Τι να μην σου αρέσει από το καλοκαίρι; Ενδεχομένως, οι παρενέργειές του. Μικροτραυματισμοί στη διάρκεια της άθλησης, που τους απέφευγες ευκολότερα στο ελεγχόμενο περιβάλλον του γυμναστηρίου, τσιμπήματα κουνουπιών, ακόμη και αλλεργίες ή όψιμα κρυολογήματα απαιτούν την κατάλληλη αντιμετώπιση για να τα ξεπεράσεις σε χρόνο dt και να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις ανέμελες ζεστές μέρες του χρόνου.

Για αυτό και δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή από αυτή που διανύουμε για να επικαιροποιήσεις – ή και να δημιουργήσεις – το φαρμακείο του σπιτιού σου. Έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, αυτού του είδους οι μικροενοχλήσεις θα γίνουν ακόμη μικρότερες, και η καθημερινότητά σου ακόμη πιο λαμπερή.

Απλώς θυμήσου τους κανόνες: ένα σημαντικό επείγον περιστατικό ή σοβαρό χτύπημα χρήζει επίσκεψης στα επείγοντα όσο ενημερωμένο κι αν είναι το φαρμακείο σου – και ακόμη και τα πιο απλά φαρμακευτικά σκευάσματα πρέπει να φυλάσσονται μακριά από μικρά παιδιά. Επιπλέον, οι ημερομηνίες λήξης των προϊόντων, καθώς και οι οδηγίες φύλαξής τους πρέπει να λαμβάνονται ευλαβικά υπόψιν, ενώ ένα πραγματικά οργανωμένο φαρμακείο θα πρέπει να περιλαμβάνει και τα σκευάσματα που απαιτούνται για τις συγκεκριμένες ανάγκες της δικής σου οικογένειας. Για παράδειγμα, αν εσύ ή κάποιος από τους αγαπημένους σου αντιμετωπίζει μια επικίνδυνη για τη ζωή του αλλεργική αντίδραση, από το σπίτι σου δεν μπορεί να λείπει η ενδεδειγμένη θεραπεία για την αντιμετώπιση της, που θα συστήσει ο ιατρός σας να προμηθευτείτε και θα σας εκπαιδεύσει για τη σωστή χρήση της..

Όσα θα χρειαστείς για να είσαι ασφαλής

Ωστόσο, τα περισσότερα πράγματα που θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο φαρμακείο του σπιτιού σου, είναι κοινά για όλους – και έχουν στόχο την αντιμετώπιση απλών καθημερινών ενοχλήσεων και τραυμάτων. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Τραύμα είναι ανοιχτό

Ζεις μια δραστήρια καθημερινότητα; Τότε το πιθανότερο είναι ότι οι μικροτραυματισμοί είναι στο πρόγραμμα, είτε έχουν προκύψει από μια πτώση στο τρέξιμο, είτε επειδή κόπηκες ελαφρώς μαγειρεύοντας ή κάνοντας το αγαπημένο σου χόμπι. Για να τους αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, θα χρειαστείς:

  • Pulvo: Το απόλυτο must-have για την αντιμικροβιακή προστασία και τη γρήγορη επούλωση των πληγών δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι. Και αυτό γιατί σε αντίθεση με άλλα προϊόντα για την περιποίηση των τραυμάτων, χάρη στη σύνθεσή του έχει διπλή δράση: προσφέρει αποτελεσματική αντιμικροβιακή δράση από ένα ευρύ φάσμα παθογόνων μικροοργανισμών, ενώ παράλληλα προάγει τον σχηματισμό συνδετικού ιστού επιταχύνοντας το κλείσιμο των πληγών. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ανεκτό από το δέρμα, ενώ το γεγονός ότι είναι σε μορφή σπρέι σου επιτρέπει να μην έρθεις σε άμεση επαφή με το τραύμα, προστατεύοντάς το. Ξεπλένεις την πληγή, ανακινείς το Pulvo, ψεκάζεις από απόσταση περίπου 20 εκατοστών και είσαι έτοιμη να συνεχίσεις! Το βρίσκεις στο φαρμακείο.
  • Αυτοκόλλητοι επίδεσμοι: Αν και οι μικρές πληγές συχνά επουλώνονται ταχύτερα αν δεν τις καλύψεις, χρειάζεσαι κάτι για τις περιπτώσεις που το τραύμα είναι βαθύτερο ή σε άβολο σημείο, όπως τα δάχτυλά σου.
  • Αποστειρωμένες γάζες: Για να στεγνώσεις την πληγή αφού την καθαρίσεις ή και για τραύματα που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια.
  • Ψαλίδι: Για να κόψεις τις γάζες, αλλά και ένα ρούχο που δεν σε αφήνει να προσφέρεις πρώτες βοήθειες.
  • Τσιμπιδάκι: Για να αφαιρέσεις ένα κεντρί, μια ακίδα ή οτιδήποτε παρεμφερές.

Είναι το φάρμακό σου

Επόμενο βήμα τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν απλά, αλλά ενοχλητικά συμπτώματα αλλεργιών, κρυολογημάτων και άλλων απλών παθήσεων, για να απολαμβάνεις ξένοιαστα την καθημερινότητά σου.

  • Αναλγητικά και αντιπυρετικά: θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τον πυρετό και συνηθισμένους πόνους, όπως αυτός της περιόδου. Βρες το σκεύασμα και τον τύπο που σου ταιριάζει (π.χ. ταμπλέτα ή αναβράζον) και είσαι πανέτοιμη.
  • Αντιφλεγμονώδη: Θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις έναν πονόδοντο, αλλά και τους «άλλους» τραυματισμούς της προπόνησης ή έναν μυϊκό πόνο στη μέση ή στον αυχένα.
  • Αντισταμινικά: Ακόμη και αν δεν υποφέρεις από αλλεργίες, το πιθανότερο είναι πως κάποια στιγμή θα φανούν χρήσιμα.
  • Κρέμα για τσιμπήματα: Θα σε ανακουφίσει από τσιμπήματα εντόμων που προκαλούν εξανθήματα (κόκκινα σημάδια) με πρήξιμο και έντονη φαγούρα ώρες ή μέρες μετά το τσίμπημα.
  • Αντιεμετικά χάπια: Ειδικά αν υποφέρεις από ναυτία στο πλοίο ή το αυτοκίνητο, είναι απολύτως απαραίτητο να τα βάλεις στη ζωή και το φαρμακείο σου.
  • Αντιόξινα: Κανείς δεν θέλει να αισθάνεται τις «ξινίλες» ενός ερεθισμένου στομάχου.
  • Αποσυμφορητικό σπρέι για τη μύτη: Τόσο στην αλλεργία όσο και στο κρυολόγημα, θα σε βοηθήσει να ανασάνεις.
  • Υπακτικό: Ειδικά στις διακοπές του καλοκαιριού, η δυσκοιλιότητα γίνεται συνηθισμένο φαινόμενο. Μια πολύ κατάλληλη λύση είναι το Duphafruit: το σιρόπι σε πρακτικά φακελάκια με υπέροχη γεύση δαμάσκηνο που θα σε ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα με ήπιο τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να «τρέχεις» για να βρεις τουαλέτα στις διακοπές σου.
  • Θερμόμετρο: Δεν είναι φάρμακο, αλλά θα σου δείξει αν και ποια χρειάζεσαι.

Αυτά ήταν τα βασικά! Όπως καταλαβαίνεις, οι προσωπικές σου ανάγκες και συνήθειες θα κρίνουν τα υπόλοιπα. Το μόνο που μένει είναι να κάνεις την ετήσια «απογραφή» σου και να προμηθευτείς όσα σου λείπουν.

PULV-2023-0007-JUNE23