Υλικά

120 γρ. λιωμένο βούτυρο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 αυγό

1 κ.σ. φλούδα πορτοκαλιού

2 βανίλιες

1 μπέικιν πάουντερ

3 – 3,5 φλιτζάνια αλεύρι

μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι, προαιρετικά

1 κρόκο αυγού για άλλειμα

Εκτέλεση

Χτυπάτε το αυγό και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, λάδι και γιαούρτι. Προσθέτουμε βανίλια και ξύσμα πορτοκάλι. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και φτιάχνετε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

Φτιάχνετε με τη ζύμη μπάλες μεγέθους καρυδιού. Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφετε με κρόκο αυγού. Ψήστε σε φούρνο 180ºC για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.