Η άνοιξη ξεκίνησε πιο ευοίωνα απ’ ό,τι οι προηγούμενες της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά συνεχώς ακούμε τους ανθρώπους να παραπονούνται ότι η ερωτική τους ικανοποίηση τόσο σε σεξουαλικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο είναι μειωμένη ή και ανύπαρκτη. Το κλειδί σε όλο αυτό δεν είναι παρά ο ίδιος μας ο εαυτός. Ολα ξεκινούν, εξελίσσονται και καταλήγουν από εμάς σε εμάς. Μην ξεχνάτε ότι στις σχέσεις βάζουμε τον εαυτό μας, άρα εμείς είμαστε η αφετηρία και η πηγή για κάθε συναίσθημα και ως εκ τούτου και του ερωτικού.

Να τι χρειαζόμαστε να ενισχύσουμε στον εαυτό μας αλλά και να αναγνωρίσουμε, διεκδικήσουμε από τον σύντροφό μας ούτως ώστε να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την ερωτική μας ικανοποίηση και την αμοιβαία πληρότητα.

Πώς θα γίνουμε λοιπόν αυθεντικά ερωτικοί και ερωτεύσιμοι άνθρωποι ώστε να απογειώσουμε το ερωτικό μας συναίσθημα;

* Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να βιώσουμε αισιοδοξία, δημιουργικότητα και τόλμη. Οχι μόνο στο διαπροσωπικό στερέωμα αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.

* Να αναγνωρίζουμε τις υγιείς ανάγκες μας και να επιδιώκουμε να τις ικανοποιούμε όπως και όσο γίνεται καλύτερα και περισσότερο (όχι όμως μέσα από τους άλλους, αλλά μαζί με τους άλλους ως συνοδοιπόροι στην ευχαρίστηση και ποτέ μα ποτέ εις βάρος των άλλων. Δεν μεταχειριζόμαστε τους ανθρώπους ως αντικείμενα ηδονής).

Διαβάστε επίσης: Πώς θα γίνουμε καλύτεροι;

* Χρειάζεται να προσπαθούμε να γίνουμε λίγο πιο «βελούδινοι» άνθρωποι και σύντροφοι, στα λόγια και στις πράξεις. Να προσπαθούμε να μην έχουμε πολλές και αιχμηρές γωνίες που αν τις αγγίξει ο άλλος θα πληγωθεί.

Δουλεύουμε με τον εαυτό μας να ξεπεράσουμε το όποιο τραύμα και προσπαθούμε να μην αναπαράγουμε τον πόνο αλλά να τον απαλύνουμε τόσο σε εμάς όσο και στους σημαντικούς μας άλλους.

Προσοχή! Ακόμη και οι καλές ρουτίνες, είναι ρουτίνες. Δοκιμάστε κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Ανακαλύψτε και εξελίξτε πτυχές του εαυτού σας που μέχρι σήμερα αγνοούσατε ή και δεν τολμούσατε.

Αναζητήστε έμπνευση στην τέχνη, στην ποίηση, στη λογοτεχνία, στο θέατρο κ.τ.λ.

Το ζητούμενο είναι όσο και όπως περισσότερο ο καθένας μας μπορεί να ενισχύσει την επιθυμία για συντροφικότητα, σεβασμό, επικοινωνία, σεξουαλική πληρότητα και ικανοποίηση. Το θέλω θα βρει τον δρόμο για το μπορώ και εκεί θα συμβεί η συνάντηση ψυχών και σωμάτων!

* Βρείτε χρόνο ουσίας και ποιότητας πρώτα με και για τον εαυτό σας και μετά με τον σύντροφό σας. Διασκεδάστε και δοκιμάστε να μοιραστείτε νέες εμπειρίες.

* Κάντε και τις «δύσκολες» συζητήσεις αλλά μέσα σε ένα αμοιβαία «ασφαλές» και επιτρεπτό πλαίσιο αποδοχής, όπου στόχος θα είναι η συνάντηση και η ελαχιστοποίηση της απόστασης.

* «Εθιστείτε» στη χαρά! Αναζητήστε τη χαρά ακόμη και όταν τα πράγματα είναι δύσκολα. Η αυτολύπηση είναι μη αποδεκτή, όταν στοχεύουμε στη βελτίωση και αύξηση του ερωτικού συναισθήματος. Αν δεν αγαπάτε και δεν αποδέχεστε τον εαυτό σας πώς θα το κάνει κάποιος άλλος. Και πώς εσείς θα αγαπήσετε κάποιον άλλον;

Για να αντέξουμε

Η ερωτική εκπομπή και δεκτικότητα συνδυασμένη με την ερωτεύσιμη αντανακλαστικότητα που οδηγεί στην ολοένα αυξανόμενη αμοιβαία σχεσιακή ικανοποίηση, χρειάζεται ώριμους ανθρώπους για να τη στηρίξουν, να τη βοηθήσουν να αντέξει τις ματαιώσεις και φυσικά ψυχικό σθένος και ανθεκτικότητα, για να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί στις αλλαγές και να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις που, ενδεχομένως, θα προκύψουν στη ροή της συνύπαρξης.

Δεν υπάρχουν ιδανικές σχέσεις, όπως δεν υπάρχουν και ιδανικοί άνθρωποι.

Υπάρχουν όμως σχέσεις που «χωράνε» τις εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις και συγκρούσεις και αναπλαισιώνουν αδιάκοπα τα δεδομένα προς τη διευθέτηση ή και τη λύση τους, διεκδικώντας την ερωτική αποθέωση!

Το θέλω θα βρει τον δρόμο για το μπορώ και εκεί θα συμβεί η συνάντηση ψυχών και σωμάτων