Υλικά

3 γλυκοπατάτες

1 κονσέρβα ρεβύθια, στραγγισμένα (κρατήστε τα υγρά) και ξεπλυμένα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο λευκό πιπέρι

θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. Τρυπήστε όλες τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι. Ψήστε τις γλυκοπατάτες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 45 λεπτά. Αφήστε τις να κρυώσουν. Κόψτε τις γλυκοπατάτες στη μέση κατά μήκος.

Συνδυάστε τα ρεβίθια και το ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε αρκετές φορές για να πολτοποιηθούν. Βγάλτε τη σάρκα από τις φλούδες της γλυκοπατάτας και προσθέστε τη στο μπλέντερ. Προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το λευκό πιπέρι και το θαλασσινό αλάτι στο μείγμα.