Για ένα πολύ δύσκολο διάστημα της ζωής του μίλησε ανοιχτά ο Arnold Schwarzenegger.

Στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, απευθυνόμενος στο δικό του Fitness Club, μοιράστηκε την εμπειρία που είχε ο ίδιος, με την περιπέτειά του με την ξαφνική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς  στην οποία χρειάστηκε να υποβληθεί.

Ο πάλαι ποτέ «Εξολοθρευτής» αφηγήθηκε τη δική του ιστορία, κυρίως σε ό,τι αφορά το «ταξίδι» του στο κομμάτι της ανάρρωσης από την επέμβαση, προκειμένου να δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, να τους εμφυσήσει έμπνευση να παλέψουν για τη δική τους ζωή και να τους ενδυναμώσει, να αντέξουν τις δυσκολίες τους.

Διαβάστε επίσης: Αϋπνία: Μέχρι και η Beyonce δυσκολεύεται να κοιμηθεί

Για τον άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη γυμναστική, την άσκηση, το body building, αντιλαμβανόμαστε πόσο κομβικής σημασίας ήταν μια τέτοιου είδους πρόκληση και φυσικά τι δοκιμασία για τον ίδιο.

Στο βίντεο, λοιπόν, που μοιράστηκε με τους ανθρώπους που τον παρακολουθούν στο YouTube, o 76χρονος body builder και ηθοποιός, ανακάλεσε το τρομακτικό περιστατικό που σημάδεψε τότε τη ζωή του και έθεσε σε κίνδυνο την ίδια του την επιβίωση.

Το χειρουργείο και η αναπάντεχη εξέλιξη

Υποτίθεται ότι στις αρχές του 2018, θα υποβαλλόταν ο σταρ του Χόλιγουντ σε μια μη χειρουργική μέθοδο αποκατάστασης της καρδιακής του λειτουργίας, την τρίτη στη σειρά γι’ αυτόν, ωστόσο χρειάστηκε να γίνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Θυμάται, λοιπόν, πόσο αιφνιδιάστηκε, όταν ξύπνησε από τη νάρκωση και ο γιατρός του είπε ότι παρά τον σχεδιασμό τους, υπήρξε πρόβλημα, έκαναν λάθος, «χτύπησαν» στα τοιχώματα της καρδιάς του, υπήρξε εσωτερική αιμορραγία και έπρεπε να κάνουν κανονικό χειρουργείο, προκειμένου να σώσουν τη ζωή του.

Κίνητρο και θετική στάση

Όπως εξομολογήθηκε, «Δεν μπορείς να γυρίσεις το ρολόι πίσω… Ήμουν στη μέση μιας καταστροφής… οπότε έπρεπε να δω πώς θα βγω μέσα απ’ όλο αυτό…» Καταρχάς, έπρεπε να συνέλθει για να μπορέσει να βγει από το νοσοκομείο.

Ύστερα, σταδιακά έπρεπε να δει πώς θα σηκωνόταν από το κρεβάτι, για αρχή να μπορέσει να κάνει τα πρώτα δέκα βήματα και στη συνέχεια να προσθέτει λίγο λίγο περπάτημα. Χρειαζόταν για όλη αυτή τη διαδικασία, περαιτέρω κίνητρο και παρότρυνση, όπως δεν δίστασε να αποκαλύψει. Και τι έκανε;

Τηλεφώνησε στους φίλους του και ουσιαστικά ζήτησε τη βοήθειά τους, προκειμένου να μπορέσει να φέρει εις πέρας την προσπάθεια επιστροφής του στη… ζωή και φυσικά στη γυμναστική και την αποκατάστασή του.

Έπρεπε να έχει θετική αντιμετώπιση της κατάστασής του και να βρει τους ρυθμούς του, καθώς είχε σε σύντομο σχετικά διάστημα –το επόμενο τρίμηνο- να γυρίσει την ταινία «Ο Εξολοθρευτής 6».