Η λαχτάρα της να ανέβει ξανά στη θεατρική σκηνή, όσα έμαθε τα τελευταία δέκα χρόνια για τον εαυτό της, το ρέικι, ο διαλογισμός, αλλά και οι έρωτες, οι φίλοι της και η μουσική αποτελούν την ψυχοθεραπεία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

Ξεκινώ με την παράσταση «Ο Εκατομμυριούχος» του Τζορτζ Μπέρναρντ Σο που πρόκειται να λάβει χώρα στο «Παλλάς» και ουσιαστικά πραγματεύεται τον έρωτα, το χρήμα και πώς αυτό, με έναν τρόπο, φέρνει την ευτυχία στη ζωή

Κατ’ αρχάς θέλω να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που πλησιάζω ξανά το θέατρο. Το λαχταρούσα πολύ καιρό. Μου ήρθε ως δώρο σε μια πάρα πολύ ωραία δουλειά, με ανθρώπους που θέλω να βρεθώ, όπως είναι ο Γιάννης Κακλέας.

Εχω τη χαρά και την τιμή να είμαι στη σκηνή μαζί με τον Νίκο Κουρή, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα. Θα προσπαθήσω να ρουφήξω ό,τι έχει να μου χαρίσει από την εμπειρία του.

Ποια είναι λοιπόν η Επιφάνια ντι Πάρεγκα, η ηρωίδα σου;

Η Επιφάνια είναι ένα πολύ σπάνιο και χαριτωμένο κορίτσι. Τρέφει μεγάλη αδυναμία στον πατέρα της, ο οποίος τής έχει αφήσει μια τεράστια περιουσία να διαχειριστεί. Στο συναισθηματικό κομμάτι έχει κάποιες τρυπούλες, τις οποίες ανακαλύπτει με αφορμή τον έρωτά της με έναν ακτιβιστή γιατρό.

Ετσι αλλάζει. Μέσα από ένα στοίχημα ενηλικιώνεται συναισθηματικά.

Διαφοροποιείται η κοσμοθεωρία της με έναν τρόπο

Ακριβώς. Αντιλαμβάνεται πολύ ουσιώδη πράγματα, με πολύ όμως χιούμορ.

Εχει συμβεί μέσω του ενδιαφέροντος που αισθάνθηκες για έναν άνθρωπο να ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες ότι υπάρχουν;

Αλίμονο. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος ερχόταν στη ζωή μου με μάθαινε άλλα πράγματα. Το βίωσα τόσο μέσα από τον έρωτα όσο και μέσα από τους φίλους μου. Κάθε ουσιαστική «συνάντηση» μπορεί να φωτίσει άλλες πλευρές του εαυτού μας. Μας ωριμάζει, μας εξελίσσει, μας μεταμορφώνει.

Τι έμαθες τα τελευταία 10 χρόνια για τον εαυτό σου;

Οτι είμαι καλή. Οτι αγαπώ τους ανθρώπους και έχω ανάγκη να συνυπάρχω μαζί τους.

Πρόσφατα ανέβασες μια φωτογραφία στα social media, γράφοντας: «Πριν βγω στη σκηνή αναζητώ τη μοναξιά, την ησυχία». Εχεις μοναχικές στιγμές στη ζωή σου;

Βέβαια. Είναι απαραίτητες. Σε αυτό το επάγγελμα θεωρώ ότι χρειάζεσαι αρκετό χρόνο με τον εαυτό σου. Εκείνη την ώρα είναι η πραγματική σου εργασία.

Δεν φοβάσαι λοιπόν τη μοναξιά

Δεν τη φοβάμαι! Δεν πιστεύω ότι θα μείνω μόνη μου. Εχω πολύ ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή μου. Τη μοναχικότητα την αναζητώ. Την έχω ανάγκη.

Πώς είσαι τότε;

Υπέροχα. Μου αρέσει πολύ.

Πότε ξεκίνησες να αγαπάς τον εαυτό σου;

Σταδιακά με αγαπώ όλο και περισσότερο. Δεν συνέβη σε μία ημέρα. Η διαδρομή μου, κάποια όνειρα που έχω πετύχει, άνθρωποι που έχουν μείνει όλα αυτά τα χρόνια στη ζωή μου με έχουν βοηθήσει να με κατανοήσω, να με εξελίξω και να με αγαπήσω.

Εχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ναι. Εχω κάνει. Γενικά κάθε διαδικασία, όχι μόνο την ψυχοθεραπεία, αλλά όποια μέθοδο μπορεί να με κάνει να ανακαλύψω λίγο ακόμα περισσότερο τη ζωή και τους ανθρώπους την επιλέγω.

Ποιες άλλες μεθόδους κατά καιρούς έχεις χρησιμοποιήσει;

Εχω κάνει ενεργειακά πράγματα. Επίσης «πιστεύω» στον Θεό. Μέσα από τη διαδικασία της προσευχής και της συγκέντρωσης προσπαθώ να ανοίγω την ψυχή μου και να αντιλαμβάνομαι τη ζωή με περισσότερο βάθος. Τουλάχιστον αυτό αναζητώ.

Ποια κομμάτια σου φώτισες με την ψυχοθεραπεία;

Μου έδειξε έναν άλλον τρόπο προσέγγισης της καθημερινότητας, με έκανε να παρατηρώ καλύτερα τους ανθρώπους και τον εαυτό μου.

Τι έμαθες για τον εαυτό σου;

Δεν είναι μόνο ένα πράγμα. Ο εαυτός μας είναι πολύπλοκος – τουλάχιστον ο δικός μου, ευτυχώς – και έτσι θέλω να συνεχίσει να είναι.

Κάποια στιγμή είπες ότι συνυπάρχει το καλό και το κακό μέσα μας και πρέπει να το αποδεχθούμε

Θεωρώ πως όλοι έχουν καλά και κακά κομμάτια.

Είσαι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Πολύ συνειδητά, αποφάσισες να χάσεις 50 κιλά. Πώς ήταν για εσένα το διάστημα αυτό που είχες το περιττό βάρος και πόση χαρά αισθάνθηκες όταν το έπραξες;

Δεν ένιωθα καλά με αυτή την εικόνα. Μπήκα στη διαδικασία και το έκανα, και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Δεν αισθάνομαι δυνατή επειδή το πέτυχα. Είμαι άνθρωπος που παλεύει να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής του, σε όλα τα επίπεδα. Μέρος αυτού ήταν και η διαδικασία της απώλειας βάρους.

Εχεις αναφέρει ότι στα εφηβικά σου χρόνια βίωσες bullying

Είναι πάρα πολύ παλιές αυτές οι ιστορίες.  Δεν μου αρέσει η λέξη bullying, γιατί έχει γίνει της μόδας. Ολοι οι άνθρωποι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με το να μας κάνουν οι γύρω μας κριτική με περισσότερη αγένεια. Η αγένεια με ενοχλεί, είτε έχει επίκεντρο εμένα είτε οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Δεν συμβαδίζει με την αισθητική μου.

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα υπέρβαρο παιδί που δέχεται τυχόν αρνητική κριτική από τους γύρω του με αγένεια

Δεν υπάρχει συμβουλή, γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι πολύ ξεχωριστός. Για έναν άνθρωπο, μια άσχημη συμπεριφορά μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη και να την ξεπερνά πολύ εύκολα, ενώ αντίστοιχα ένας άλλος με μεγαλύτερη ευαισθησία να τη βιώνει με δυσκολία. Θεωρώ πως η αγένεια πρέπει εξαρχής να κόβεται μαχαίρι.

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να αποδέχεσαι τον εαυτό σου;

Ημουν και συνεχίζω να βρίσκομαι σε μια διαδικασία αποδοχής.

Κάποια στιγμή είπες «Ακούω όλες τις θεωρίες της γης και όποια καλύπτει την ψυχή μου την αποδέχομαι και τη χρησιμοποιώ»

Εγώ θεωρώ πως κάθε φιλοσοφία και κάθε άνθρωπος έχουν να μου δώσουν πράγματα. Γι’ αυτό είμαι ανοιχτή στο να ακούω.

Εχεις ασχοληθεί με ανατολικές φιλοσοφίες;

Ναι. Εχω ασχοληθεί. Εχω δοκιμάσει ό,τι καινούργιο έρχεται στον δρόμο μου. Θέλω να το ανακαλύψω, να έρθω κοντά του, να δω τι είναι και να το αφομοιώσω.

Παράλληλα πιστεύεις πολύ και στον Θεό. Αυτή η θρησκευτικότητα ξεκίνησε από την οικογένειά σου, από όταν ήσουν παιδί;

Οχι. Ηταν ένας δρόμος που ανακάλυψα μόνη μου. Εχω διαμορφώσει έναν εντελώς δικό μου κόσμο, σε σχέση με την πίστη μου και τη θρησκευτικότητά μου. Το σίγουρο είναι πως στην οικογένειά μου τα ήθη και τα έθιμα τα ακολουθούσαμε.

Από κει και πέρα η πίστη είναι πολύ προσωπική διαδρομή. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να σε καθοδηγήσει, Απαιτείται εσύ να δουλέψεις προσωπικά.

Ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις σου όταν ξυπνάς το πρωί;

Αρχικά πίνω καφέ, ακούω μουσική και μπαίνω σε μια διαδικασία να απολαύσω λίγες στιγμές σπίτι μου και να σκεφτώ τι θα κάνω κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εχεις κάνει διαλογισμό;

Φυσικά και έχω κάνει. Με ξεκουράζει. Μου αρέσει ό,τι με οδηγεί στο να μπορώ να συγκεντρωθώ και να κατεβάσω τους ρυθμούς μου.

Το 2009 εισήλθες στη δισκογραφία με το CD «Ελα». Αισθάνομαι ότι αναζητάς να δημιουργείς καλά τραγούδια ανεξαρτήτως ρεύματος. Εχεις ερμηνεύσει ροκ, ποπ, έντεχνα κομμάτια με το ίδιο πάθος

Με τη μουσική, όπως με όλα τα πράγματα, μου αρέσει η ανοιχτωσιά. Δεν αγαπώ τον περιορισμό, ούτε δέχομαι να μου επιβάλει κάποιος κάτι.

Εσπασες ένα στεγανό, νομίζω, τραγουδώντας Αννα Βίσση στα live σου

Οταν εκτιμώ και θαυμάζω έναν καλλιτέχνη αυτό εμπεριέχει ότι μου αρέσουν και τα τραγούδια του. Οπότε φυσικά με χαρά ερμηνεύω κομμάτια πολλών άλλων καλλιτεχνών στα live μου.

Η τελευταία σου ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά είναι με έναν γίγαντα της μουσικής, τον Σταμάτη Κραουνάκη. Τι σε δίδαξε;

Ο Σταμάτης είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για τη ζωή μου. Hταν πάντα ως δημιουργός, γιατί τα τραγούδια του τα γνωρίζω από πολύ μικρή. Είχα πολύ μεγάλη λαχτάρα να συνεργαστούμε. Δεν περίμενα να ανακαλύψω έναν άνθρωπο που πλέον μπορώ να ονομάσω φίλο μου.

Δεθήκαμε. Με έμαθε πάρα πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Τον αγαπώ, τον εκτιμώ και τον θαυμάζω.

Είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου;

Είμαι αρκετά αυστηρή. Προσπαθώ να γίνω λίγο πιο μαλακή. Δεν μπορώ να σου πω ότι η αυστηρότητά μου με έχει σταματήσει. Πολλές φορές με έχει βοηθήσει να πάω μπροστά. Χρειάζεται όμως να βρεις το μέτρο.

Με τους ανθρώπους γύρω σου πώς λειτουργείς;

Αναγκαστικά όταν είσαι αυστηρός με τον εαυτό σου γίνεσαι και με τους γύρω σου. Παλεύω πιο πολύ να μαλακώσω, για τους ανθρώπους μου, όχι για εμένα.

Eχεις μεταφυσικές ανησυχίες. Υπάρχει ένα ρεύμα ανθρώπων που πιστεύει στη μετεμψύχωση. Θα ήθελες να ισχύει;

Το πιστεύω. Το έχω τραγουδήσει κιόλας. Eνα μου τραγούδι λέει «οι ψυχές μας μένουν και άλλες τόσες…». Οι ψυχές δεν χάνονται. Τις κουβαλάμε κατ’ αρχάς εμείς που συνεχίζουμε να ζούμε. Οπότε ενεργειακά υπάρχουν.

Εχεις βιώσει μια απώλεια που σε σόκαρε;

Ναι. Εχω χάσει έναν φίλο, που ήταν νέος. Οι άλλες απώλειες στη ζωή μου ήταν πιο συμβατές, υπό την έννοια ότι ήταν μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, είχαν κάνει έναν κύκλο ζωής. Βέβαια η απώλεια δεν παύει να είναι απώλεια. Οταν όμως έχασα τον φίλο μου, σοκαρίστηκα.

Φαντάζομαι το ίδιο συνέβη και με το «φευγιό» του Σάκη Μπουλά

Ο Σάκης ήταν άνθρωπος της οικογένειάς μας. Επειδή περνούσε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δύσκολα με την υγεία του, γνωρίζαμε ότι θα συνέβαινε. Είχε περάσει στο πετσί μας η συνειδητοποίηση, χωρίς να σημαίνει ότι δεν ήταν τραυματική. Η απώλεια συνεχίζει να υπάρχει…

Εχεις μπει στον ρόλο δύο εμβληματικών γυναικών της παγκόσμιας σκηνής. Υποδύθηκες την Εντίτ Πιαφ σε θεατρική σκηνή και μας ταξίδεψες παράλληλα μουσικά στα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, τόσο σε συναυλίες όσο και με την ηχογράφηση ενός εκπληκτικής αισθητικής CD

Θεωρώ πως ήταν δύο από τις τυχερές στιγμές στη διαδρομή μου. Με την Εντίτ ήταν τελείως διαφορετικό, γιατί την υποδύθηκα. Μπήκα στη ζωή της. Την οραματίστηκα, τη φαντάστηκα, είδα πώς κινούνταν, πώς τραγούδησε κάθε κομμάτι.

Διάβασα οτιδήποτε είχε κυκλοφορήσει για τη ζωή της, μέχρι που αυτή η γυναίκα άρχισε να ζωντανεύει μέσα μου, ως περσόνα, μέσα από δικά μου στοιχεία φυσικά.

Είχες κοινά στοιχεία με την Εντίτ Πιαφ;

Πολλά. Αρχικά, το πάθος ήταν ένα κοινό μας σημείο, ήταν το πρώτο στοιχείο που ήρθα σε επαφή. Ο,τι έκανε, το έπραττε με πάθος. Δινόταν ολοκληρωτικά! Το επόμενο πολύ έντονο στοιχείο που βρήκα κοινό με την Πιαφ ήταν πως όταν κάτι δεν πετύχαινε – ακόμα και το πιο απλό – τα έβαφε όλα μαύρα.

Ηταν πολύ ακραία. Αυτό το στοιχείο το έχω κι εγώ στη ζωή μου. Μπορεί, ας πούμε, να μην έχει πετύχει το φαγητό που ετοιμάζω και να θεωρώ ότι είναι όλα χάλια. Το σπίτι μου, εγώ, τα μαλλιά μου, όλα. Βέβαια εκείνη το είχε σε τεράστιο βαθμό, γιατί ήταν αυτοκαταστροφική.

Υπήρξες ποτέ στη ζωή σου αυτοκαταστροφική;

Οχι. Δεν υπήρξα ποτέ αυτοκαταστροφική! Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως, αυτή η ακραία πλευρά υπάρχει κάποιες στιγμές μέσα στη ζωή μου. Δεν θέλω να τη χάσω. Δεν μπορώ τίποτε φλατ. Μου αρέσει που εξοκέλλω.

Είναι εύκολο να πέφτεις και να ξανασηκώνεσαι;

Εύκολο δεν είναι, αλλά είναι απαραίτητο. Θα ήταν πολύ ανιαρή η ζωή αν δεν είχε αυτές τις διακυμάνσεις.

Οταν κλείνει ο κύκλος μιας σχέσης, μιας φιλίας, βρίσκεις εύκολα τη δύναμη να προχωρήσεις;

Είναι ανάλογα με την περίσταση. Δεν έχει σημασία αν είναι εύκολα ή δύσκολα. Εχω τη διάθεση και την πίστη να το κάνω. Πατάω στα πόδια μου και πάω παρακάτω.

Πώς ονειρεύεσαι τα επόμενα χρόνια σου;

Θα ήθελα να είμαι υγιής. Εχω συνειδητοποιήσει ότι η υγεία, σε όλα τα επίπεδα, σωματικά και πνευματικά, είναι μια πολύ ουσιαστική ευχή.

Το κομμάτι της μητρότητας υπάρχει μέσα σου; Μπορείς να σε φανταστείς μητέρα;

Θα μπορούσα να με φανταστώ μητέρα. Δεν είναι αυτοσκοπός όμως για εμένα η μητρότητα. Αν είναι να έρθει στη ζωή μου, θα το χαρώ. Θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που έχουν παιδιά. Πιστεύω στην οικογένεια.

Οσους ανθρώπους παίρνουν απόφαση να φέρουν παιδιά μέσα σε αυτό το χάος τούς θεωρώ σοβαρούς αγωνιστές. Τους τιμώ και τους σέβομαι.

Πιστεύεις στη μοίρα;

Σε μια φόρα πιστεύω. Νομίζω ότι τη μοίρα μας μπορούμε να την καθορίσουμε. Δεν μου αρέσει να νιώθω ανήμπορη. Είμαι πολεμίστρια.

Πέρα από ένα πολύ όμορφο πρόσωπο, έχεις και ένα εκπληκτικό σώμα. Υπάρχουν μυστικά διατροφής;

Εχω κάνει πολύ αυστηρή διατροφή. Για να χαθούν τα κιλά, χρειάζεται να έχεις συνέπεια και χρόνο. Το δύσκολο είναι να είσαι συνεπής για πολλά χρόνια. Οσον αφορά το σήμερα, επειδή νιώθω καλά, υπάρχουν στιγμές που περιορίζω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου και άλλες που ζω όπως πραγματικά θέλω.

Εχουν αλλάξει όμως οι συνήθειές μου, οι γεύσεις μου. Δεν μου αρέσει το junk food και ο τρόπος που πλέον μαγειρεύω είναι πιο υγιεινός.

Πόσα γεύματα κάνεις την ημέρα;

Κάνω συνήθως τρία. Υπάρχουν μέρες που μπορεί να κάνω και λιγότερα, γιατί δεν προλαβαίνω. Δεν θέλω να τρώω απ’ έξω. Λατρεύω τη μαγειρική. Την ώρα που φτιάχνω τον καφέ μου, ετοιμάζω παράλληλα και το φαγητό μου.

Πόσο διάστημα απαιτήθηκε για να χάσεις τα 50 κιλά;

Δύο χρόνια τουλάχιστον. Συνέχισα και μετά να προσέχω. Προσπαθώ να συντηρούμαι στα κιλά που με κάνουν να νιώθω καλά. Ηθελε τεράστια πειθαρχία για να τα χάσω, αλλά όντως άλλαξε η ζωή μου. Ενιωσα καλύτερα, αλλά και άρχισαν να μου αρέσουν άλλες γεύσεις.

Αλλαξε η ψυχολογία σου;

Φυσικά και άλλαξε. Ηταν κάτι που ήθελα πολύ. Το έλεγα πολλές φορές στον εαυτό μου και κάποια στιγμή έγινε το μαγικό κλικ.

Γυμνάζεσαι;

Τον τελευταίο καιρό δυστυχώς δεν γυμνάζομαι, αλλά φέτος, επειδή στο θέατρο μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα, ευελπιστώ να ξεκινήσω. Περπατάω όμως μία ώρα σίγουρα κάθε ημέρα και κάποιες φορές περισσότερο. Είναι αγχολυτικό.

Τι άλλο λειτουργεί ως αγχολυτικό για σένα;

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι συναυλίες, όπως και να βγαίνω με φίλους έξω, να πηγαίνουμε για φαγητό, για κρασί, να μιλάμε. Η διασκέδασή μου είναι να συζητώ με τους φίλους μου. Με χαλαρώνει πολύ. Είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία.

Δισκογραφικά, να υποθέσω πώς ετοιμάζεις μια καινούργια δουλειά ή λόγω του θεάτρου παρατείνεται για αργότερα;

Προσωπικά βρίσκομαι σε μια αναζήτηση για το τι θέλω να κάνω στον επόμενο δίσκο μου, γιατί έχει αλλάξει πάρα πολύ το σκηνικό. Χρειάζεται να είμαι λίγο πιο στοχευμένη, για να μην επηρεαστώ απ’ ό,τι υπάρχει γύρω μου.

Νομίζω ότι το θέατρο θα με βοηθήσει να πάρω την απόσταση που απαιτείται, να ακούσω με πιο καθαρά αφτιά, όπως λένε, τα τραγούδια που θα έρθουν στα χέρια μου. Θα κυκλοφορήσω τον δίσκο όποτε αυτό το υλικό υπάρξει…

Κάθε φορά που νιώθεις μέσα σου κορεσμό παίρνεις απόσταση από τα πράγματα;

Επειδή ως άνθρωπος, γενικά, έχω αντοχές, πρέπει να είμαι οριακά για να αντιληφθώ την κούρασή μου. Θέλω να βελτιώσω αυτό το στοιχείο, να κάνω παύση λίγο νωρίτερα. Δεν γίνεται χωρίς απόσταση να πάρεις αποφάσεις για τη ζωή. Είναι αδύνατον.

Με την Ελευθερία Αρβανιτάκη θα τραγουδάτε μέχρι τέλη Σεπτέμβρη

Ναι. Περνάμε πραγματικά ωραία. Εχουμε μια πολύ υγιή συνεργασία, με θαυμασμό, εκτίμηση και αληθινό μοίρασμα. Την έχω αγαπήσει πολύ την Ελευθερία για όλα της, για τις αντοχές της, για τη διάθεσή της. Μου αρέσει που ταξιδεύουμε και την παρατηρώ και σε άλλες στιγμές της ζωής, πέρα από τη σκηνή.

Φωνάζεις ό,τι ονειρεύεσαι στη ζωή σου; Το ζητάς;

Οχι, δεν το κάνω.

Ποια φράση σε χαρακτηρίζει;

Δεν πιστεύω πως μια φράση μπορεί να χαρακτηρίσει τη ζωή μου. Αναζητώ την αλήθεια. Μου αρέσει να ζω σε ένα περιβάλλον που να έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δεν θέλω να ονειροβατώ, χωρίς να ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει.

Προτιμώ να γνωρίζω την πλήρη εικόνα μιας κατάστασης. Αυτό για να συμβεί χρειάζεται εργασία. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι.

Εχεις παραμυθιαστεί στη διαδρομή της ζωής σου;

Πάρα πολλές φορές. Και το παραμύθι ωραίο είναι στη ζωή μας. Είναι ωραία να περάσεις και από αυτόν τον δρόμο, να πεις “το έζησα” και έπειτα να επιστρέψεις στο κέντρο σου. Αγαπώ να επιστρέφω στο κέντρο μου. Αυτό μάλλον τελικά είναι το μότο μου.

Η Ελλάδα εφέτος κλείνει 50 χρόνια συμμετοχής της στη Eurovision. Αν σου έκανε πρόταση η ΕΡΤ να μας εκπροσωπήσεις στον διαγωνισμό, θα δεχόσουν;

Εχω περάσει σε μια άλλη φάση στη καριέρα μου πια. Δεν υπάρχει καν ως σκέψη στο μυαλό μου. Αν συνέβαινε όταν ήμουν μικρότερη, όταν ξεκίναγα, ίσως και να το έκανα. Δεν ξέρω!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΟΣ ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ & ΜΙΧΑλΗΣ ΤΣΟΥΚΑΣ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΟΛΙΒΙΑ ΣΑΧΙΝΙΔΟΥ

ΧΤΕΝΙΣΜΑ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΙΓΟΥΡΤΑΚΗΣ