Οι μέρες και οι εβδομάδες της Venus Williams δεν κυλούν πάντα όπως τις σχεδιάζει. Οι επαγγελματικές συμφωνίες πάνε στραβά, τα ραντεβού με τους φυσιοθεραπευτές την κάνουν να αργεί και ο σκύλος της, ο Harry μπορεί να απαιτεί να ξυπνήσει νωρίς για να τον ταΐσει.

Αλλά τη Δευτέρα, η Williams βάζει τα δυνατά της για να ξεκινήσει τις εβδομάδες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι ένα μάθημα που έχει εμπεδωθεί από το τένις, όπου οι Δευτέρες είναι οι πρώτες ημέρες του τουρνουά.

Έτσι, αν χάσεις τη Δευτέρα, δεν αισθάνεσαι και πολύ καλά. Γι’ αυτό, αυτές τις μέρες, έχει δύο κόλπα που τη βοηθούν να αξιοποιήσει στο έπακρο τη μέρα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Bare Minimum Monday: Γιατί τη Δευτέρα κάνουμε τα «απολύτως απαραίτητα»

«Πρέπει να πω ότι η Δευτέρα δεν είναι η καλύτερή μου μέρα, είναι στην πραγματικότητα η πιο πολυάσχολη μέρα μου», λέει η Williams. «Είναι κάπως σαν να πρέπει να ξεκινήσεις τρέχοντας, δεν μπορείς να κάνεις αργό τζόκινγκ. Πρέπει να έχετε ένα καλό προβάδισμα.

Τα 2 τρικ της Venus Williams για να ξεκινήσετε τη Δευτέρα

Το πρώτο κόλπο της Williams ξεκινά στην πραγματικότητα την Κυριακή. Της αρέσει να γράφει τη λίστα με τις προθέσεις της για την ημέρα και την εβδομάδα πριν έρθει η Δευτέρα, ώστε να έχει έναν σκοπό στο μυαλό της.

«Νομίζω ότι αυτό βοηθάει στο να γίνει ξεκάθαρος ο στόχος. Βοηθάει πολύ όταν έχεις έναν στόχο για να δουλέψεις», εξηγεί η Williams. «Ξεκινήστε την προηγούμενη μέρα. Πείτε αυτές είναι οι προθέσεις μου για αύριο. Έτσι, όταν φτάσετε στη Δευτέρα, θα την έχετε ήδη ξεκινήσει με τον τρόπο που θέλετε».

Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο δίνει πάντα τον τόνο για την ημέρα είναι με ένα τραγούδι. «Ειλικρινά, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις μια Δευτέρα (ή οποιαδήποτε μέρα) είναι απλά με μουσική», προσθέτει.

«Αν έχετε ένα ηχείο που μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας από το κρεβάτι, βάλτε το τραγούδι σας και σηκωθείτε για να ζεσταθείτε με ενέργεια και καλή διάθεση. Έτσι μου αρέσει να ξεκινάω», περιγράφει η πρωταθλήτρια.

Εκτός από το να μπει στο δικό της ρυθμό της Δευτέρας, αυτές τις μέρες η Williams προσπαθεί επίσης να βοηθήσει τους άλλους να εμπνεύσουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις μέρες και τις εβδομάδες τους. «Η κίνηση του σώματός σας είναι τόσο σημαντική για μένα. Είναι απαραίτητη για τη ζωή», επισημαίνει η Williams.