Δεν είναι όλες οι στάσεις ύπνου ίδιες, καθώς ο τρόπος που επιλέγουμε να κοιμηθούμε καθορίζει πόσο ξεκούραστοι και αναζωογονημένοι θα νιώσουμε όταν ξυπνήσουμε.

Σε ένα viral βίντεο στο TikTok, ο James Leinhardt, ένας… ειδικός στον ύπνο, δήλωσε ότι το να κοιμάστε πάνω στο στομάχι σας με τα χέρια τεντωμένα κάτω ή πάνω σε ένα μαξιλάρι είναι ό,τι χειρότερο και προέτρεψε τους ανθρώπους να δοκιμάσουν μια διαφορετική στάση όταν κοιμούνται.

«Περιστρέφεις τον λαιμό σου, τον στρίβεις», εξήγησε. «Σηκώνεις το κεφάλι σου και παλεύεις με όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σου στήλης». Στο βίντεο, το οποίο έχει περισσότερες από 52,4 εκατομμύρια προβολές, ο Leinhardt έδειξε σε πλαστικό σκελετό τοποθετημένο στην ίδια θέση πώς μπορεί να συμπιέσει τους σπονδύλους σας.

«Νιώθετε σαν να έχετε καρφίτσες και βελόνες, πόνο στον αυχένα και πόνο στην πλάτη», πρόσθεσε. «Και το κάνεις ακόμα, κάθε βράδυ».

Αν και μερικοί άνθρωποι υποστήριξαν ότι είναι η πιο άνετη στάση για ύπνο, ο Leinhardt απάντησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες.

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

Προτιμήστε μια άλλη στάση

Η καλύτερη στάση στον ύπνο είναι στο πλάι. Η τοποθέτηση μαξιλαριού είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο και πρότεινε να έχετε ένα μαξιλάρι για να ακουμπάτε το κεφάλι σας καθώς και ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας.

«Αυτό θα στηρίξει και θα σταθεροποιήσει το ισχίο και θα σας κάνει να νιώθετε πιο ασφαλείς», εξήγησε. Προέτρεψε τους χρήστες να προσπαθήσουν να κοιμούνται σε αυτή τη στάση κάθε βράδυ.

@levitex Replying to @polliprissipnts ♬ original sound – Levitex