Η μάσκα ύπνου είναι μια απλή λύση για να νιώσετε άνεση όταν κοιμάστε μακριά από το σπίτι. Κάτι σαν να κοιμάστε με ένα λούτρινο ζωάκι… η μάσκα είναι μια παρηγοριά.

Συν ότι είναι πολύ εύκολο να την πετάξετε στη βαλίτσα ή την τσάντα σας και για να τη βάζετε σε άγνωστα μέρη και περιβάλλοντα όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και έχετε ανάγκη να αισθανθείτε καλύτερα.

Διαβάστε επίσης: Ύπνος: Πώς να αποκοιμηθείτε σε 10 λεπτά

Η έμπιστη μάσκα ύπνου μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις αλλαγές στη ζώνη ώρας. Θα δείτε ότι έχει αποτελέσματα ακόμη και σε μέρη που δεν ευνοούν τον ποιοτικό ύπνο, όπως τα αεροπλάνα.

Τι άλλα οφέλη έχει η μάσκα ύπνου

Η μάσκα ύπνου αποτρέπει την έκθεση στο φως σε ακατάλληλες ώρες, η οποία μπορεί να διαταράξει τους κιρκάδιους ρυθμούς σας. Λειτουργεί ως «κουμπί απενεργοποίησης» ή κουρτίνες συσκότισης για τα μάτια σας.

Πέρα από τα προφανή οφέλη που προσφέρει ο αποκλεισμός του φωτός, μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η απαλή πίεση μιας μάσκας στα μάτια τους βοηθά να αποκοιμηθούν γρηγορότερα.

Ποτέ δεν ξέρετε, μπορεί να γίνει το τελευταίο και αγαπημένο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας. Αυτή η μετάβαση επιτρέπει στον εγκέφαλο και το σώμα σας να καταλάβουν ότι είναι ώρα να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν.

Κι αυτό είναι μια αποόδειξη ότι οι αλλαγές του ύπνου και γενικότερα στον τρόπο ζωής δεν χρειάζεται πάντα να είναι ακριβές ή περίπλοκες για να βελτιώσουν την υγεία και την ευημερία σας.

Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη στο περιοδικό Sleep, έδειξε ότι οι άνθρωποι που κοιμόντουσαν με μια μάσκα ύπνου παρουσίασαν βελτιώσεις στη μνήμη και σε γνωστικές δεξιότητες όπως η ανάκληση, η συσχέτιση λέξεων και χρόνος αντίδρασης.

Αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει τις επαγγελματικές ή ακαδημαϊκές σας επιδόσεις και να σας βοηθήσει στον αθλητισμό, στην οδήγηση ή σε άλλες καταστάσεις όπου οι γρήγορες αντιδράσεις είναι κρίσιμες.