Οι αυστηρές, πολύ περιοριστικές δίαιτες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική υγεία μας και τα μαλλιά μας δεν αποτελούν εξαίρεση. Γι’ αυτό και γενικά συνίσταται όταν επιθυμούμε να χάσουμε κιλά να το κάνουμε σταδιακά, ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς ακρότητες και υπερβολικές στερήσεις.

Εάν μετά τη δίαιτα αντιμετωπίζετε τριχόπτωση, χρειάζεται υπομονή και κάποιες συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε ή αντίστοιχα να αποφύγετε για να επανέλθει η υγεία των μαλλιών σας. Ας μάθουμε ποιες είναι αυτές…

Διαβάστε επίσης: Αδυνάτισμα: Κορυφαίες βραδινές συνήθειες για να χάσετε κιλά

Τι να κάνετε για τη μείωση της τριχόπτωσης μετά τη δίαιτα

Προσέξτε πολύ τη διατροφή σας

Μια θρεπτική, καλά ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία, η οποία περιλαμβάνει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Οι βιταμίνες A, C, D, E, η βιοτίνη, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι μερικές μόνο από τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να παραμείνουν λαμπερά και υγιή.

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, άπαχα κρέατα, υγιή λίπη και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το λάχανο, τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα λεμόνια, τα αυγά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι τροφές ιδιαίτερα ευεργετικές για την ανάπτυξη των μαλλιών καθώς βοηθούν στην ενδυνάμωση και τη θρέψη τους.

Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Η ροή του αίματος στους θύλακες των τριχών μπορεί να βελτιωθεί με μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το οποίο μπορεί επίσης να ενισχύσει τους θύλακες των τριχών σας. Για λίγα λεπτά κάθε μέρα, το απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μαλλιών και στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών σας.

Αποφύγετε τα εργαλεία styling

Τα σίδερα για μπούκλες, οι ισιωτικές και τα πιστολάκια είναι παραδείγματα προϊόντων styling με θερμότητα που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας και να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους.

Τα μαλλιά σας μπορεί να γίνουν ξηρά, εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο ως αποτέλεσμα των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι σημαντικό επομένως να χρησιμοποιείτε προϊόντα styling με φειδώ και μόνο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Τα μαλλιά σας μπορεί να υποφέρουν από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, να γίνουν ξηρά, εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Όταν βρίσκεστε έξω για πολλή ώρα, είναι σημαντικό να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο φορώντας καπέλο ή βάζοντας αντηλιακό στα μαλλιά.

Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Η κατανάλωση επαρκούς νερού είναι πολύ σημαντική ώστε να είμαστε υγιείς. Η αφυδάτωση, αφυδατώνει και τα μαλλιά που μπορεί να γίνουν ξηρά και εύθραυστα. Ως εκ τούτου, για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και υγιή όλη την ημέρα, φροντίστε να πίνετε πολύ νερό.

Επαρκής ύπνος- Λιγότερο άγχος

Εκτός από όλες τις παραπάνω συστάσεις, είναι σημαντικό να ακολουθείτε έναν συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής, να κοιμάστε επαρκώς (7 με 9 ώρες κάθε βράδυ) και να ελέγχετε το άγχος σας.

Τέλος, για να αποκλείσετε τυχόν υποκείμενες ιατρικές διαταραχές, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό εάν αντιμετωπίζετε έντονα προβλήματα με τα μαλλιά σας (και όχι μόνο) ύστερα από την απώλεια βάρους.