Κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο, φροντίζετε το δέρμα σας, ακολουθώντας μια αυστηρή νυχτερινή ρουτίνα καθαρισμού και περιποίησης, αλλά τι γίνεται με τα πρωινά; Ξεκινώντας την μέρα με τις σωστές συνήθειες φροντίδας, μπορείτε να «ξυπνήσετε» την επιδερμίδα σας ώστε να φαίνεστε φρέσκια και λαμπερή όλη την ημέρα.

#1 Ενυδάτωση μέσα και έξω

Τα κύτταρα στο σώμα μας αποτελούνται κυρίως από νερό και το νερό παίζει κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της φυσιολογικής ισορροπίας της επιδερμίδας. Για αυτό, μόλις ξυπνήσετε το πρωί, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό για να ενισχύσετε από νωρίς τα επίπεδα ευεξίας σας και να ενυδατώσετε το δέρμα σας «εκ των έσω».

Διαβάστε επίσης: Υγεία του δέρματος: Πώς επηρεάζεται από τη διάθεσή μας

Για να είναι απαλό, ελαστικό και λείο όλη την ημέρα, εντάξτε στη ρουτίνα σας το μικυλλιακό νερό, που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αφαίρεση ρύπων και λιπαρότητας, που συσσωρεύονται στο δέρμα όσο κοιμάστε.

#2 Ξυπνάμε το πρόσωπο με μασάζ

Το μασάζ προσώπου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη λεμφική αποσυμφόρηση. Αυτό, με τη σειρά του, αναπληρώνει την επιδερμίδα και αποτρέπει τη φθορά που προκαλείται από τα οξειδωτικά, αποτρέποντας τα συχνά ξεσπάσματα.

Ανυψώνει το χαλαρό πρόσωπο διατηρώντας τον τόνο των μυών του προσώπου. Επιπλέον, επιτρέπει την καλύτερη διείσδυση προϊόντων όπως η ενυδατική κρέμα. Αφού καθαρίσετε τα χέρια σας και το πρόσωπό σας, κάντε απαλό μασάζ στα πλάγια του λαιμού, γύρω από τα μάτια, ανάμεσα στο μέτωπο και κάτω από τα αφτιά, χρησιμοποιώντας την ενυδατική σας.

#3 Βάζουμε ενυδατική κρέμα

Το δέρμα σας είναι το πιο εκτεθειμένο μέρος του σώματός σας και αυτή η έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και απώλεια υγρασίας. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη για την αναπλήρωση της χαμένης υγρασίας και των φυσικών ελαίων του δέρματος, ειδικά μετά τον καθαρισμό ή την απολέπιση, για μια φρέσκια και πιο νεανική όψη.

#4 Επιλέγουμε skincare προϊόντα με φυσικά συστατικά

Για μια ακόμα πιο αποτελεσματική skincare ρουτίνα, επιλέξτε προϊόντα περιποίησης με φυσικά συστατικά που παρέχουν αντιγηραντικά, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακά οφέλη για την επιδερμίδα.

#5 Φτιάχνουμε βάση για τα μάτια

Πριν εφαρμόσετε προϊόντα μακιγιάζ στα μάτια σας, βάλτε ένα κρεμώδες concealer στα βλέφαρά σας και στις εσωτερικές γωνίες των ματιών. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να φτιάξετε μια βάση για να εφαρμόσει άψογα η σκιά των ματιών, καλύπτοντας τυχόν ερεθισμούς.

#6 Περιποιούμαστε τα χείλη μας

Δεν ξεχνάμε να φροντίζουμε τα χείλη μας, κάνοντας απολέπιση και ενυδατώνοντάς τα. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μάσκες χειλιών για να τους χαρίσετε φυσική λάμψη.

#7 Για μια μεγάλη μέρα επιλέγουμε long-wear φόρμουλες

Αν προετοιμάζετε για μια πολυάσχολη ημέρα, που θα περάσετε τις περισσότερες ώρες της εκτός σπιτιού, τότε επιλέξτε long-wear φόρμουλες για να μη χρειάζεται να κάνετε συχνά touch-ups.

#8 Πίνουμε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ωφελεί το δέρμα. Οι αποτοξινωτικές του ιδιότητες απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα , βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και μειώνουν τα δερματικά προβλήματα, χαρίζοντας φυσικά καθαρό και όμορφο δέρμα.

#9 Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό

Εφαρμόζουμε αντηλιακό πριν βγούμε από το σπίτι, ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά, καθώς τα σύννεφα δεν εμποδίζουν τις επιβλαβείς ακτίνες UVA και UVB να διεισδύσουν στο δέρμα σας. Η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV) επηρεάζει αρνητικά την επιδερμίδα, αυξάνοντας τα σημάδια γήρανσης.

#10 Κάνουμε γυμναστική για νεανικό δέρμα

Στα πολλά οφέλη της γυμναστικής έρχεται να προστεθεί η υγιή και η νεανική όψη που χαρίζει στην επιδερμίδα. Η άσκηση βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Οταν περπατάτε, κάνετε τζόκινγκ ή χορεύετε, το σώμα σας αυξάνει τη ροή του αίματος και τα θρεπτικά του συστατικά μεταφέρονται καλύτερα στα κύτταρα του δέρματός σας.

Επιπλέον, η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά στην αποτοξίνωση του συστήματός σας με αποτέλεσμα μια φυσικά πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα.