Μπορεί να σας αρέσει να φροντίζετε το δέρμα και τα μαλλιά σας και πράγματι είναι σημαντικό, αλλά τα πολλά προϊόντα ομορφιάς είναι μόνο ένα από τα μυστικά της επιτυχίας… Κάποια από αυτά τα προϊόντα στην πραγματικότητα μπορεί να μην σας χρειάζονται καν σε καθημερινή βάση και φυσικά, τα προϊόντα περιποίησης δεν μπορούν να κάνουν από μόνα τους θαύματα.

Μια βασική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορεί να βοηθά πολύ, αλλά το να είστε σε καλή φυσική κατάσταση και να ακολουθείτε μια θρεπτική διατροφή, είναι ακόμη πιο σημαντικοί παράγοντες όσον αφορά την εξωτερική μα και την εσωτερική μας ομορφιά.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζετε;

Τα προϊόντα ομορφιάς που μπορείτε να αφήσετε τελευταία…

Συσκευές μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Οι συσκευές μασάζ  στο τριχωτό της κεφαλής είναι μια νέα τάση και μπορεί να έχετε μπει στον πειρασμό να προσθέσετε μία στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας. Γενικά, το μασάζ βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με λάδι μαλλιών μπορεί να αυξήσει το πάχος της τρίχας επιμηκύνοντας τους θύλακες με αποτέλεσμα πιο πυκνά μαλλιά.

Μπορείτε όμως, εάν ήδη δεν έχετε προμηθευτεί μία τέτοια συσκευή, να κάνετε μασάζ μαλλιών πολύ απλά και με τα δάχτυλά σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κυκλικές κινήσεις για 5 με 7 λεπτά κάθε φορά που λούζεστε και έτοιμοι…

Sheet masks

Οι μάσκες προσώπου που δημιουργούν ένα «φύλλο» στο πρόσωπο είναι δημοφιλείς επειδή είναι βολικές και εύκολες στη χρήση. Μια μάσκα σε φύλλο εξοικονομεί χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον. Αν δεν έχετε μια τέτοια μάσκα αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιήστε μια κανονική ή φτιάξτε τη δική σας DIY μάσκα με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι σας, όπως η παρακάτω:

Θα χρειαστείτε:

1/2 ντομάτα

1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

  • Κόψτε και λιώστε την ντομάτα έτσι ώστε να μη μείνουν σβώλοι.
  • Προσθέστε μέλι και δημιουργήστε μια παχύρρευστη πάστα.
  • Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη για 15 λεπτά. Έπειτα, ξεβγάλετε τη μάσκα με ζεστό νερό.

*Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Κρέμα ημέρας

Η ενυδάτωση είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Τι γίνεται όμως αν τελείωσε η κρέμα ημέρας; Για να προστατεύσετε κατάλληλα το δέρμα σας από τη μελάγχρωση και τη γήρανση, εφαρμόστε αντηλιακό προσώπου.

Σύμφωνα με μελέτες, οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μόνο το 25-50% από τη συνιστώμενη ποσότητα του αντηλιακού. Ποια είναι όμως η σωστή; Στα σημεία του σώματος που εκτίθενται στον ήλιο απλώστε ποσότητα ίση με ένα σφηνάκι, αν έχετε γαλάκτωμα. Αν χρησιμοποιείτε σπρέι, τότε βάλτε τόσο ώστε να γυαλίζει το δέρμα. Στο πρόσωπο, χρησιμοποιήστε ½ κουταλάκι του γλυκού. Μην ξεχνάτε, τα αυτιά, το λαιμό και τον αυχένα. Η εφαρμογή του αντηλιακού είναι απαραίτητο να γίνεται 20 με 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Μαντηλάκια προσώπου

Σε όλους μας αρέσουν οι γρήγορες λύσεις. Όμως όταν χρησιμοποιούμε μαντηλάκια προσώπου που περιέχουν οινόπνευμα και χημικές ουσίες, το δέρμα μας στεγνώνει. Επιπλέον, καθαρίζεται μόνο το επιφανειακό στρώμα του δέρματος από ρύπους και λάδια. Αν συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε μαντηλάκια και μόλις «ξεμείνατε», πλύντε το πρόσωπό σας με κάποιο άλλο προϊόν ντεμακιγιάζ ή φτιάξτε το δικό σας λάδι ντεμακιγιάζ:

Θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας αμαμηλίδα

2 κουταλιές της σούπας λάδι της επιλογής σας (αμυγδάλου, καρύδας, χοχόμπας)

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 μικρό βάζο με καπάκι

Δίσκους ντεμακιγιάζ

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε:

  • Ρίξτε όλα τα υλικά στο βαζάκι και ανακινήστε καλά.
  • Ρίξτε λίγο από το μείγμα σε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ ή στα δάχτυλά σας και αφαιρέστε απαλά το μακιγιάζ.
  • Όταν πλένετε το πρόσωπό σας, βεβαιωθείτε ότι καθαρίσατε και τα μάτια σας αν σας ενοχλούν τα υπολείμματα λαδιού.

*Καλό είναι να φυλάξετε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ημέρες μόνο. Αν σας φανεί χαλασμένο, μην το χρησιμοποιήσετε.