Πιθανώς γνωρίζετε ότι το καθημερινό heat styling δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Το πόσο συχνά μπορείτε να ισιώνετε τα μαλλιά σας χωρίς να τα βλάψετε εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Ένας καλός κανόνας είναι να λάβετε υπόψη σας τι έχουν περάσει τα μαλλιά σας. Εάν η τρίχα σας είναι με οποιονδήποτε τρόπο ξηρή, κατεστραμμένη, εύθραυστη ή σε οποιαδήποτε άλλη κατάσταση που δεν είναι και τόσο υγιής, το πολύ συχνό ίσιωμα πιθανότατα θα επιδεινώσει τα πράγματα.

Γενικά προτείνεται το θερμικό styling να μην γίνεται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα. Φυσικά, η ζωή δεν τείνει να κυλάει σαν ρολόι, οπότε πιθανότατα δεν θα έχετε ένα ακριβές εβδομαδιαίο πρόγραμμα ισιώματος.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Τι θα γίνει αν βγάλετε μια γκρίζα τρίχα

Ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τον τύπο των μαλλιών σας για να αποφασίσετε κάθε πότε το ίσιωμα λειτουργεί για εσάς χωρίς πρόσθετη ζημιά:

Σγουρά μαλλιά

Η εστίαση στη διατήρηση της ενυδάτωσης των σγουρών μαλλιών είναι σημαντική για την πρόληψη της φθοράς. Δεδομένου ότι τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται ενυδάτωση, είναι καλύτερο να περιορίσετε τη συχνότητα χρήσης θερμότητας για να διατηρήσετε την υγρασία άθικτη.

Μια άλλη σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι τα σγουρά μαλλιά αντέχουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Είναι πιο ανθεκτικά και χρειάζονται λίγο περισσότερη δύναμη. Ιδανικά, καλό θα ήταν να μην τα ισιώνετε περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα.

Κυματιστά μαλλιά

Τα κυματιστά μαλλιά απαιτούν λιγότερη προσπάθεια για το ίσιωμα από ό,τι τα σγουρά. Διατηρήστε τις ρυθμίσεις θερμότητας σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς δεν χρειάζεται – και δεν πρέπει – να τα ισιώνετε στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Δεν χρειάζεστε τόση θερμότητα και πίεση όσο θα κάνατε σε έναν πιο σγουρό τύπο μαλλιών.

Ίσια μαλλιά

Όταν πρόκειται για το ίσιωμα των ήδη ίσιων μαλλιών, δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά. Όλη διαδικασία θα πρέπει να είναι σχετικά γρήγορη και εύκολη. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι εντελώς στεγνά πριν αρχίσετε να τα ισιώνετε.

Δεδομένου ότι τα ίσια μαλλιά τείνουν να έχουν πιο λεπτές τρίχες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο καυτά εργαλεία. Όσο πιο λεπτά είναι τα μαλλιά, τόσο χαμηλότερη είναι η ιδανική θερμοκρασία.