Η Dua Lipa έγινε διάσημη σε νεαρή ηλικία και έκτοτε γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Ωστόσο, πίσω από όλη τη λάμψη, τη γοητεία και τη φήμη, η Dua Lipa είναι γιόγκι, καλή μαγείρισσα, υπέρμαχος της αγκαλιάς και ένθερμη υποστηρίκτρια της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σαν να μην έφταναν όλοι αυτοί οι λόγοι για να τη θαυμάζουμε, η 27χρονη ποπ σταρ έχει βρει το θάρρος στο παρελθόν να μιλήσει ανοιχτά για την κατάσταση της ψυχικής της υγείας.

Ο φόβος της αποτυχίας, η μοναξιά, το άγχος και οι έντονες πιέσεις, είναι μερικά από τα συναισθήματα που αντιμετωπίζει. Άλλωστε, το να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι ποτέ αρκετά καλός μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από την ηλικία, το status ή την οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Shay Mitchell: Η συμβουλή της για το άγχος και την εμπιστοσύνη στη σχέση

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε μερικές απλές καθημερινές συμβουλές της πολυβραβευμένης τραγουδίστριας για το πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Κρατήστε σημειώσεις…

Μείνετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας

Όλοι μας είμαστε ένοχοι για την αναβολή του τηλεφωνήματος στη μητέρα μας ή της επανασύνδεσης με τους παλιούς φίλους μας από το σχολείο. Η Dua επισημαίνει ότι οι αλληλεπιδράσεις με τα κοντινά μας πρόσωπα είναι πολύτιμες για τη διατήρηση της ευημερίας. Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε εκείνο το τηλεφώνημα.

Δοκιμάστε το journaling

Η Dua προτείνει να γράφετε για τα συναισθήματά σας. Μη φοβάστε να αποτυπώνετε τις σκέψεις σας στο χαρτί. Αν δεν είστε φαν του ημερολογίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κόλλα χαρτί. Δε χρειάζεται να βγάζει καν νόημα αυτό που γράφετε. Μπορείτε μάλιστα να το σκίσετε, αφού όλα έχουν ειπωθεί.

Βρείτε μια θετική διέξδο

Το να θέλετε να κάνετε ένα διάλειμμα από σκέψεις που σας βασανίζουν (έναν χωρισμό, εργασιακές πιέσεις, μια περιπέτεια υγείας) είναι φυσιολογικό. Αυτό δεν θα λύσει τα προβλήματά σας, αλλά θα σας προσφέρει τον χώρο που χρειάζεστε για να ανακάμψετε.

Η μορφή διαφυγής της Dua; Το μαντέψατε: η μουσική. Μερικές φορές, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα καλό κλάμα ή ένα σόλο χορευτικό πάρτι με τα αγαπημένα μας τραγούδια.

Κάντε μια παύση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

H κριτική που δέχεται στο διαδίκτυο, εμποδίζει τη Dua από το να νιώθει περήφανη για τα επιτεύγματά της. «Πρέπει πάντα να απομακρύνεσαι από πράγματα που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική σου υγεία», τονίζει.

Οι επιστήμονες φαίνεται να συμφωνούν μαζί της. Σε μελέτη του 2021, οι περισσότεροι συμμετέχοντες ανέφεραν θετική αλλαγή στη διάθεση, μείωση του άγχους και βελτίωση του ύπνου όταν απείχαν από τα social media.

Να είστε ευγενικοί με τους άλλους αλλά και τον εαυτό σας

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση, οι πράξεις καλοσύνης ενισχύουν την ευτυχία και την ευημερία – τόσο του δότη, όσο και του αποδέκτη – και συνδέονται με οφέλη για τη σωματική υγεία.

Χαμογελάστε λοιπόν σε έναν άγνωστο, προσφέρετε καφέ σε έναν φίλο ή κάντε ένα κομπλιμέντο σε ένα συνάδελφο. Ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί έτσι να ξεκινήστε ένα ντόμινο καλοσύνης.

Μην ξεχνάτε να είστε ευγενικοί και με εσάς τους ίδιους. Όπως λέει και η Dua «σκεφτείτε διπλά τι λέτε στον εαυτό σας, γιατί αυτός είναι ο άνθρωπος στον οποίο μιιλάτε περισσότερο».