Το έλαιο αμυγδάλου, γνωστό ως και αμυγδαλέλαιο προέρχεται από τα φρέσκα αμύγδαλα, απορροφάται εύκολα χάρη στην ελαφριά υφή του και έχει «μαγικές» ιδιότητες όσον αφορά την υγεία του δέρματος και των μαλλιών μας.

Αλλωστε δεν είναι τυχαία ένα από τα πιο γνωστά έλαια στον χώρο της ομορφιάς. Ας μάθουμε γιατί επιβάλλεται αυτό το φυσικό, ενυδατικό προϊόν να μη λείπει από τη ρουτίνα της περιποίησής μας.

Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για την επιδερμίδα

Ενυδάτωση – Λάμψη – Θρέψη

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα αποτελεσματικό ενυδατικό προϊόν τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Πολλοί δερματολόγοι άλλωστε το συνιστούν ακόμη και για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε σαμπουάν και conditioner;

Η τακτική εφαρμογή του βελτιώνει την όψη του δέρματος, προσδίδοντάς μας λάμψη και μια αίσθηση φρεσκάδας και νεανικότητας. Διατηρεί επίσης την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος, ιδιότητες που οφείλονται πιθανότατα στην περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου μαζί με την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα ή μόνο του ως ενυδατικό προϊόν.

Θεραπεία έναντι της ξηρότητας

Δεν είναι λίγες οι φορές, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που το πρόσωπό μας εμφανίζει σημεία ξηρότητας. Σε αυτά τα σημεία, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καθημερινά αμυγδαλέλαιο, προσφέροντάς τους βαθιά ενυδάτωση και θρέψη που τόσο έχουν ανάγκη.

Ελάχιστες σταγόνες αρκούν για μια ομοιόμορφη όψη, βελτίωση της υφής της επιδερμίδας και ισορροπημένο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ.

Μείωση των λεπτών ρυτίδων του προσώπου

Η βιταμίνη Α, η οποία βρίσκεται στο αμυγδαλέλαιο, «καταπραΰνει» τις λεπτές ρυτίδες του προσώπου. Εκτός από τη μείωσή τους, η βιταμίνη Α έχει επίσης συνδεθεί με την ενίσχυση της παραγωγής ουσιών που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος και «παρέα» με τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εμποδίζουν την πρόωρη γήρανσή του.

Αποτελεσματικό καθαριστικό και ντεμακιγιάζ προσώπου

Για τις ξηρές επιδερμίδες, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καθαριστικό προσώπου.
Χρησιμοποιήστε βαμβάκι με αμυγδαλέλαιο πρωί και βράδυ για βαθύ καθαρισμό.

Επιπλέον, αν θέλετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας εύκολα και αποτελεσματικά, το αμυγδαλέλαιο είναι η ιδανική επιλογή. Αφαιρεί ακόμα και το αδιάβροχο ενώ αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

Κατά της ακμής

Τα λιπαρά οξέα του αμυγδαλέλαιου μπορούν να μειώσουν τη λιπαρότητα της επιδερμίδας και τα ρετινοειδή να συμβάλουν στην ταχύτερη ανανέωση των κυττάρων. Ως αποτέλεσμα, το αμυγδαλέλαιο βοηθά και στην αντιμετώπιση της ακμής.

Τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου για τα μαλλιά

Επανορθώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Για να μειώσετε κοινά προβλήματα των μαλλιών όπως σχισμένες άκρες, ξηρότητα και τριχόπτωση χρησιμοποιήστε το αμυγδαλέλαιο ως μάσκα θεραπείας.

Εφαρμόστε το πριν πλυθείτε στις άκρες των μαλλιών σας για 20 με 30 λεπτά. Το αποτέλεσμα; Δυνατά και μεταξένια μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο.

Λεία και λαμπερά μαλλιά μεγαλώνοντας

Τα μαλλιά μας είναι γνωστό πως είναι καθημερινά εκτεθειμένα σε παράγοντες που τα βλάπτουν όπως το ηλιακό φως, η ρύπανση και οι συσκευές θέρμανσης. Το φυσικό SPF (Sun Protection Factor) στο αμυγδαλέλαιο προστατεύει τα μαλλιά από περαιτέρω φθορά όταν χρησιμοποιείται όπως είπαμε πριν αλλά και μετά το λούσιμο, ως μαλακτικό.

Η βιταμίνη Ε και η βιοτίνη επανορθώνουν τις βλάβες ενώ σύντομα με την τακτική εφαρμογή του θα διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας διατηρούνται λεία και μαλακά με την πάροδο του χρόνου.