Εάν ακόμα δεν έχουμε βγει στην παραλία (αλλά ακόμα και αν έχουμε βγει) για να κολυμπήσουμε στη θάλασσα, που τόσο πολύ μας έχει λείψει αλλά και που μπορεί να ταλαιπωρήσει σταδιακά την επιδερμίδα μας, η οποία, ανεξαρτήτως εποχής, έχει ανάγκη την τακτική φροντίδα μας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να υιοθετήσουμε τις καλύτερες συνήθειες αυτοφροντίδας για τα καλύτερα beauty αποτελέσματα.

Τι λέτε λοιπόν; Ετοιμες να αφιερώσετε τη σημερινή ημέρα στην προσωπική σας περιποίηση ομορφιάς από την κορφή ως τα νύχια;

Για υγεία και ομορφιά λίγο πριν από την παραλία

Κάντε scrub προσώπου και σώματος

Για βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και τη βαθιά ανανέωση της επιδερμίδας σας κάντε ένα scrub σε πρόσωπο και σώμα και διατηρήστε αυτή τη συνήθεια ιδανικά για 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές peeling προσώπου ή σώματος αλλά και προϊόντα «scrub και μάσκα 2 σε 1» στην αγορά από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Αν πάλι έχετε τη διάθεση, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το δικό σας φυσικό προϊόν απολέπισης με υλικά που έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σας, όπως ο καφές και το μέλι.

Διαβάστε επίσης: Κυτταρίτιδα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή;

Ο καφές απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ταυτοχρόνως «λειαίνει» και συσφίγγει την επιδερμίδα. Το μέλι, από την άλλη, φροντίζει για την καλή ενυδάτωσή της, προσφέροντας την απαραίτητη λάμψη.

Για το δικό σας scrub θα χρειαστεί να:

⦁ Φτιάξετε αρκετό ελληνικό καφέ ώστε να έχετε μετά 3 με 4 κουταλιές της σούπας κατακάθι.

⦁ Ανακατέψετε 5 κουταλιές της σούπας μέλι και 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μπολ μέχρι να πήξει.

Αυτό ήταν! Απλώστε τώρα το scrub σε βρεγμένο δέρμα, κάντε απαλό μασάζ για περίπου ένα λεπτό, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό, στεγνώστε με μια πετσέτα και βάλτε την ενυδατική σας. Αρκεί να μην έχετε αλλεργία σε κάποιο από το συστατικά.

Εφαρμόστε προϊόντα self tan

Μπορεί ακόμα να μη βγήκατε στην παραλία, αλλά αυτό δεν σας εμποδίζει να δείχνετε ήδη μαυρισμένη… Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία self tan προϊόντων στην αγορά που μπορούν να σας προσφέρουν ένα φυσικό, μπρονζέ αποτέλεσμα που διαρκεί.

Η γλυκερόνη που υπάρχει στα περισσότερα self tan προϊόντα αντιδρά με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ύστερα από μερικές ώρες υπάρχουν ορατές αλλαγές στο χρώμα. Οσο περισσότερη γλυκερόνη περιέχει ένα προϊόν τόσο πιο έντονο είναι και το μαύρισμα που κάνει.

Επιπλέον, τα φυσικά καλλυντικά self tan περιέχουν μια μεγάλη ποσότητα φυτικών εκχυλισμάτων που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν το δέρμα. Ορισμένα προϊόντα περιέχουν επίσης το αμινοξύ τυροσίνη, το οποίο επιταχύνει τη διαδικασία του φυσικού μαυρίσματος, διεγείροντας την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα.

Περιποιηθείτε τα άκρα σας

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας τεχνίτρια για να έχετε όμορφα και περιποιημένα άκρα. Χρειάζεστε βέβαια κάποια βασικά εργαλεία, όπως για παράδειγμα η λίμα και το buffer.

Για το μανικιούρ σας

⦁ Κόψτε τις άκρες των νυχιών και λιμάρετε τυχόν αιχμηρές άκρες.

⦁ Μουλιάστε για λίγο τα δάχτυλα των χεριών σας ώστε να μαλακώσουν τα πετσάκια.

⦁ Στη συνέχεια, σπρώξτε τα πετσάκια με το αντίστοιχο ειδικό εργαλείο για την «ανύψωσή» τους και κόψτε τα προσεκτικά.

⦁ Τέλος, τρίψτε τα μαλακά με το buffer για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.

Αν θέλετε μπορείτε τώρα που είναι καθαρά να τα βάψετε με το χρώμα της επιλογής σας, αλλιώς ακόμα καλύτερα με ένα διάφανο μανό που είναι παράλληλα και θεραπεία για να φαίνονται, αλλά και να είναι, υγιή.

Για το πεντικιούρ σας

⦁ Βάλτε τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και σαπούνι και αφήστε τα για 10- 15 λεπτά.

⦁ Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε μια ράσπα, το προϊόν που χρειάζεστε για την απολέπιση των πελμάτων σας, κάνοντας πάντα μαλακές κινήσεις και αφού έχετε στεγνώσει εντελώς τα πόδια σας.

⦁ Κάντε απολέπιση στα πέλματα, τους αστραγάλους, στο πάνω μέρος των ποδιών καθώς και στα πετσάκια.

⦁ Συνεχίστε τη διαδικασία που κάνατε στα χέρια, κόβοντας δηλαδή τα πετσάκια, λιμάροντας και βάφοντας τα νύχια σας.

Τελειώνοντας, μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα σε χέρια και πόδια.