Ο Christopher «Chris» Hemsworth γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1983 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Elsa Pataky και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ο αδερφός του Liam είναι επίσης ηθοποιός. Η πρώτη του εμφάνιση στο Χόλιγουντ ήταν στο μπλοκμπάστερ επιστημονικής φαντασίας «Star Trek» (2009). Ο ρόλος του ως Thor (2011) στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel ήταν αυτός που τον ανέδειξε παγκοσμίως.

ΣΙΓΑ ΤΟΝ THOR

Οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών του είναι η Wonder Woman και ο Superman. Πάντως σίγουρα όχι ο ίδιος.

Ο ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ «ΓΕΡΑΣΕΙ»

Ο 39χρονος έχει γενετική προδιάθεση για τη νόσο Alzheimer, τον πιο κοινό τύπο άνοιας που προοδευτικά επηρεάζει τη μνήμη, τη σκέψη και τη συμπεριφορά. Η σύζυγός του χρησιμοποίησε special effects make up για να του χαρίσει μια ξεχωριστεί ανάμνηση.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Βοηθάνε οι αφέλειες στο στρες; Έτσι λέει η Emily Cooper

Μεταμορφώθηκε σε ηλικιωμένη ώστε να μπορέσει να δει πώς θα είναι όταν γεράσει.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΥΣΙΑ

Τι έκανε ο «αθεόφοβος» για να φιλήσει τη συμπρωταγωνίστριά του Natalie Portman; Την ημέρα που γύριζαν τη σκηνή, δεν έφαγε καθόλου κρέας. Εκείνη είναι vegan κι αυτός ακολουθεί μια αυστηρή διατροφή με κρέας για να διατηρήσει τη σωματική του διάπλαση.

«Είναι πολύ καλός άνθρωπος και αυτό που έκανε για μένα ήταν πολύ γλυκό» είπε η Portman.

ΕΝΑ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΣΟΥΒΕΝΙΡ

Εχει κρατήσει περίπου πέντε από τα σφυριά του Thor στο σπίτι του. Μάλιστα το ένα από αυτά κοσμεί το μπάνιο του. «Συχνά οι άνθρωποι κάθονται μέσα λίγη παραπάνω ώρα, και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο σφυρί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΡΥΦΟ ΤΑΛΕΝΤΟ

Οταν ήταν μικρός, του άρεσε να ράβει. «Νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω ωραία ρούχα, οπότε το έφτιαχνα μόνος μου» εξηγεί. Για κάποιον λόγο, η σταυροβελονιά ήταν η αγαπημένη του.