Υπάρχει ένας γενικός κανόνας για να εφαρμόζετε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τη φροντίδα του προσώπου σας και είναι ακριβώς ίδιος με εκείνον που αφορά το layering των ρούχων τον χειμώνα: ξεκινάτε από τις λεπτές υφές και προχωράτε με τις πιο βαριές.

Οι κρέμες και τα face oils με την πιο πλούσια σύνθεση και παχύρευστη υφή έχουν δημιουργηθεί για να προσφέρουν προστασία και η εφαρμογή τους στα τελευταία βήματα της διαδικασίας δίνει τη δυνατότητα στα προϊόντα που έχουν προηγηθεί να παραμείνουν στην επιδερμίδα προσφέροντας την ευεργετική τους δράση.

Αντίθετα, αν εφαρμοσθούν στην αρχή, οι λεπτόρρευστες, ελαφριές συνθέσεις δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν και θα σας είναι ουσιαστικά άχρηστες.

Το ίδιο θα συμβαίνει όταν συνδυάζετε προϊόντα που εξουδετερώνονται μεταξύ τους και δεν αλληλοσυμπληρώνονται, όπως είναι θεμιτό. Αν θέλετε να έχετε μια περιποίηση που θα σας προσφέρει το βέλτιστο των δυνατοτήτων της κρατήστε τη σωστή σειρά στην εφαρμογή των προϊόντων και ελέγχετε λεπτομερώς τις συνθέσεις.

Πώς να εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης πρωί και βράδυ

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι αυτό του καθαρισμού. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη σειρά που προτείνεται για το πρωί:

 1. Προϊόν καθαρισμού.
 2. Τόνερ.
 3. Προϊόν με θεραπευτική δράση.
 4. Serum.
 5. Κρέμα ματιών.
 6. Ενυδατική κρέμα.
 7. Αντηλιακό.

Η σειρά που προτείνεται για το βράδυ, περιλαμβάνει:

 1. Προϊόν καθαρισμού.
 2. Τόνερ.
 3. Προϊόν με θεραπευτική δράση.
 4. Ρετινόλη, εάν χρησιμοποιείτε.
 5. Serum.
 6. Κρέμα ματιών.
 7. Ενυδατική κρέμα.