγη μουσική, ξεκινήστε χωρίς πίεση και μέχρι όπου σας βγάλει…

Αφιερωθείτε στη ρουτίνα αυτό- φροντίδας σας

Πολλές φορές, ειδικά μετά από μια αγχωτική μέρα – απαιτείται ένα βράδυ αυτό- φροντίδας. Κάντε ό,τι θέλετε- μια μάσκα προσώπου, μανικιούρ, περιποίηση μαλλιών, καθαρισμό προσώπου- για να χαλαρώσετε και να «ανεβείτε».

Καλλιεργήστε έναν μικρό κήπο

Εξωτερικό ή εσωτερικό. Η ενασχόληση με τα φυτά και την κηπουρική φέρνει την προσοχή μας στο εδώ και τώρα και αποδεδειγμένα βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.

Δοκιμάστε μια νέα συνταγή

Βάλτε στόχο να φτιάχνετε μία νέα συνταγή την εβδομάδα. Η μαγειρική είναι πολλές φορές μεγάλη ανακούφιση από το καθημερινό άγχος.

Καταγράψτε τις σκέψεις σας

Το «journaling» είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να υποστηρίξετε τη συνολική σας υγεία και ευεξία. Το να γράφετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε προτεραιότητες, στόχους και να διώξετε τις ανησυχίες σας βρίσκοντας λύσεις ώστε να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

Διαλογιστείτε για λίγα λεπτά

Ο διαλογισμός μπορεί να ευθυγραμμίσει το μυαλό σας και να γεφυρώσει τη σύνδεση μεταξύ του εγκεφάλου και του σώματός σας. Εάν είχατε μια αγχωτική μέρα, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να σας επαναφέρει στο παρόν, το οποίο έχει πολλά να απολαύσετε. Περάστε μερικά λεπτά στη σιωπή και επικεντρωθείτε μόνο στην αναπνοή σας.

Αυτός ο λιγοστός χρόνος θα σας ωφελήσει, μειώνοντας το άγχος και βοηθώντας σας να νιώσετε περισσότερο συντονισμένοι με τον εαυτό σας.