Χάρη στα σημαντικά οφέλη της, η yoga είναι μία από τις πιο διάσημες μορφές άσκησης στον κόσμο. Μια γνωστή για τους ίδιους λόγους παραλλαγή της είναι η cardio yoga. Η cardio yoga διαφέρει από την παραδοσιακή στο ότι εστιάζει περισσότερο στο σώμα και την αερόβια άσκηση και λιγότερο στο διαλογισμό.

3 οφέλη της cardio yoga

Απώλεια θερμίδων

Ένα από τα οφέλη της cardio yoga είναι η απώλεια θερμίδων, η οποία οφείλεται στο συνδυασμό των πιο έντονων κινήσεων του σώματος και των συμβατικών στάσεων. Χάρη σε αυτόν, υπάρχει μια αύξηση στον καρδιακό ρυθμό που οδηγεί σε υψηλότερη θερμιδική ανάγκη.

Ωστόσο, για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να κάνετε συνεδρίες cardio yoga τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα και σε συνδυασμό με άλλες αερόβιες δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το ποδήλατο ή το κολύμπι.

Διαβάστε επίσης: Δέρμα: Χρειάζεστε πραγματικά μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης;

Ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος

Η αυξημένη ένταση στην cardio yoga βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος.

Με την μεγαλύτερη άντληση αίματος, τα τοιχώματα της καρδιάς καταβάλλουν περισσότερη προσπάθεια και σταδιακά, αυτό συμβάλλει στο να γίνει λίγο μεγαλύτερο και δυνατότερο το βασικό αυτό όργανό μας.

Βελτίωση της φυσικής κατάστασης

Τα οφέλη της cardio yoga δεν εστιάζουν μόνο στην ενίσχυση της καρδιάς, αλλά συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Ένα πλεονέκτημα αυτής της πρακτικής είναι η διαχείριση της αναπνοής, μια πολύ σημαντική πτυχή για όσους προπονούνται τακτικά.

Αυξάνοντας την ένταση σε κάθε στάση, το σώμα ξεκινά τη διαδικασία προσαρμογής. Έτσι η συνολική φυσική σας κατάσταση θα παρουσιάσει σταδιακά βελτίωση.