Η άδεια ξεκινάει. Το καλοκαίρι είναι εδώ και εσύ είσαι γεμάτος διάθεση για ξεκούραση σε κάποια μαγευτική ελληνική παραλία και πανέτοιμος για νέες περιπέτειες. Επειδή η ώρα που θα ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου πλησιάζει, είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε να πάρεις μαζί σου τα πιο απαραίτητα tech gadgets. Η λίστα είναι σχετικά μικρή αλλά αρκετά σημαντική. Γι’ αυτό πάρε μια βαθιά ανάσα, όπως αυτή πριν το μακροβούτι σου και πάμε να τα δούμε παρέα.

Smartphone – Ο ελβετικός σουγιάς των διακοπών

Η χρήση του smartphone σου κατά τη διάρκεια των διακοπών σου είναι εκ των ων ουκ άνευ. Δεν είμαστε εδώ για να σου θυμίσουμε να πάρεις μαζί σου κάτι που έχει μετατραπεί σε προέκταση του χεριού σου. Είμαστε εδώ για να σου απαριθμήσουμε τους λόγους οι οποίοι καθιστούν το smartphone σου έναν ελβετικό σουγιά των καλοκαιρινών σου διακοπών. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για πιο έξυπνες, ευχάριστες, ψυχαγωγικές και άνετες διακοπές.

Ας πάρουμε για αρχή τα βασικά της επικοινωνίας σου, όπως οι κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις, τα μηνύματα, η παρακολούθηση των ειδοποιήσεών σε κάθε λογαριασμό σου στα social και η ανάγνωση των emails σου. Μπορεί άραγε κανείς να φανταστεί σήμερα να ψάχνει τον φίλο του με καρτοτηλέφωνα ή ακόμα και ρωτώντας κάθε περαστικό εάν τον είδε τυχαία, αφότου χωριστήκατε για κάποιον λόγο στο νησί;

Και περνάμε στα πιο πρακτικά. Είσαι παραλία και πείνασες. Θέλεις να φας κάπου καλά. Τι κάνεις; Ανοίγεις το smartphone σου και απλά ψάχνεις στο google ή στο trip advisor για τα καλύτερα εστιατόρια. Κλείνεις, αν θέλεις βέβαια, τραπέζι online. Το βάζεις στους χάρτες για να δεις την απόσταση και απλώς αφήνεις το κινητό σου να σε οδηγήσει εκεί. Οι χάρτες και η πλοήγηση είναι… χρυσός! Η εξερεύνηση κάθε παραλίας και κάθε πιθανού αξιοθέατου γίνεται παιχνιδάκι. Μην ξεχνάς ότι με τη λειτουργία NFC, την οποία διαθέτη πλέον η πλειονότητα των smartphones, μπορείς να κάνεις το κινητό σου πορτοφόλι! Ακόμα και εάν ξεχάσεις μετρητά ή κάρτες, δεν θα βρεθείς ποτέ στην κουζίνα της ταβέρνας να πλένεις πιάτα.

Και για το τέλος, σου αφήσαμε την ψυχαγωγία. Από φωτογραφίες και βίντεο που θα τραβήξεις για να κρατήσεις για πάντα τις αναμνήσεις σου μέχρι τις σειρές και τις ταινίες που μπορείς να δεις και τα παιχνίδια που μπορείς να παίξεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το κινητό σου είναι το πιο βασικό tech gadget που δεν πρέπει με τίποτα να αφήσεις πίσω.

Smartwatches: ο αξιόπιστος σύντροφος στην περιπέτεια

Ποιος είπε ότι ένα ρολόι πρέπει να είναι μόνο όμορφο και να μην χρησιμεύει για τίποτα άλλο πέρα από το να σου λέει την… ώρα; Καθώς οι εποχές έχουν αλλάξει και η τεχνολογία υπάρχει για να σε διευκολύνει σε κάθε σου βήμα, ένα smartwatch αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα απαραίτητο gadget για τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Κομψό και πολυλειτουργικό, ένα smartwatch θα πλαισιώσει αρμονικά το smartphone σου ενώ θα σου προσφέρει παράλληλα επιπλέον λύσεις και ανέσεις όπου και εάν βρίσκεσαι. Για παράδειγμα, στην παραλία, ένα έξυπνο ρολόι θα γίνει το πιο χρήσιμο αξεσουάρ σου. Μπορείς να το φοράς όταν κάνεις ηλιοθεραπεία και να απαντάς σε τηλέφωνα ή κλήσεις ή μηνύματα στα social χωρίς να βγάζεις το κινητό σου από την τσάντα. Μπορείς ακόμη να το κρατήσεις στον καρπό σου όταν πας για κολύμπι καθώς επιθυμείς να μετρήσει το χρόνο σου ή να παρακολουθήσει ζωτικές σου λειτουργίες, όπως η καταγραφή των καρδιακών σου παλμών, του οξυγόνου στο αίμα σου κ.α.

Σου είπαμε πριν ότι το smartphone σου γίνεται και πορτοφόλι. Ε λοιπόν, και το smartwatch σου είναι πορτοφόλι. Επομένως, δεν χρειάζεται καν να βγάλεις το κινητό σου ή το κανονικό σου πορτοφόλι (εάν ακόμα είσαι απ’ αυτούς που κουβαλούν) για να πληρώσεις το καφεδάκι σου στην παραλία.

Επίσης, ένα smartwatch δρα και ως ο προσωπικός σου ξεναγός. Θα σου παρέχει αξιόπιστες οδηγίες για να κατευθυνθείς με ασφάλεια στο μέρος που θέλεις, θα σου δείξει τα πιο κοντινά αξιοθέατα κ.α. Χάρη στο ενσωματωμένο GPS και τα συστήματα πλοήγησης που διαθέτει, θα είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναγκαστείς να κοιτάξεις τον ουρανό και να κατατοπιστείς από τα αστέρια (σ.σ ούτε εμείς ξέρουμε πώς). Απλά, κράτα ότι δεν θα χαθείς ποτέ. Τέλος, μην ξεχάσεις να δώσεις και το προσωπικό σου στιλ στο ρολόι σου. Επίλεξε κάποιο λουράκι με ζωηρά καλοκαιρινά χρώματα για τη μέρα. Για τις βραδινές σου εξόδους προτίμησε κάποιο περισσότερο dress χρώμα, όπως το μαύρο ή το καφέ. Μπορείς να βρεις ακόμα και μπρασελέ. Το αφήνουμε πάνω σου.

Drones: Απογείωσε τις φωτογραφίες σου

Εάν είσαι λάτρης της φωτογραφίας ή απλά θέλεις να δημιουργήσεις το πιο ενδιαφέρον και μακράν καλύτερο από άποψης μοναδικών λήψεων καλοκαιρινό άλμπουμ, τότε το drone είναι αυτό που ψάχνεις. Η αεροφωτογραφία είναι μια τέχνη που θα σε μαγέψει τόσο κατά τον χειρισμό του drone σου και τις λήψεις των φωτογραφιών όσο και στο αποτέλεσμα που θα αντικρίσεις. Είτε χαλαρώνεις σε μια αμμώδη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά είτε βρίσκεσαι για πεζοπορία σε κάποιο καταπράσινο βουνό, ένα drone θα σου προσφέρει όχι μόνο μια πανοραμική θέα του περιβάλλοντος στο οποίο είσαι αλλά και θα αποτυπώσει με εξαίσιο τρόπο την ομορφιά των διακοπών σου. Μην αγχώνεσαι εάν δεν έχεις ξαναπετάξει drone. Η πλειονότητα των μοντέλων διαθέτει προηγμένες λειτουργίες όπως η αποφυγή εμποδίων και οι έξυπνες λειτουργίες πτήσης, που κάνουν τη χρήση τους πιο φιλική από ποτέ.

Κάμερα & action camera: Οι αναμνήσεις σε υψηλή ευκρίνεια

Μια φωτογραφική μηχανή υψηλής ποιότητας όσο και μια action camera αποτελούν εδώ και χρόνια – και όχι τυχαία – έναν από τους βασικότερους συντρόφους για τα καλοκαιρινά σου ταξίδια. Αν και τα smartphone σήμερα προσφέρουν εντυπωσιακές δυνατότητες κάμερας, η επένδυση σε μια dslr κάμερα καθώς και σε μια action camera θα απογειώσει τόσο την ποιότητα των φωτογραφιών σας όσο και την αίσθησή σου καθώς τραβάς το υλικό σου. Κέρδισε σε εκπληκτικές λεπτομέρειες, ζωντανά χρώματα και ευκρινείς εικόνες. Κατάγραψε τη δράση ακόμα και κάτω από το νερό ή κατά τη διάρκεια μιας κατάβασης από το βουνό με ποδήλατα.

Ηλεκτρικά πατίνια: Βοηθοί στην περιπέτεια με σεβασμό στο περιβάλλον

Η εξερεύνηση μιας νέας πόλης ή ενός νησιού με τα πόδια μπορεί να είναι κουραστική. Με τα καύσιμα να βρίσκονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα καθώς και την ενοικίαση ενός μέσου στο μέρος των διακοπών σου να απαιτεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη σου, ένα ηλεκτρικό πατίνι φαντάζει ως την ιδανική επιλογή. Μιλάμε άλλωστε για έναν βολικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μεταφοράς. Εξερεύνησε εύκολα και με ασφάλεια (φόρα πάντα κράνος και τήρησε τον Κ.Ο.Κ) το μέρος που θέλεις, αποφεύγοντας σε πολλές των περιπτώσεων και την κίνηση που ίσως να συναντήσεις σε ορισμένους πολυσύχναστους δρόμους. Πέρα από έναν πρακτικό και οικονομικότερο τρόπο μετακίνησης, είναι και διασκεδαστικά στην οδήγηση.

Καλές και άνετες διακοπές με smart tech & gadgets!