Η επιδερμίδα μας μπορεί να μην «αναπνέει» για πολλούς και διάφορους λόγους. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να είναι θαμπή ή και να εμφανίσει κηλίδες, ερεθισμούς, κοκκινίλες, λεπτές γραμμές, σκούρες σκιές, σακούλες κάτω από τα μάτια. Το καλό όμως είναι πως μπορεί να «συνέλθει» σχετικά γρήγορα. Ας μάθουμε πώς…

Tips για ξεκούραστη και ανανεωμένη επιδερμίδα

Διαβάστε επίσης: Αδυνάτισμα: Τα λάθη στο περπάτημα που το «φρενάρουν»

Ύπνος

O ύπνος είναι η πιο αποτελεσματική κούρα ομορφιάς. Από τα μεσάνυχτα μέχρι το πρωί, η αναπλαστική ικανότητα του δέρματος κορυφώνεται. Η φυσική απολέπιση εντείνεται και οι φθορές που έχει υποστεί η επιδερμίδα μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, επανορθώνονται. Από την άλλη, οι υπερβολικά πολλές ώρες ύπνου δεν ωφελούν.

Ιδανικά και σύμφωνα με τις συστάσεις  των ειδικών, κοιμηθείτε 7 με 9 ώρες κάθε βράδυ από τις 12 περίπου, όπως είπαμε, μέχρι το πρωί.

Άγχος

 

Κι αν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε, φροντίζουμε τουλάχιστον να το διαχειριζόμαστε πιο αποτελεσματικά με σωματική άσκηση που δρα ως αγχολυτικό, με χαλαρωτικές δραστηριότητες που μας ευχαριστούν (όπως για παράδειγμα το διάβασμα και μια βόλτα με φίλους) και με την εξάσκηση τεχνικών διαχείρισής του όπως είναι οι ασκήσεις αναπνοής, η γιόγκα, ο διαλογισμός και το να κάνουμε θετικές σκέψεις.

 

Επιπλέον, ανανεώνουμε το δέρμα μας με:

 

  • Εκχύλισμα ροδιού: Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του δίνουν ζωτική δύναμη στα κύτταρα.
  • Εκχύλισμα άγριου τριαντάφυλλου: Ενισχύει τον ομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και επιφέρει άμεση λάμψη.
  • Βιταμίνη C: Συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου, έχει αντιοξειδωτικές και λευκαντικές ιδιότητες και μειώνει το μέγεθος των πόρων του δέρματος.
  • Αιθέρια έλαια λεμονιού και γκρέιπφρουτ: Αποτοξινώνουν και βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία.
  • Αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών: Ενυδατώνουν και αυξάνουν τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.

Για λαμπερή επιδερμίδα, μην ξεχνάτε:

#1 Καθαρίζετε ανελλιπώς το πρόσωπό σας 2 φορές τη μέρα: το βράδυ για να απομακρύνετε τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ και το πρωί για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα, το σμήγμα και τα υπολείμματα της κρέμας νυκτός.

 #2 Δύο φορές την εβδομάδα, πριν κοιμηθείτε, κάντε απολέπιση με ένα scrub, προκειμένου να μπορέσει να «ανασάνει» η επιδερμίδα σας.

#3 Μία-δύο φορές την εβδομάδα εφαρμόστε σε καθαρό πρόσωπο μια ειδική μάσκα με αιθέρια έλαια για αναζωογόνηση και θρέψη.

#4 Για το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους, βάζετε κάθε πρωί κομπρέσα με τσάι με αιθέριο έλαιο κίτρου ή λεμονιού ή γκρέιπφρουτ.

 #5 Μετά τον καθαρισμό, απλώστε ένα ενυδατικό serum με βιταμίνη C και μετά απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.

#6 Τέλος, για μείωση των ρυτίδων, προτιμήστε σατέν, αντί βαμβακερής μαξιλαροθήκης.