Υλικά

Για τη ζύμη σου

50 γραμμάρια βούτυρο

75 γρ. απλό αλεύρι

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες αμυγδάλου

Για τη γέμιση

2 κουταλιές της σούπας κούσταρ (κάστερ/ custard) πάουντερ

300 μλ. γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη

150 γρ.  γιαούρτι

15 γρ. λευκή σοκολάτα

125 γρ. μικρές φράουλες, κομμένες στη μέση

ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C στον αέρα. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι με 125 ml νερό μέχρι να λιώσει. Αυξήστε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.

Στη συνέχεια βγάλτε το από τη φωτιά και χτυπήστε γρήγορα το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μπάλα. Ψύξτε 5 λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά με 1 κουταλιά της σούπας νερό και μετά χτυπήστε τα στη ζύμη λίγο-λίγο για να γίνει ένα παχύ και γυαλιστερό μείγμα.

Χωρίστε σε 8 ίσου μεγέθους μπάλες και στη συνέχεια προσθέστε τα αμύγδαλα, αν τα χρησιμοποιήσετε. Ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν καλά και να πάρουν χρώμα. Βγάλτε από το φούρνο, κάντε μια χαραμάδα στα πλάγια και επιστρέψτε το στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.

Ενώ ψήνετε, φτιάξτε τη γέμιση. Ανακατέψτε τη σκόνη κρέμας με λίγο από το γάλα και στη συνέχεια, με το υπόλοιπο γάλα και τη βανίλια. Βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας στη φωτιά, μέχρι να πήξει.

Χτυπήστε το γιαούρτι και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά. Ανακατέψτε την τριμμένη σοκολάτα. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα κρέμας και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο για να γεμίσετε τα σου. Αν θέλετε, πασπαλίστε ελαφρά με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.