Για πολλούς από εμάς, ο πονοκέφαλος είναι δυστυχώς μια συνηθισμένη ενόχληση και κάποιες φορές ένα παυσίπονο δεν είναι η λύση.

Οι πονοκέφαλοι γενικά μπορεί να είναι το αποτέλεσμα ιατρικών παθήσεων, ωστόσο συνήθως είναι απλά το αποτέλεσμα άγχους, αφυδάτωσης, πολύωρης εργασίας, κακής διατροφής και άλλων επιβλαβών καταστάσεων- συνηθειών που μας «ταλαιπωρούν» σήμερα.

Πώς τελικά θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πόνο;

Διαβάστε επίσης: Πρήξιμο περιόδου; 5 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε

4 τρόποι για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο

#1 Ασκήσεις αναπνοής

Αν και το κάνουμε συνέχεια, σπανίως αναπνέουμε συνειδητά. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά οι πονοκέφαλοι που σχετίζονται με την ένταση μπορούν να ανακουφιστούν με τακτικές ασκήσεις αναπνοής που βοηθούν στο να συγκεντρωθεί το μυαλό μας και να χαλαρώσουν οι μύες μας.

  • Ξεκινήστε βρίσκοντας ένα ήσυχο μέρος με μια άνετη καρέκλα στο σπίτι ή το γραφείο όπου τίποτα δεν θα σας αποσπά.
  • Στη συνέχεια, πάρτε αργές, ρυθμικές αναπνοές, εισπνέοντας για 5 δευτερόλεπτα και εκπνέοντας για άλλα 5.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια τεχνική προοδευτικής χαλάρωσης εστιάζοντας σε κάθε κύρια μυϊκή ομάδα στο σώμα σας καθώς αναπνέετε. Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και ανεβείτε σταδιακά και ήρεμα στο υπόλοιπο σώμα, καταλήγοντας στο κεφάλι.

#2 Ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει, όπως είπαμε, κεφαλαλγία. Επομένως, ένα ποτήρι νερό ή ένα ρόφημα που περιέχει ηλεκτρολύτες μπορούν να βοηθήσουν.

Ένα τσάι, ο καφές ή οποιοδήποτε ρόφημα περιέχει καφεΐνη μπορεί να σας φανεί επίσης χρήσιμο. Αν το καταναλώσετε αρκετά νωρίς μπορεί να ανακουφίσει τον πονοκέφαλο. Φροντίστε, όμως, να μην υπερβάλλετε στην κατανάλωση καφεΐνης, καθώς αυτό μπορεί να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα και να αποτελέσει αιτία πρόκλησης του πονοκέφαλου.

Το αλκοόλ μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αφυδάτωση με αποτέλεσμα πονοκεφάλους.

#3 Κρύες κομπρέσες

Δοκιμάστε να τοποθετήσετε μια παγωμένη κομπρέσα στο πίσω μέρος του λαιμού σας και στο μέτωπό σας για όχι περισσότερα από 10 λεπτά. Ακόμα και ένα κρύο μπάνιο μπορεί να σας ανακουφίσει.

Γενικά, το κρύο μειώνει τη φλεγμονή και συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του ενοχλητικού πόνου.

#4 Μην πιέζετε καθόλου το κεφάλι

Μια σφιχτή κοτσίδα, ένα καπέλο, μια μπαντάνα κ.λπ., όλα ασκούν πίεση στο κεφάλι και μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Χαλαρώστε το χτένισμά σας και βγάλτε οτιδήποτε σας πιέζει στην περιοχή αυτή.