Λίγο πριν να ξεκινήσουμε τα καλοκαιρινά μας μπάνια, εάν δεν το έχουμε κάνει ήδη, είναι σημαντικό να προμηθευτούμε τον καλύτερο μας… σύμμαχο, το αντηλιακό που μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου σε κάθε μας εξόρμηση.

Αφού το διαλέξετε σύμφωνα με τον φωτότυπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις σωστές μεθόδους εφαρμογής για μέγιστη προστασία.

#Εφαρμόζουμε αντηλιακό 20 λεπτά πριν βγούμε στον ήλιο

Είτε κατευθύνεστε στη θάλασσα είτε στο βουνό, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε το αντηλιακό σας τουλάχιστον είκοσι λεπτά πριν από την έξοδό σας. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε περιθώριο στη σύνθεση να απορροφηθεί αλλά και να ενεργοποιηθεί για να σας προστατεύει.

#Δύο δάχτυλα για πρόσωπο και λαιμό

Διανείμετε αντηλιακό κατά μήκος του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου σας. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να προστατέψει το πρόσωπο αλλά και τον λαιμό σας. Για το σώμα σας θα χρειαστείτε περίπου δύο μεγάλες κουταλιές κρέμας.

Εάν επιλέξετε σε μορφή σπρέι, εφαρμόστε ώστε να καλυφθεί κάθε σημείο της επιδερμίδας.

#SPF 30 ή περισσότερο

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά αντηλιακά με δείκτη προστασίας SPF 30 ή περισσότερο για τη μείωση ή την ελαχιστοποίηση των δυσμενών επιπτώσεων του ηλιακού φωτός.

Βεβαιωθείτε ότι αυτό που θα επιλέξετε προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος (UVA και UVB) και ότι είναι ανθεκτικό στο νερό.

#Ανανεώνουμε ανά 2 ώρες

Ιδανικά θα πρέπει να εφαρμόζεται ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν κολυμπάτε ή ιδρώνετε πολύ.