Η ερωτική μας σχέση, όπως όλοι οι δεσμοί μας στη ζωή, έχει ανάγκη τακτικής φροντίδας και αναζωογόνησης. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητο στη λίστα με τα «to-do» της εβδομάδας, να μην την ξεχνάμε. Άλλωστε, όσο πολύπλοκο και απαιτητικό κι αν είναι το καθημερινό μας πρόγραμμα, η σχέση με το σύντροφό μας συνδέεται άμεσα με τη συνολική υγεία μας και δεν είναι ωφέλιμο για κανέναν από τους δυο να χάνεται η ισορροπία.

5 απλά πράγματα που θα σας χαλαρώσουν και θα σας φέρουν πιο κοντά

#1 Δοκιμάστε κάτι νέο μαζί

Τα ζευγάρια που συμμετέχουν σε καινούριες δραστηριότητες μαζί, νιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σχέση τους σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology.

Διαβάστε επίσης: Αυτοπεποίθηση: 5 τρόποι για να την ενισχύσετε

Οι νέες εμπειρίες αυξάνουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας «της ευτυχίας». Ο λόγος που της έχει αποδοθεί ο εν λόγω χαρακτηρισμός είναι προφανής: μεταδίδει στον οργανισμό το μήνυμα της απόλαυσης και της ευχαρίστησης. Όταν τα ζευγάρια λοιπόν δοκιμάζουν ένα για παράδειγμα νέο σπορ μαζί, η σχέση τους καρπώνεται τα οφέλη της ανανέωσης και της χαράς.

Τι λέτε λοιπόν για ένα μάθημα scuba diving ή απλά για ένα περπάτημα σε μέρη που δεν έχετε επισκεφτεί;

#2 Κλείστε τις διακοπές σας

Το άγχος της καθημερινότητας έχει αντίκτυπο σχεδόν σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής.

Η λίστα με τις υποχρεώσεις μπορεί να είναι γεμάτη αλλά αξίζετε μια απόδραση έστω και για δυο μέρες ώστε να απολαύσετε ο ένας τον άλλον μακριά από όλους και από όλα. Η «παύση» είναι πηγή ανανέωσης και επαναφόρτισης για τον κάθε έναν ξεχωριστά και κατ’ επέκταση για τη σχέση σας αφού όσο καλύτερα νιώθετε μέσα μας, τόσο καλύτερα θα επικοινωνείτε με τον άνθρωπό σας.

#3 Βγείτε ραντεβού

Όπως εκείνα τα πρώτα που έκαναν την καρδιά σας να χτυπά ίσως λίγο διαφορετικά… Το στυλ του ραντεβού είναι καθαρά στο δικό σας χέρι και στις προτιμήσεις σας ως ζευγάρι. Σίγουρα πάντως καλό είναι να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Πάτε για παράδειγμα για δείπνο κάπου που δεν συνηθίζετε, φορέστε τα ρούχα που έχουν μείνει στη ντουλάπα μήνες για μια… καλή περίσταση, δοκιμάστε ένα ιδιαίτερο πιάτο.

Κι αν έξω νιώθετε πως δεν θα το απολαύσετε, οργανώστε μια ρομαντική βραδιά εντός σπιτιού με χαλαρή μουσική, χαμηλό φωτισμό και τηλέφωνα… κλειστά.

#4 Digital detox

Και συνεχίζοντας από το τελευταίο, προσπαθήστε έστω για κάποια βράδια την εβδομάδα, η κρεβατοκάμαρά σας να είναι μόνο για αγκαλιές και ύπνο… Αφήστε στην άκρη τα κινητά, τα λάπτοπ, την τηλεόραση και εξερευνήστε εκ νέου ο ένας τον άλλον αντί για το διαδίκτυο.

#5 Self-care για 2

Κι αν δεν μπορείτε να πάτε σήμερα σε spa, κάντε ό,τι ταιριάζει σε εσάς και το πρόγραμμά σας για μια ουσιαστική προσωπική στιγμή μόνο με το σύντροφό σας.

Ανάψτε αρωματικά κεριά, δημιουργήστε ένα χαλαρωτικό σκηνικό, βάλτε μουσική και απολαύστε με το σύντροφό σας ένα μπάνιο με ήχους και αρώματα που θα σας ανανεώσουν.

Επίσης, μια μέρα που μπορείτε και οι δυο, μείνετε στο κρεβάτι λίγο παραπάνω και απολαύστε εκεί τον πρωινό σας καφέ. Μερικές φορές, όταν η ζωή είναι γεμάτη από λίστες, προγράμματα και ειδοποιήσεις, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για εσάς και τον άνθρωπό σας είναι ένα διάλειμμα από όλα και απλά να μην κάνετε έστω για λίγες ώρες, απολύτως τίποτα…