Αναπνέουμε πάνω από 23.000 φορές την ημέρα χωρίς καν να το σκεφτόμαστε. Και όμως αυτή η τόσο απλή λειτουργία μπορεί να προωθήσει τη συνολική μας ευεξία ενώ έχει οφέλη για το δέρμα και είναι ωφέλιμο να την προσθέσουμε συνειδητά στην καθημερινή beauty ρουτίνα μας.

Ας μάθουμε λοιπόν αναλυτικά τα οφέλη της…

«Breathwork»: Πώς συνδέεται με την ομορφιά;

Το «breathwork» αποτελεί μέρος της παράδοσης της γιόγκα εδώ και αιώνες και αφορά την αργή αναπνοή, κάτι που πολλοί από εμάς, λόγω του γρήγορου ρυθμού ζωής, δεν εφαρμόζουμε.

Όταν η αναπνοή είναι συνεχής και σε ροή, περισσότερο οξυγόνο κυκλοφορεί στα κύτταρα του οργανισμού μας. Σαν αποτέλεσμα, νιώθουμε πιο προσγειωμένοι και με μεγαλύτερη διαύγεια.

Διαβάστε επίσης: Μαλλιά: Πώς θα μακρύνουν πιο γρήγορα;

Ξεκινώντας την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης με κάποιες ήρεμες, βαθιές αναπνοές, κάθε είδους ένταση η οποία φαίνεται στο πρόσωπό μας, μπορεί να απελευθερωθεί. Η σωστή αναπνοή είναι μια γέφυρα μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού μας κόσμου και μας επιτρέπει να συνδεθούμε διανοητικά και πνευματικά με εμάς, κάνοντας την περιποίηση της επιδερμίδας μας πιο αποτελεσματική.

Εν ολίγοις, η σωστή αναπνοή μπορεί να απελευθερώσει συναισθηματικά «μπλοκαρίσματα» που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν σωματικά και να φανούν στην επιδερμίδα μας.

Αναπνοή και υγεία

Ο τρόπος που αναπνέουμε μπορεί να επηρεάσει το καρδιαγγειακό, το ενδοκρινικό, το πεπτικό, το νευρικό, το ανοσοποιητικό και το λεμφικό σύστημα. Η λειτουργία όλων αυτών των συστημάτων συνδέεται με τη σωματική και ψυχική μας υγεία.

Πώς όλα αυτά έχουν τελικά να κάνουν και με το δέρμα;

Οι πνεύμονές μας όχι μόνο μας παρέχουν οξυγόνο, αλλά μας βοηθούν να απελευθερώσουμε τοξίνες από κάθε κύτταρο. Με τη βαθιά αναπνοή προσφέρεται, όπως είπαμε, περισσότερο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα όργανα του σώματός μας και έτσι το δέρμα «αναπνέει» και αναζωογονείται.

Ώρα λοιπόν για μια βαθιά ανάσα

  • Τοποθετήστε την παλάμη σας στην κοιλιά σας κάτω από το θώρακα
  • Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και μετρήστε μέχρι το τέσσερα- Το χέρι σας θα πρέπει να ανεβαίνει καθώς η περιοχή επεκτείνεται
  • Στη συνέχεια, απελευθερώστε με μια βαθιά εκπνοή στον ίδιο ρυθμό- Το χέρι σας θα πρέπει αντίστοιχα να κατεβαίνει
  • Παραμείνετε ήρεμοι και επαναλάβετε