Το καλύτερο make up look, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, είναι εκείνο που μιμείται την φυσική λάμψη της καθημερινότητας, όπως το όμορφο χρώμα που αποκτά η επιδερμίδα μας όταν περνάμε χρόνο κάτω από τον ήλιο ή η ξεκούραστη όψη μετά από τον ποιοτικό βραδινό μας ύπνο.

Εάν όμως, θέλετε να εξελίξετε το καλοκαιρινό σας μακιγιάζ ακόμα περισσότερο, ίσως να πρέπει να παραβλέψετε τους… κλασικούς κανόνες.

Διαβάστε επίσης: Αντηλιακό: Μυστικά για προστασία στο maximum

Όπως αναφέρουν make up experts, όταν το ρουζ εφαρμόζεται κάτω από το κονσίλερ μπορεί να προσφέρει μια ακόμα πιο λαμπερή και φρέσκια όψη, διορθώνοντας και το χρώμα στην περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια.

Πώς θα κάνετε το καλοκαιρινό σας make up look πιο λαμπερό

Εφαρμόστε λίγη ποσότητα από το ρουζ στην περιοχή κάτω από τα μάτια και έπειτα από πάνω περάστε μια στρώση κονσίλερ. Αναμείξτε τα τόσο ώστε η λάμψη του ρουζ να φαίνεται φυσική. Όταν γίνεται σωστά, αυτή η τεχνική μπορεί πράγματι να κάνει το πρόσωπό σας να «λάμψει» από μέσα προς τα έξω.

Επίσης το ρουζ κάτω από το κονσίλερ, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε και τους μαύρους κύκλους καθώς λειτουργεί ως κορέκτορας. Μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε και μερικές πινελιές ρουζ σε περιοχές όπως η μύτη και το μέτωπο για να καλύψετε μαύρες κηλίδες και να αποκτήσετε μια φρέσκια ξεκούραστη όψη.

Μην ξεχνάτε να ολοκληρώστε την εικόνα των ματιών, εφαρμόζοντας ελάχιστη μάσκαρα. Ένα πολύ απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο για να κάνετε τη μάσκαρα σας να φαίνεται πιο φυσική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτομάντιλο για να αφαιρέσετε το υπερβολικό προϊόν από το ραβδί πριν το εφαρμόσετε στις βλεφαρίδες σας.

Τι να προσέξετε

Για να αποφύγετε μια βαριά εμφάνιση, επιλέξτε ρουζ σε συνθέσεις που μπορούν να αναμειχθούν εύκολα με το κονσίλερ αλλά και το foundation που έχετε επιλέξει. Τέτοιες αποτελούν οι κρεμ ή υγρές συνθέσεις, που βοηθούν στην ανάμειξη των υπόλοιπων προϊόντων που χρησιμοποιείτε.

Η χρήση των προϊόντων σας με αυτόν τον τρόπο σημαίνει επίσης ότι «αγκαλιάζετε» τυχόν ατέλειες της επιδερμίδας, χωρίς να επιδιώκετε να τις καλύψετε ενώ αναδεικνύετε ταυτόχρονα τα πιο δυνατά της σημεία.