Το πρόσωπο σας βιώνει πολλά μέσα στην ημέρα: ήλιο, αέρα, μακιγιάζ, την ατελείωτη λάμψη των οθονών και πολλά άλλα.

Η φροντίδα της επιδερμίδας σας περιλαμβάνει σίγουρα τον καθαρισμό, αλλά πολλοί άνθρωποι χάνουν το στόχο, σύμφωνα με τα στοιχεία. Περισσότεροι από τους μισούς λένε ότι συχνά παραλείπουν να πλύνουν το πρόσωπο τους πριν από τον ύπνο.

Η skincare ρουτίνα σας είναι σημαντική για την υγεία της επιδερμίδας του προσώπου σας.

Διαβάστε επίσης: «Γιατί ξυπνάω με πρησμένο πρόσωπο»; Οι πιθανές αιτίες

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για το πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας και αν μπορείτε να το παραλείπετε:

Γιατί είναι σημαντικό να πλένετε το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι κρίσιμος για τη διατήρηση της υγιούς εμφάνισης και της υγιούς αίσθησης του δέρματος.

Το πρόσωπό σας είναι, λοιπόν, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον κόσμο, και ως εκ τούτου, συγκεντρώνει ρύπους, έλαια και άλλα υπολείμματα που μπορούν αν δεν απομακρυνθούν να οδηγήσουν σε ερεθισμούς και άλλα δερματικά προβλήματα.

Συνολικά, το δέρμα θα ήταν πιο βρώμικο, πιο ξηρό, πιο λιπαρό και θα έδειχνε γηραιότερο χωρίς τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας;

Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός. Το πόσο συχνά πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας εξαρτάται από το δέρμα σας. Συνήθως οι δερματολόγοι συνιστούν να πλένετε το πρόσωπό σας από μία έως δύο φορές την ημέρα το πολύ – μια το πρωί και μια το βράδυ.

Μιλήστε με τον δερματολόγο σας για το τι μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς, επειδή μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και τις δερματικές παθήσεις που μπορεί να διαχειρίζεστε.

Εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να καθαρίζετε το πρόσωπό σας το βράδυ για να απομακρύνετε τους ρύπους, αλλά στη συνέχεια να ξεπλένετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό το πρωί.

Ομοίως, αν έχετε ενεργή έξαρση ροδόχρου ακμής ή εκζέματος, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε πλύση μία φορά το βράδυ για να περιορίσετε τον ερεθισμό. Ο δερματολόγος σας μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει για το πώς θα πρέπει να τροποποιηθεί αυτό το σχέδιο κατά τη διάρκεια των εξάρσεων.

Εάν ήσασταν μόλις στο γυμναστήριο, σε ένα μάθημα γιόγκα ή σε μια πεζοπορία στην ύπαιθρο και ιδρώσατε πολύ, θα πρέπει να πλύνετε το πρόσωπό σας, συμβουλεύει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD).

Ο σωστός καθαρισμός

Σκεφτείτε τον τύπο του δέρματός σας, τις συνήθειες μακιγιάζ και τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Αυτό θα καθορίσει το είδος των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο πλένετε το δέρμα σας.

Για παράδειγμα, αν φοράτε μακιγιάζ, μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαίρεσης μακιγιάζ, όπως νερό micellar. Επιλέξτε το καθαριστικό που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός σας.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  • Βρέξτε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.
  • Εφαρμόστε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου με κυκλικές κινήσεις , δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη ζώνη Τ και το σαγόνι σας.
  • Ξεπλύνετε καλά.
  • Στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα.

Η συνολική διάρκεια θα πρέπει να είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα ή όσο χρόνο χρειάζεστε για να απομακρύνετε σωστά τους ρύπους και τη λιπαρότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News