Δαμάζουν την πείνα σου, για να μην πέφτεις με τα μούτρα σε «αμαρτωλούς» πειρασμούς, όταν έρχεται η ώρα για τα κυρίως γεύματά σου. Σου δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια για να αντέξεις μια δύσκολη μέρα στο γραφείο, αλλά και για να ενισχύσεις τις επιδόσεις σου στη γυμναστική. Και, αν τους δείξεις την αγάπη που αξίζουν, μπορούν να γίνουν ιδανικές πηγές βιταμινών, μετάλλων, πρωτεϊνών, φυτικών ινών και πολλών ακόμη θρεπτικών συστατικών. Πώς να μην λατρεύεις τα σνακ;

Φυσικά, τα παραπάνω δεν ισχύουν για τις πρόχειρες λύσεις στις οποίες καταφεύγεις συχνά όταν βρίσκεσαι στη δουλειά (ή και στο σπίτι) εντελώς απροετοίμαστος. Στην πραγματικότητα, όμως, τα ενδιάμεσα γεύματά σου μπορούν να αποκτήσουν φρεσκάδα, υψηλή διατροφική αξία και ασυναγώνιστη γεύση πανεύκολα, και σε μικρότερο χρόνο από ό,τι κάνει για να φτάσει στην πόρτα σου το εκάστοτε delivery. Αρκεί να είσαι κατάλληλα εφοδιασμένος. Έχοντας πάντα σε ακτίνα βολής τα παρακάτω υλικά, θα μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμα και υγιεινά σνακ στο λεπτό.

Ρυζογκοφρέτες: Η ιδανική βάση για όλα

Έχουν ταυτίσει το όνομά τους με το υγιεινό snacking και όχι άδικα, αφού είναι ανάλαφρες, έχουν ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να έρθουν παντού μαζί σου. Πλέον, συνδέονται και με τη νοστιμιά, με τη νέα σειρά γκοφρετών Crispy King να ξαφνιάζει με την ενδιαφέρουσα γεύση της, τα αγνά υλικά της (ελληνικό καστανό ρύζι και αλάτι Μεσολογγίου) και τις μοναδικές συνταγές της.

Χωρίς αλλεργιογόνα και γλουτένη (η Ρυζογκοφρέτα με Μαύρη Σοκολάτα ΙΟΝ είναι η μόνη που δεν είναι gluten free), είναι κατάλληλες για όλους, συμπεριλαμβανομένων των χορτοφάγων. Επιπλέον, παράγονται στις σύγχρονες και υψηλών προδιαγραφών ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Flavour Factory Α.Ε., της πρώτης βιομηχανίας Ρυζογκοφρέτας στην Ελλάδα, εφαρμόζοντας αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας, για να είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό που απολαμβάνεις είναι τόσο ασφαλές και θρεπτικό, όσο και νόστιμο.

Η μοντέρνα συσκευασία τους εξασφαλίζει εκτός των άλλων και εύκολο κλείσιμο, για να διατηρούν τη φρεσκάδα τους για περισσότερο καιρό μετά το άνοιγμα, ενώ οι εκλεκτές πρώτες ύλες και οι έξυπνοι συνδυασμοί τους τις καθιστούν λαχταριστές, ακόμη και όταν τις καταναλώνεις σκέτες. Για να ενισχύσεις ακόμη περισσότερο τόσο τη γεύση όσο και τη διατροφική τους αξία, μπορείς να τις αξιοποιήσεις ως τραγανή βάση για φρούτα και λαχανικά, αλλά και για υγιεινές, γλυκές δημιουργίες.

Για παράδειγμα, η Γκοφρέτα Ρύζι Καλαμπόκι, με την υψηλή της περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ταιριάζει άψογα τόσο με αλμυρά όσο και με γλυκά υλικά, ενώ η Γκοφρέτα Super Seeds, με το εξαιρετικό διατροφικό της προφίλ που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και οκτώ πολύτιμους σπόρους, αρκεί από μόνη της για να σου δώσει το boost ενέργειας που έχεις ανάγκη μεταξύ των γευμάτων.

Φρούτα και λαχανικά για όλες τις ώρες

Ναι, το ξέρεις ήδη: το ιδανικό σενάριο είναι να προσθέτεις ένα φρούτο ή λαχανικό σε κάθε γεύμα της ημέρας και αυτό, φυσικά, συμπεριλαμβάνει και τα σνακ σου. Προτίμησε εκείνα που αγαπάς, με την έμφαση στα λιγότερο ευπαθή, που θα αντέξουν περισσότερες ημέρες στη φρουτολεκάνη ή το ψυγείο σου.

Αν έχεις κουραστεί να τα βλέπεις να χαλάνε μπροστά στα μάτια σου, μπορείς να ακολουθήσεις διάφορες στρατηγικές: μείωσε τις ποσότητες που προμηθεύεσαι ανάλογα με τις ανάγκες σου, βάλε ένα μέρος τους στην κατάψυξη ή πόνταρε στα αποξηραμένα φρούτα, προσέχοντας να μην έχουν πρόσθετη ζάχαρη. Και, αν ξέρεις ότι θα βαρεθείς να κόψεις εκείνο το μαρούλι, δεν είναι κακό να προτιμήσεις την έτοιμη φρέσκια σαλάτα.

Ποπ κορν μέρα και νύχτα

Ήξερες πόσο υγιεινό και light (μπορεί να) είναι το ποπ κορν; Αν αποφύγεις το βούτυρο και ποντάρεις σε ένα φυτικό λάδι (το λάδι καρύδας είναι από τα αγαπημένα μας για αυτή τη δουλειά), το λατρεμένο σνακ θα κρατήσει τη γεύση και την ανάλαφρη τραγανή υφή του, χωρίς να σε γεμίσει κενές θερμίδες.

Βαριέσαι να το ετοιμάζεις; Μπορείς να χαρείς τη νοστιμιά του όπου και αν βρίσκεσαι χάρη στις ακαταμάχητες Καλαμπογκοφρέτες της Crispy King, από 100% καλαμπόκι με συναρπαστική γεύση ποπ κορν.

Ξηροί καρποί για ενέργεια στη στιγμή

Αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, καρύδια και κάσιους θα σου προσφέρουν ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα συστατικά όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο και χαλκό και, φυσικά, φυτικές ίνες.

Επιπλέον, μπορούν να κάνουν «βουτιά» μαζί με λίγο μέλι σε ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, να προστεθούν σε νόστιμες σαλάτες και, προφανώς, να καταναλωθούν σκέτοι, κόβοντάς σου την πείνα – ή την λιγούρα για πατατάκια και άλλα ανθυγιεινά σνακ, όταν χαζεύεις μια ταινία. Αν θέλεις να τους χαρείς στην πλέον υγιεινή τους εκδοχή, προτίμησε τους ανάλατους.

Μαύρη σοκολάτα για γλυκιά απόλαυση χωρίς τύψεις

Τόσο ο οργανισμός σου, όσο και ο ουρανίσκος σου τη λατρεύουν – ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η μαύρη σοκολάτα ίσως είναι το πιο λαχταριστό superfood, και σίγουρα αξίζει μια θέση στη διατροφή σου για τη γεύση και τα θρεπτικά της συστατικά.

Μέταλλα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία χωρούν με άνεση στο εσωτερικό της, ενώ έχει φανεί ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχει θα μπορούσαν να σε προστατεύσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Στην πιο απολαυστική της μορφή θα τη συναντήσεις στις καινοτόμες Ρυζογκοφρέτες με Μαύρη Σοκολάτα ΙΟΝ της Crispy King, που δεν περιέχουν ίχνος ζάχαρης και χρωστούν τη γλυκιά γεύση τους σε γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Υγιεινές όσο και νόστιμες, αξίζουν με σιγουριά μια θέση στο ντουλάπι του σπιτιού σου, αλλά και στο συρτάρι σου στη δουλειά, όταν θέλεις γρήγορα κάτι γλυκό, αλλά και ανάλαφρο.

Ανακάλυψε ολόκληρη την ανανεωμένη σειρά Crispy King.